Η προσωπική επαφή Μελισσανίδη - Αλμέιδα είναι το εχέγγυο για την ΑΕΚ της ευημερίας

Η προσωπική επαφή Μελισσανίδη - Αλμέιδα είναι το εχέγγυο για την ΑΕΚ της ευημερίας
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη συνεργασία του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ με τον προπονητή που τόσα χρόνια προσδοκούσε να βρει.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η γενικότερη λειτουργία της ΑΕΚ δείχνει, μετά από χρόνια, όσο αρμονική πρέπει να είναι για να πορεύεται με ηρεμία, ασφάλεια και διαρκή βελτίωση. Όχι μόνο στο αγωνιστικό σκέλος, αλλά πολυεπίπεδα. Οι κρίκοι της αλυσίδας είναι σφιχτά δεμένοι, η χαλαρότητα και ο «ωχαδερφισμός» εξολοθρεύτηκαν γύρω από τον πιο λειτουργικό -και διόλου εγωιστικό- συγκεντρωτισμό που εμφάνισε ποτέ προπονητής στην ομάδα. Ο Αλμέιδα, απλά, έχει το know how.

Η μεταμόρφωση της ομάδας έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον Αργεντινό όχι μόνο στα αγωνιστικά τεκταινόμενα αλλά και στη γενικότερη λειτουργία του club. Ημέρα με την ημέρα, πέτρα την πέτρα, ο Αλμέιδα με τρόπο όμορφο, σεβαστικό μα πρωτίστως συναδελφικό και αγαπησιάρικο, δίδαξε πως πρέπει να γίνει η κατανομή των ρόλων για το καλό της ομάδας, όχι το δικό του. Όμως απαραίτητα γύρω του. Ουδέποτε πίεσε για κάτι μεγάλο, δεν προσπάθησε να επιβάλει τις δικές του σκέψεις, αλλά τις μοιράστηκε με μια μέθοδο που ήταν προς όλους αντιληπτή ως η μοναδική που θα μπορέσει να ενώσει άπαντες για το κοινό όφελος.

Το διαπιστώνουμε παντού. Ακόμα και όταν οι μικροί της δεύτερης ομάδας «πετάγονται» μια βόλτα στην πρώτη για να βοηθήσουν στις προπονήσεις και να εξελιχθούν ταυτόχρονα ακόμα περισσότερο, γνωρίζουν τι ακριβώς τους ζητείται και πως πρέπει να ανταποκριθούν. Αυτή η χρόνια «παγωμένη» σχέση σύνδεσης με τις Ακαδημίες και την ΑΕΚ Β, είναι πλέον μια διαδικασία αγαστή και ακμάζουσα, είναι μαζί, δεν είναι χώρια.

Το βλέπουμε επίσης στη χαρά των συνεργατών του Αργεντινού να βρίσκονται κοντά του, να δουλεύουν μαζί του έχοντας κέφι, κατανοώντας πως είναι χρήσιμοι και ότι τους υπολογίζει ως σημαντικές μονάδες για την πρόοδο του έργου. Η χαρά του Κουχάρσκι και του Άλβες στην καθημερινότητα της συνεργασίας με τον Αλμέιδα, είναι διάχυτη, δεν κρύβεται. Τους υπολογίζει, τους θέλει συνοδοιπόρους, ισότιμους στην προσπάθεια.

Το μεγάλο κλειδί όμως, είναι η εμπιστοσύνη του Μελισσανίδη

Χρόνια και χρόνια, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έναν καημό τον είχε, σαφώς μικρότερο από εκείνο του γηπέδου. Άλλωστε εκείνο δεν ήταν μαράζι, ήξερε ότι θα τα καταφέρει στο τέλος, απέναντι σε Θεούς και Δαίμονες. Προπονητή όμως δεν έβρισκε, είτε από λάθος επιλογές, είτε επειδή δεν ψαχνόταν τόσο, όσο το περασμένο καλοκαίρι όταν του παρουσίασαν τον Αργεντινό. Ουδέποτε δέθηκε με κάποιον στο πέρασμα των χρόνων, ούτε καν με τον Μανόλο Χιμένεθ που έφερε ένα πρωτάθλημα. Χαρά στο πρόσωπό του και λόγια καρδιάς για κάποιον, δεν ακούσαμε ποτέ.

Να που τώρα συμβαίνει όμως. Το ομολογεί ο ίδιος, όποτε τον ρωτούν. Κι όταν, κάποια ανύποπτη στιγμή εν μέσω της θερινής προετοιμασίας, ο Αλμέιδα είπε ότι «δεν βλέπω συχνά τον πρόεδρο», ο Μελισσανίδης πήρε το μήνυμα. Το κράτησε και περίμενε να δει. Όταν πλέον διαπίστωσε στο χορτάρι ότι στις αρχές του περασμένου Απρίλη είχε ορθώς πιστέψει στο φλογισμένο πάθος του Αργεντινού, άνοιξε την πόρτα, ενίσχυσε τη σχέση μαζί του, τον έφερε πιο μπροστά από όλους. Σήμερα, καλείται να τον ενισχύσει σε ό,τι ο προπονητής κρίνει πως πρέπει να γίνει.

Όταν κρύβεσαι πίσω από τις λέξεις, φοβάσαι να ζητήσεις, δεν έχεις την προσωπικότητα για να πείσεις ότι αυτό που κάνεις είναι το σωστό, τότε δεν έχεις ελπίδες σοβαρές για να προχωρήσεις. Μόνο συγκυριακά θα συμβεί αυτό. Ο πρόεδρος δεν ήθελε απλά έναν καλό προπονητή, αναζητούσε εκείνον που θα τον έπειθε ότι ο τρόπος και οι υποδείξεις του, είναι ένα βήμα πιο μπροστά από εκείνες όλων των άλλων στον οργανισμό. Δεν κάνει καλό μόνο στην ομάδα ο Αλμέιδα, κάνει σε όλο το club. Κι όταν ο Μελισσανίδης πείθεται για έναν άνθρωπο, είναι απίθανο οποιοσδήποτε άλλος να διαταράξει αυτή τη σχέση. Εκεί ακριβώς είναι όλο το ζουμί για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ.

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X