«Αυτοκτόνησε» στη Σουηδία η ΑΕΚ - Έχασε με 31-24 από την Αλίνγκσας και έμεινε εκτός Ευρώπης

«Αυτοκτόνησε» στη Σουηδία η ΑΕΚ - Έχασε με 31-24 από την Αλίνγκσας και έμεινε εκτός Ευρώπης
Photo Credits: INTIME

Απίστευτο «χαρακίρι» της ΑΕΚ στη Σουηδία όπου έχασε με 31-24 από την Αλίνγκσας και αποκλείστηκε από το EHF European Cup

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άδοξα ολοκλήρωσε τις φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ η οποία παρά τη νίκη με 32-27 επί της Αλίνγκσας στον πρώτο αγώνα, γνώρισε σήμερα στη Σουηδία την ήττα με 31-24 και έμεινε εκτός από τη συνέχεια του EHF European Cup.

Η «Ένωση» πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έχοντας πολλά προβλήματα στην άμυνα ενώ δεν πήρε καθόλου βοήθειες και από τους τερματοφύλακες της που είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά στις αποκρούσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Φρισκ 22/44 και Χάγκβαλ 2/4 είχαν μαζί ένα εντυπωσιακό 50% (24/48), ενώ οι Μάτσκεβιτς (2/11) και Άρσιτς (9/31) για την ΑΕΚ είχαν σχεδόν το μισό ποσοστό (26%) με 11/42.

Μέσα σε όλα είχε να αντιμετωπίσει και την εχθρική διαιτησία η οποία προκάλεσε πολλές φορές εκνευρισμό στους παίκτες της ΑΕΚ.

Αντίθετα η Σουηδική ομάδα φάνηκε πιο «διαβασμένη» με τον προπονητή της να περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τον Στίπε Μαντάλινιτς ο οποίος της έκανε και την «ζημιά» στο πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα του Αλέξη Αλβανού βρέθηκε να χάνει με τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη κατάφερε προσωρινά να ισορροπήσει το ματς, μείωσε στα δύο γκολ και έδειχνε να κρατάει το σκορ πρόκρισης. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως η ΑΕΚ δεν μπορούσε με τίποτα να φτάσει στο γκολ με την Αλίνγκσας να κρατά σε χαμηλά επίπεδα το σκορ. Η Σουηδική ομάδα προηγήθηκε με 30-22 με την ΑΕΚ να μειώνει σε 30-23 αλλά το τελικό 31-24 την άφησε εκτός Ευρώπης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και βρισκόταν σταθερά μπροστά στο σκορ μέχρι πρώτο δεκάλεπτο όπου ήταν μπροστά με 3-4. Η «Ένωση» συνέχισε συγκεντρωμένη και με τους Τικ και Μαντάλινιτς ανέβασε την διαφορά της σε 4-6. Με δύο γκολ η Αλίνγκσας πέρασε μπροστά με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει προσωρινά σε 7-7 με τον διακριθέντα Λιάπη. Ακολούθησε ένα πολύ κακό δεκάλεπτο για την ομάδα του Αλέξη Αλβανού που βρήκε απέναντι της έναν πολύ καλό τερματοφύλακα ενώ αντίθετα η ίδια δεν βοηθήθηκε καθόλου από τους τερματοφύλακες της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει άγχος και να βρεθεί πίσω στο σκορ με 13-9 ενώ στα αποδυτήρια πήγε πίσω με 16-12.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και έδειξε ότι μπορεί να μπει και πάλι στο παιχνίδι να διεκδικήσει όχι μόνο την πρόκριση αλλά και τη νίκη. Η ΑΕΚ μείωσε προσωρινά σε 2 γκολ αλλά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει για πολύ. Όλα κρίθηκαν μέσα σε 1΄21΄΄ όταν η Σουηδική ομάδα που είχε το προβάδισμα στο σκορ με 25-21 στο 51΄50”, πέτυχε το 26-21 στο 53΄12΄΄ και δύο απανωτά λάθη της ΑΕΚ έδωσαν το δικαίωμα στην Αλίνγκσας να πετύχει δύο εύκολα γκολ ξεφεύγοντας στο 54΄23” με 28-21. Κάπου εκεί φάνηκε πως η πρόκριση δυσκόλευε για την «Ένωση» με την Αλίνγκσας να προηγείται με 30-22 και να παίρνει τη νίκη με 31-24.

Αλίνγκσας – ΑΕΚ 31-24

Αλίνγκσας (Μίκαελ Φράνζεν): Φρισκ, Χάγκβαλ, Φιλέν 7, Τορμπγιόρνσον 6, Πάτερσεν 4, Γιόνσον 3, Γκράνλαντ 4, Γιόνσον 3, Γιόν 2, Σάντμπεργκ 2, Μίλερ 1, Χέλγκρεν 1, Γκέντζελ 1, Χάγκουλαντ, Θορ.

ΑΕΚ (Αλέξης Αλβανός): Μάτσκεβιτς, Άρσιτς, Λιάπης 6, Μαντάλινιτς 8, Τικ 5, Αραμπατζής 1, Λέμος 2, Ζίβκοβιτς 1, Αλμέιδα 1, Νικολαΐδης, Ηλιόπουλος, Κεδέρης, Παπαδιονυσίου, Σόκολιτς, Τσιτομπί, Ρογκούλσκι.

Διαιτητές: Φουκάλα-Μοχίλα. Δίλεπτα: 4-2.

 

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X