Μουντιάλ 2022: Τα ημιτελικά... κλείνουν με ματσάρες - Αγγλία-Γαλλία και Μαρόκο-Πορτογαλία

Μουντιάλ 2022: Τα ημιτελικά... κλείνουν με ματσάρες - Αγγλία-Γαλλία και Μαρόκο-Πορτογαλία
Photo Credits: INTIME

Δύο εισιτήρια έχουν μείνει για τα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Μουντιάλ 2022 συνεχίζεται και η αγωνία χτυπάει… κόκκινο.

O μεγάλος αγγλο-γαλλικός «πόλεμο» κλέβει τα… φώτα στο φινάλε της φάσης των «8» του Μουντιάλ, με την πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία να δοκιμάζεται κόντρα στους τρομερά φιλόδοξους Άγγλους (10/12, 21:00, ANT1), με φόντο το εισιτήριο που θα τους στείλει στα ημιτελικά.

Οι δύο ομάδες κοντράρονται για πρώτη φορά σε νοκ άουτ φάση, ενώ και τις δύο προηγούμενες φορές που συναντήθηκαν σε Παγκόσμιο Κύπελλο, χαμογέλασαν τα «Λιοντάρια», νικώντας με 3-1 το 982 και με 2-0 το 1966, όταν είχαν κατακτήσει και το μοναδικό τους τρόπαιο. Σε 31 αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο παρελθόν, η Αγγλία έχει 17 νίκες, έναντι 9 της Γαλλίας, ενώ 5 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι Άγγλοι θα παραταχθούν πλήρεις (με εξαίρεση τον Μπεν Γουάιτ, που έχει επιστρέψει εδώ και δέκα μέρες στο «Νησί»), ενώ οι Γάλλοι έχουν μοναδικό απόντα τον Λούκας Ερναντές.

Νωρίτερα, το Μαρόκο θέλει να συνεχίσει τα… θαύματα απέναντι στους Πορτογάλους (17:00, ANT1) του Φερνάντο Σάντος, που έκαναν… διαστημική εμφάνιση στην προηγούμενη φάση, συντρίβοντας με 6-1 την Ελβετία.

Οι Μαροκινοί έγιναν το πρώτο αραβικό έθνος που έφτασαν σε προημιτελικά Μουντιάλ και η τέταρτη αφρικανική ομάδα που προχώρησε ως τους «8» μετά το Καμερούν (1990), τη Σενεγάλη (2002) και την Γκάνα (2010). Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 1986 το Μαρόκο νίκησε 3-1 στη φάση των ομίλων, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας, το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε στους Πορτογάλους τη νίκη στον όμιλο με 1-0.

Οι Μαροκινοί έχουν ορισμένα θέματα μικροτραυματισμών με τους Αγκουέρντ και Χακίμι, όπως και οι δύο αναμένεται εντέλει να παίξουν από την αρχή. Από την άλλη πλευρά οι Πορτογάλοι δεν υπολογίζουν στους τραυματίες Μέντες και Ντανίλο Περέιρα και ψάχνουν την… ηρεμία τους μετά τα πολλά «μποφόρ» που δημιούργησε τις τελευταίες ημέρες ο εκνευρισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο έπειτα απ’ τον παραγκωνισμό του απ’ τη βασική ενδεκάδα στο ματς με τους Ελβετούς.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X