ΑΕΚ: Στο Top 50 των συλλόγων παγκοσμίως με τους περισσότερους παίκτες στο Μουντιάλ 2022

ΑΕΚ: Στο Top 50 των συλλόγων παγκοσμίως με τους περισσότερους παίκτες στο Μουντιάλ 2022
Photo Credits: INTIME

Μεγάλη διάκριση για την ΑΕΚ οι 5 «μουντιαλικοί» με την Ένωση να είναι στο Top 50 του κόσμου με τους περισσότερους παίκτες στο Μουντιάλ 2022!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Μουντιάλ 2022 έχει προσφέρει μία μεγάλη, σημαντική αν θέλετε διάκριση για την ΑΕΚ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όπως προκύπτει από την έρευνα του Παρατηρητηρίου Ποδοσφαίρου «CIES».

Σύμφωνα με τα στοιχεία η Ένωση βρίσκεται ανάμεσα στις 50 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη που έστειλαν τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στο Μουντιάλ του Κατάρ. Οι «κιτρινόμαυροι» εκπροσωπήθηκαν στο μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός ότι από 5 παίκτες σε τέχερις χώρες. Συγκεκριμένα, οι Μοχαμαντί και Χατζισαφί έπαιξαν στο Ιράν, ο Πινέδα στο Μεξικό, ο Σιμάνσκι στην Πολωνία, ενώ στο Κατάρ παραμένει, ως γνωστόν, ο Ντομαγκόι Βίντα, μιας και την Παρασκευή η Κροατία θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικά τη Βραζιλία.

Και πάμε να μιλήσουμε με ακόμα πιο συγκεκριμένα στοιχεία. Κατ’ αρχήν στο Κατάρ βρέθηκαν 830 ποδοσφαιριστές και εκπροσωπήθηκαν 295 σύλλογοι. Και η ΑΕΚ είναι σε περίοπτη θέση, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ένας από τους μόλις 7 συλλόγους στο TOP 50, των οποίων οι χώρες δεν εκπροσωπούνται στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πάνω από την ΑΕΚ βρίσκονται ασφαλώς αρκετές ιταλικές όπως η Γιουβέντους (11 «μουντιαλικούς), η Μίλαν (7), η Ίντερ (6), ενώ πέντε εκπροσώπους έχουν η Νάπολι, η Τορίνο και η τουρκική Γαλατασαράι. Με αυτές, όμως, ολοκληρώνεται ο κύκλος των ομάδων που εκπροσωπούν χώρες οι οποίες δεν συμμετέχουν στη διοργάνωση!

Από εκεί και πέρα, στη σχετική λίστα που κατάρτισε το Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου του CIES (Κέντρο διεθνών αθλητικών σπουδών) είναι η Μπαρτσελόνα με 17 «μουντιαλικούς» παίκτες, ακολουθούν η Μπάγερν και η Μάντσεστερ Σίτι που έχουν από 16, ενώ συνολικά 16 ομάδες έχουν διψήφιο αριθμό εκπροσώπων στο Κατάρ.

Και να φανταστείτε πως αν πήγαιναν και οι άλλοι, oi Μουκουντί (Καμερούν), Τσούμπερ (Ελβετία), Γκατσίνοβιτς (Σερβία) και Άμραμπατ (Μαρόκο) δηλαδή, η ΑΕΚ θα έφθανε τους 8 ή 9 και θα έμπαινε στην 20άδα, καθώς 8 ατον αριθμό παίκτες έχουν οι Ρεν, Μπράιτον και Μπριζ, ενώ 9 καμία. Και τι θα σήμαινε αυτό; Ότι θα ξεπερνούσε ομάδες του βεληνεκούς των Μίλαν, Άιντραχτ, Λειψία, Λίβερπουλ, Ίντερ, Γκλάντμπαχ, Πόρτο, Μονακό και Μπενφίκα που έχουν επτά και έξι παίκτες αντίστοιχα.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X