Η ΑΕΚ έβαλε σφραγίδα στο πρωτάθλημα με νίκη μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ (VIDEO)

Η ΑΕΚ έβαλε σφραγίδα στο πρωτάθλημα με νίκη μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ (VIDEO)

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, ένα ακόμα άλμα προς τον πρώτο μεταπολεμικό τίτλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρώτος τίτλος που κατέκτησε η ΑΕΚ σε επίπεδο Α’ Εθνικής, τη σεζόν 1962-63, είχε τους κομβικούς σταθμούς του. Ο πρώτος χρονικά ήταν η μεγάλη νίκη με 3-0 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 11η αγωνιστική.

Η Τούμπα δεν ήταν ό,τι και τώρα. Δεν ήταν δηλαδή η έδρα-φόβητρο όπου αντίπαλο δεν έχεις μόνο τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ηταν, ωστόσο, μεγάλη υπόθεση να νικάς εκεί, αφού ο ΠΑΟΚ διέθετε ένα αξιόμαχο σύνολο που καταλάμβανε κάποια καλή θέση στη βαθμολογία, στο τέλος του πρωταθλήματος.

Μετά από δέκα αγωνιστικές, η ΑΕΚ ήταν τρίτη στη βαθμολογία με μικρή βαθμολογική διαφορά πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Επιπλέον, στην Τούμπα άρχιζε ένα σερί αγώνων με τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος που εν πολλοίς θα έκρινε αν η ΑΕΚ του Γένε Τσάκναντι (με τον 20χρονο Μίμη Παπαϊωάννου να έχει ενταχθεί από το καλοκαίρι στη δύναμή της) μπορούσε να μιλάει για τίτλο. Μετά την Τούμπα θα πήγαινε στην έδρα του τρις πρωταθλητή (1960, 1961, 1962) Παναθηναϊκού και κατόπιν στο Καραϊσκάκη να παίξει με τον Ολυμπιακό. Ναι, καλά διαβάσατε, τρία εκτός έδρας ντέρμπι στη σειρά…

Στην Τούμπα, όμως, η ΑΕΚ φώναξε «παρούσα». Δεν ήταν τόσο η νίκη, όσο η έκταση του σκορ που εντυπωσίασε. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 20΄από κεφαλιά του Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιώργου Πετρίδη. Και στο 34΄ο Σύρος επιθετικός Ιμπραήμ Μουγκράμπι (πέρασε μια χρονιά από την Ελλάδα, πανηγύρισε έναν τίτλο και έφυγε) σέντραρε από αριστερά, ο Κώστας Νεστορίδης άφησε την μπάλα και ο επερχόμενος Ανδρέας Σταματιάδης με σουτ έκανε το 0-2.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η ΑΕΚ κρατούσε το σκορ. Και όχι μόνο το κράτησε, αλλά και το διεύρυνε στο 82’μετά από αντεπίθεση με τον Ιμπραήμ που είχε αποδέκτη και τελικό σκόρερ τον Νεστορίδη. Με αυτό το 3-0, με το 1-1 στη Λεωφόρο και με το 3-1 επί του Ολυμπιακού μετά από δύο Κυριακές, έγινε για τα καλά διεκδικήτρια ενός τίτλου που εν τέλει κατέκτησε.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στην Τούμπα: Σεραφείδης, Κανελλόπουλος, Δούκας, Σοφιανίδης, Παπαποστόλου, Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Ιμπραήμ, Πετρίδης, Παπαϊωάννου, Νεστορίδης.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X