Με «ατσάλινη» άμυνα και ελληνική ψυχή, η ΑΕΚ κατάπιε (68-59) τη Ρέτζιο Εμίλια και είναι αγκαλιά με την πρόκριση!

Με «ατσάλινη» άμυνα και ελληνική ψυχή, η ΑΕΚ κατάπιε (68-59) τη Ρέτζιο Εμίλια και είναι αγκαλιά με την πρόκριση!
Photo Credits: INTIME

Με την καρδιά των Ελλήνων και την κλάση των ξένων, η ΑΕΚ έκανε εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και διέλυσε τους Ιταλούς

Αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ.

Με εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο που στηρίχθηκε στην καρδιά του Φλιώνη και του Παπαδάκη, αλλά και στην ποιότητα Μίτσελ και Μάιλς η Ενωση νίκησε τη Ρέτζιο Εμιλια με 68-59 και πλέον χρειάζεται απλή νίκη με την Καρσίγιακα την άλλη εβδομάδα για να περάσει ως 2η απο τον όμιλο.

Η ΑΕΚ πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην Ρέτζιο Εμίλια (68-59) με τρομερή αντεπίθεση στο 2ο ημίχρονο και ατσάλινη άμυνα, έλιωσε πραγματικά τους Ιταλούς. Με αυτήν την νίκη της Ένωσης και την ήττα της Καρσίγιακα από την Βόννη πλέον έχει την κατάσταση στα χέρια της. Η ΑΕΚ ήταν πολύ κακή στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό από την άμυνα της, ενώ στην επίθεση ήταν πολύ άστοχη με κακές επιλογές. Όλα άλλαξαν στο 2ο μέρος με την είσοδο του Παπαδάκη και του Κόνιαρη που πίεσαν ασφυκτικά στην μπάλα, έβγαλαν άμυνες και με την βοήθεια του κόσμου, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ένα ξέσπασμα και πέρασαν μπροστά, επιστρέφοντας από το -15. Κορυφαίοι για την «Βασίλισσα» οι Μίτσελ και Γουίλιαμς, ενώ βοήθησαν πολλοί οι Έλληνες της ομάδας, με τους Κόνιαρη, Πετρόπουλο και Παπαδάκη να δίνουν ό,τι έχουν στο παρκέ. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Μάιλς που έδειξε την ποιότητα του και βοήθησε στις 2 μεριές του παρκέ.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φρέιζιερ, Φλιώνη, Γουίλιαμς, ΜακΓκρίφ και Μίτσελ, ενώ ο Φούκα με τους Ανίμ, Μπουρχανάτζε, Τσιτσιαρίνι, Χόπκινς και Ολισεβίτσιους. Δυνατά ξεκίνησαν οι Ιταλοί στον αγώνα με τον Χόπκινς να σκοράρει 7 σερί πόντους για να πετύχει τους πρώτους πόντους της ΑΕΚ ο Φρέιζιερ και με ωραίες δημιουργίες για τον Μίτσελ να μειώσει η ΑΕΚ (7-9). Ο Μίτσελ υπέπεσε σε 2ο φάουλ και με την έξοδο του η ΑΕΚ κόλλησε στην επίθεση με αποτέλεσμα ο Τσιτσιαρίνι με τρίποντο να φέρει την μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα (7-15). Η άμυνα της ΑΕΚ δεν λειτουργούσε σωστά στην πρώτη περίοδο με τους Ιταλούς να βρίσκουν καλά σουτ και να σκοράρουν, ενώ επιθετικά η Ένωση δεν είχε εύκολο καλάθι (13-20) αφού ήταν αρκετά άστοχη.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει στην άμυνα της για να μπορέσει να βρει εύκολους πόντους, αλλά συνέχισε να είναι πολύ άστοχη από την περιφέρεια. Ο Φρέιζιερ πέτυχε 3 βολές, όμως άμεσα ο Ανίμ με τρίποντο επανέφερε την διαφορά στο +7 (18-25). Η Ρέτζιο Εμίλια είχε τον έλεγχο του αγώνα και με προηγήθηκε ακόμα και με 11 πόντους πριν ο Μάιλς πετύχει το πρώτο του τρίποντο με την φανέλα της ΑΕΚ, που μείωσε στο -8 (23-31). Η Ένωση συνέχισε να είναι πολύ κακή επιθετικά, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, την ώρα που ο Τσιντσιαρίνι έδινε πράγματα στην ομάδα του από την περιφέρεια (25-36). Το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με 2 βολές του Πετρόπουλου με την ΑΕΚ να βρίσκεται στο -10 (29-39).

Η Ένωση με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου προσπάθησε να αυξήσει την ένταση της στην άμυνα και επιθετικά με τον Μίτσελ να επιστρέψει στον αγώνα (36-43). Η ΑΕΚ έβγαλε κάποιες καλές άμυνες μετά από ώρα, έβαλε την εξέδρα στην εξίσωση και με τον Μάντσεν να πετυχαίνει συνεχόμενους πόντους μείωσε στους 5 (41-46). Ο Παπαδάκης έφερε ενέργεια στην ΑΕΚ, ξεσήκωσε τον κόσμο μετά από εύστοχο λέι-απ και η ΑΕΚ έφτασε απόσταση βολής (47-50).

Με καλάθι του Γουίλιαμς η ΑΕΚ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ έχοντας επιστρέψει από το -15 (51-50). Τρομερό τρίλεπτο από την Ένωση που με ένα 7-0 μετά από τρίποντο του Γουίλιαμς και καλάθι του Παπαδάκη πήρε τα ηνία του αγώνα (56-50). Η Ένωση συνέχισε να παίζει τρομερή άμυνα με τους Κόνιαρη και Γουίλιαμς στην περιφέρεια, ενώ ο Μίτσελ δεν είχε αντίπαλο στην επίθεση (61-53). Η ΑΕΚ διατήρησε την διαφορά που είχε στα τελευταία λεπτά και πήρε μεγάλη νίκη.

ΑΕΚ-Ρέτζιο Εμίλια: 68-59

Δεκάλεπτα: 13-20, 29-39, 47-50, 68-59

ΑΕΚ (Καντζούρης): Κόνιαρης 2, Φρέιζιερ 6, Πετρόπουλος 5, Φλιώνης 3,ΜακΓκρίφ, Φιλιππάκος, Μάιλς 8, Περσίδης , Μάντσεν 10, Παπαδάκης 4, Γουίλιαμς 15, Μίτσελ 16.

Ρέτζιο Εμίλια (Φούκα): Ανίμ 11, Ρεβέρ, Χόπκινς 13, Τσιπόλα, Στράουτινς, Βιτάλι 6, Στεφανίνι 2, Τσιντσιαρίνι 11, Μπουρχανάτζε 5, Ολισεβίτσιους 10, Ντιούφ 1.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X