Θα... αποχωρούν συνέχεια, όσο δεν τους αφήνουμε να παίζουν μόνοι τους

Θα... αποχωρούν συνέχεια, όσο δεν τους αφήνουμε να παίζουν μόνοι τους
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης βλέπει τον διασυρμό του Ολυμπιακού και θυμάται πως πάντα τρέχουν να φύγουν, όπως στο μπαράζ με την ΑΕΚ το 1979

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, που ο Ολυμπιακός μας προειδοποιεί πως μπορεί να αποχωρήσει από ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα και να μας αφήσει μόνους μας… Προφανώς θα γίνει και η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, που ο Ολυμπιακός θα γελοιοποιηθεί. Καθώς πιθανότατα είτε δε θα γίνει άλλη αναφορά στο θέμα των σκέψεων αποχώρησης του Ολυμπιακού Β΄, από το πρωτάθλημα της Super League 2, είτε όταν γίνει θα μας ειδοποιούν πως για τώρα… μας την χαρίζουν, αλλά να προσέχουμε.

Η γελοιοποίηση αυτή βέβαια δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που βιώσαμε πριν μερικές εβδομάδες, όταν με κάθε επισημότητα μας είπαν πως σκέφτονται να φύγουν από το πρωτάθλημα μετά την Λεωφόρο. Δεν μπορεί να πιάσει μία η Super League 2 μπροστά στο εκπληκτικό θέαμα που στήθηκε με την αναμονή του… κρίσιμου Δ.Σ της ΠΑΕ Ολυμπιακός που θα έπαιρνε την ιστορική απόφαση (μπορεί και όχι…) για το αν θα έμεναν ή θα έφευγαν από το πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή που από την προηγούμενη μέρα είχαν βγάλει τα εισιτήρια για το Ολυμπιακός – ΑΕΚ που θα ακολουθούσε.

Βέβαια για να μην είμαστε άδικοι, είναι ικανοί ως οργανισμός να το κάνουν. Το έχουν αποδείξει ιστορικά. Κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ την ιστορική απόδραση τους από την υποχρέωση να δώσουν μπαράζ τίτλου με την ΑΕΚ το 1979. Κι όμως, ενώ έχουν καταγράψει ιστορικά αυτή την απόδραση, με περίσσιο θράσος συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να μιλούν για «πέστε κάτω» κλπ. Υπάρχει σαφώς και το μπάσκετ, από το οποίο επίσης αποχώρησαν κι επέστρεψαν μόνο όταν με κυβερνητικές πλάτες διασφάλισαν πως θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο της διαιτησίας. Αλλά μήπως αυτός δεν είναι και ο στόχος για το ποδόσφαιρο;

Ο Ολυμπιακός απειλεί με αποχωρήσεις και γελοιοποιείται γιατί πλέον ως οργανισμός επίσημος, δεν είναι ικανός να λειτουργήσει εφόσον δεν είναι διασφαλισμένο πως θα είναι πρώτος. Κι επίσης, ακόμη καλύτερο να μην έχει καν αντιπάλους. Θέλει τους παραδοσιακους του αντιπάλους απλούς κομπάρσους για να έχουν κάποιον να κοροϊδεύουν ενώ θα παίρνουν τίτλους άκοπα. Θέλουν επίσης να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στα θεσμικά κέντρα εξουσίας έτσι ώστε να τρέχουν όλοι στην… αυλη του βασιλιά και να ζητάνε χάρες. Να είναι όλοι υπόχρεοι. Οπως συνέβαινε ειδικά ανάμεσα στο 2010 και το 2016.

Γι΄αυτό και δεν τους ικανοποίησε ποτέ και δεν το έκρυψαν, το γεγονός πως κυριάρχησαν αγωνιστικά την προηγούμενη τριετία. Δεν είναι το αγωνιστικό που προκαλεί ικανοποίηση σε αυτόν τον οργανισμό όπως είναι σήμερα. Είναι η αίσθηση που ξεκινάει από την κορυφή της διοικητής του πυραμίδας πως πρέπει να είναι και τα απόλυτα αφεντικά σε όλο το σκηνικό, να μην απειλούνται από κανέναν και τίποτα και να είναι εκείνοι και μόνο εκείνοι μέσα, μπροστά και πίσω σε κάθε εξέλιξη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας.

Όσο δεν συμβαίνει αυτό, η τοξικότητα τους θα ξεπερνάει όρια που δεν είχαμε φανταστεί πως υπάρχουν. Θα απειλούν με αποχωρήσεις επειδή δεν τους αφήνουμε να παίζουν μόνοι τους και θα γελοιοποιούνται. Δεν τους πειράζει όμως αυτό. Αρκεί να επιτευχθεί ο στόχος.

Ο Ενωσίτης

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X