O Τσούμπερ για τη μεγάλη βραδιά της Ελβετίας: «Την ξέρουμε καλά την Πορτογαλία και την έχουμε ξανακερδίσει...»

O Τσούμπερ για τη μεγάλη βραδιά της Ελβετίας: «Την ξέρουμε καλά την Πορτογαλία και την έχουμε ξανακερδίσει...»
Photo Credits: INTIME

Ο μεγάλος απών από το Μουντιάλ 2022, Στίβεν Τσούμπερ μιλά στο Sportal.gr για την «μάχη» της Ελβετίας με την Πορτογαλία για την πρόκριση στους «8»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν το μυαλό του προπονητή της εθνικής Ελβετίας πηγαίνει στις μεγάλες απουσίες που έχει η αποστολή για το Μουντιάλ του Κατάρ, σίγουρα το πρώτο όνομα που του έρχεται στο μυαλό είναι αυτό του Στίβεν Τσούμπερ. Βασικό στέλεχος σ’ όλη την προκριματική φάση. Βασικό γρανάζι της ελβετικής μηχανής και φυσικά πρώτος σε ασίστ ολόκληρου του Euro πριν από δυο καλοκαίρια.

Είναι δεδομένο πως αν είχε πάει στο Κατάρ ο Τσούμπερ θα ήταν μέσα στα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή του, για την μεγάλη μάχη της φάσης των «16» απέναντι στην Πορτογαλία. Όμως ο Ελβετός μέσος της ΑΕΚ πήρε την γενναία απόφαση να θυσιάσει την παρουσία του στο Παγκόσμιο κύπελλο, προκειμένου να κάνει την επέμβαση στους κοιλιακούς και να απαλλαχτεί μια και καλή από το πρόβλημα που και επηρέασε πολύ την αγωνιστική του εικόνα και τον ταλαιπώρησε. Προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στο 100% και χωρίς κάτι να τον κρατά πίσω, στις υποχρεώσεις του πρώτα με την ΑΕΚ και στη συνέχεια και με την εθνική ομάδα.

Είναι μια απόφαση που ο Τσούμπερ την πήρε πολύ συνειδητά. Και ο μόνος τρόπος για να βοηθήσει την εθνική του ομάδα για την μάχη της Τρίτης (6/12) με την Πορτογαλία είναι η στήριξη και η θετική ενέργεια. Άλλωστε μιλώντας στο Sportal.gr γι αυτό το ματς, ο μέσοεπιθετικός της ΑΕΚ χρησιμοποίησε πρώτο πληθυντικό στην αναφορά του για την Ελβετία. Σαν να ετοιμάζεται και εκείνος για να παίξει. Και το στίγμα που έδωσε, αφορά όχι μόνο στην πίστη των Ελβετών για τη νίκη, αλλά και το πόσο καλά ξέρουν τον αντίπαλο.

«Έχουμε αντιμετωπίσει την Πορτογαλία πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Έχουμε κάνει (σ.σ. απέναντι στην Πορτογαλία) ορισμένα σπουδαία παιχνίδια και έχουμε κάνει και σπουδαίες νίκες, όπως επίσης και μια ή δυο σκληρές ήττες. Έχουμε εμπιστοσύνη στην δύναμη μας αυτή την στιγμή.

Ξέρουμε επίσης πως είμαστε σ’ ένα τουρνουά (σ.σ. που όποιος χάνει πλέον αποκλείεται) και θα βάλουμε όλη την προσπάθεια και όλη την ενέργεια μας σ’ ένα παιχνίδι. Και όπως είπα, πιστεύουμε πολύ στην δύναμη που έχει η ομάδα μας. Προφανώς είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και ανυπομονώ να φτάσει η στιγμή γι αυτό το ματς»

Πηγή: sportal.gr

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X