Tι σημαίνει η βαριά τιμωρία της ΑΕΚ και ποιους αγώνες επηρεάζει

Tι σημαίνει η βαριά τιμωρία της ΑΕΚ και ποιους αγώνες επηρεάζει
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ θα στερηθεί τον κόσμο της από πολύ σημαντικές αναμετρήσεις

Η «καμπάνα» της FIBA έπεσε βαριά για την ΑΕΚ, αφού τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα με την Ρέτζιο Εμίλια κρίθηκαν πολύ σοβαρά από τον δικαστή.

Έτσι στην Ένωση επιβλήθηκαν 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 10.000 Ευρώ πρόστιμό, με την απόφαση να εφαρμόζεται άμεσα από τον επόμενο εντός έδρας αγώνα με την Καρσίγιακα.

Μια τιμωρία που έρχεται στο πιο κακό σημείο που μπορούσε αφού η ΑΕΚ διεκδικεί την συνέχεια της στην Ευρώπη, στον αγώνα με την Τουρκική ομάδα. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, θα δώσει τον κρισιμότερο αγώνα της σεζόν μέχρι σήμερα, χωρίς την βοήθεια των φιλάθλων της.

Και άλλα άσχημα νέα για την ΑΕΚ

Τα άσχημα νέα βέβαια δεν σταματάνε εκεί…

Στο θετικό σενάριο που η ΑΕΚ κερδίσει την Καρσίγιακα και βγει δεύτερη στον όμιλο, τότε θα διασταυρωθεί με τον 3ο του Α Ομίλου, δηλαδή με έναν εκ των Μούρθια ή Τόφας με πλεονέκτημα έδρας. Θυμίζουμε στα play-in, περνάει αυτός που θα κάνει πρώτος 2 νίκες, με τους αγώνες να γίνονται πρώτα στην έδρα του 2ου της βαθμολογίας, μετά στην έδρα του 3ου και αν χρειαστεί ξανά στην έδρα του 2ου που έχει το πλεονέκτημα. Δηλαδή η ΑΕΚ και να κερδίσει την Καρσίγιακα θα παίξει και τους αγώνες τον play-in σε άδειο γήπεδο, ουσιαστικά χωρίς να έχει την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί την έδρα της.

Υπάρχει βέβαια και το κακό σενάριο που η ΑΕΚ μπορεί να χάσει από την Καρσίγιακα και η Ρέτζιο Εμίλια να κερδίσει την Βόννη στο άλλο παιχνίδι του Ομίλου και σε αυτήν την περίπτωση, η Ένωση αποκλείεται από την συνέχεια της διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει ότι από τώρα θα έχει υποθηκεύσει και την πορεία της νέας χρονιάς, αφού θα παίξει τα 2 από τα 3 εντός έδρας του Ομίλου σε άδειο γήπεδο.

Η τιμωρία είναι τόσο βαριά γιατί η ΑΕΚ ήταν υπότροπη από το περσινό ματς με την Ρίγα. Τότε για όσα είχαν γίνει, η Ένωση είχε δεχτεί 1 αγωνιστική με αναστολή και 18.000 ευρώ πρόστιμο, που θα έχει διάρκεια ένα χρόνο. Η ειρωνεία είναι ότι η περίοδος της αναστολής τελείωνε 9/12/22 και τα νέα επεισόδια με την Ρέτζιο Εμίλια έγιναν στις 7/12/22. Για 2 μέρες δηλαδή, η ΑΕΚ δέχτηκε πιο βαριά ποινή από ό,τι θα δεχόταν αν δεν ήταν υπότροπη.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X