Η ΑΕΚ έκανε... πλάκα στον Ολυμπιακό και έφτασε ακόμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα! (VIDEO)

Η ΑΕΚ έκανε... πλάκα στον Ολυμπιακό και έφτασε ακόμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα! (VIDEO)

Μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού και βήμα τίτλου με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πορεία προς τον τίτλο που κατέκτησε η ΑΕΚ το 1971, είχε κάποιους κομβικούς σταθμούς. Ενας από αυτούς ήταν και η νίκη επί του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια με 2-0, σαν σήμερα πριν από 52 χρόνια.

Ηταν μία εύκολη νίκη, αφού η ΑΕΚ ήταν η εμφανώς ανώτερη ομάδα στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής Μπράνκο Στάνκοβιτς και οι παράγοντες της ομάδας παραδέχονταν ότι η εμφάνιση δεν ήταν καλή! Απέναντί τους, άλλωστε, υπήρχε ένας Ολυμπιακός που είχε συμπληρώσει έξι αγώνες με μία ισοπαλία και πέντε ήττες και 600 λεπτά χωρίς γκολ!

Από τη στιγμή, όμως, που η ΑΕΚ είχε νικήσει σε ντέρμπι και είχε μείνει πρώτη στην κορυφή σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη από τον Ηρακλή, ο κόσμος της ομάδας είχε κάθε λόγο να στήσει… πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Υπολογίζεται ότι πάνω από τρεις χιλιάδες είχαν μείνει μετά τον αγώνα έξω από το γήπεδο για να αποθεώσουν Στάνκοβιτς και παίκτες!

Ο αγώνας είχε κριθεί στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε ανοίξει το σκορ στο 50′ ο αριστερός εξτρέμ Σπύρος Πομώνης, ο οποίος μάλιστα είχε αγωνιστεί με πυρετό και ήταν απροπόνητος για τρεις μέρες! Το ματς κρίθηκε στο 72′ με ένα αυτογκόλ του Σούλη Παππά από προσπάθεια του Μίμη Παπαϊωάννου.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης (80′ Καραπουλιτίδης) Τόσκας, Τριανταφύλλου, Θεοδωρίδης, Σκευοφύλαξ, Λαβαρίδης, Παπαεμμανουήλ, Νικολαϊδης, Παπαϊωάννου, Πομώνης

 

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X