Το ευρωπαϊκό έπος της ΑΕΚ, παραλίγο να «πνιγεί» στις λάσπες των Ιωαννίνων (VIDEO)

Το ευρωπαϊκό έπος της ΑΕΚ, παραλίγο να «πνιγεί» στις λάσπες των Ιωαννίνων (VIDEO)

Μετά από 22 λεπτά στον βούρκο των «Ζωσιμάδων» και με το αποτέλεσμα στο 0-0, οι παίκτες της ΑΕΚ και του ΠΑΣ Γιάννινα έφυγαν κατάμαυροι από τις λάσπες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 5 Δεκεμβρίου του 1976 η ΑΕΚ έπαιξε για ένα εικοσάλεπτο στη… λίμνη των Ιωαννίνων. Οχι βέβαια στη γνωστή λίμνη που χαρακτηρίζει και ομορφαίνει τη μεγάλη πόλη της Ηπείρου, αλλά στον γεμάτο λάσπη αγωνιστικό χώρο του Σταδίου «Οι Ζωσιμάδες»! Μετά από ένα εικοσάλεπτο σε ένα ακατάλληλο γήπεδο, στο οποίο η μπάλα δεν κυλούσε καν, ο διαιτητής Πετρόπουλος διέκοψε τον αγώνα και οι 22… κατάμαυροι από τη λάσπη ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννενα και της ΑΕΚ (και συγκεκριμένα οι Χρηστίδης, Θεοδωρίδης, Ραβούσης, Νικολάου, Τόσκας, Ιντζόγλου, Σκρέκης, Αρδίζογλου, Δέδες, Βάγκνερ και Παπαϊωάννου) αποχώρησαν έχοντας μείνει στο 0-0 για 20′.

Δεν θα το θεωρούσαμε τόσο σημαντικό αυτό το γεγονός, αφού συμβαίνει πολύ συχνά σε όλο τον κόσμο, όμως είχε άμεση σχέση με μία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές της ΑΕΚ. Τρεις μέρες μετά από εκείνη την Κυριακή, οι κιτρινόμαυροι του Φράντισεκ Φάντρονκ έπρεπε να παίξουν στο Βελιγράδι με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα στη φάση των 16 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ για να υπερασπιστούν το 2-0 του αγώνα. Την εποχή εκείνη, όχι μόνο δεν προβλεπόταν η διεξαγωγή αγώνα πρωταθλήματος τέσσερις μέρες πριν από ευρωπαϊκό αγώνα (ουσιαστικά εφαρμόστηκε από τη σεζόν 1991-92 και μετά) αλλά θα μπορούσε η ΑΕΚ να υποχρεωθεί, εφ’ όσον οι αθλητικές αρχές επέμεναν σε κάτι τόσο παράλογο (δεν θα ήταν άλλωστε και η πρώτη φορά) να μείνει στα Γιάννενα, να ξαναπαίξει Δευτέρα μεσημέρι, να πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα  βράδυ Δευτέρας και να ξαναμπεί στο αεροπλάνο για το Βελιγράδι το πρωί της Τρίτης!

Η ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα της ΑΕΚ και ανέβαλε τον αγώνα (διεξήχθη δέκα μέρες μετά και η ΑΕΚ νίκησε 1-0 με γκολ του Τάκη Νικολούδη). Μάλιστα, η διοίκηση της αθηναϊκής ομάδας είχε διαβλέψει τον κίνδυνο αναβολής και είχε κάνει ενέργειες για να μη μείνει η αποστολή στα Γιάννενα, ώστε να περιμένει ως το μεσημέρι της Δευτέρας και για έναν αγώνα που δύσκολα θα γινόταν. Είχε προνοηθεί να βρεθεί και πούλμαν για την επιστροφή, αφού οι καιρικές συνθήκες καθιστούσαν απαγορευτική την πτήση με αεροπλάνο. Η ταλαιπωρία δηλαδή δεν αποφεύχθηκε αλλά τουλάχιστον περιορίστηκε, αφού η επιστροφή από τα Γιάννενα εν μέσω κακοκαιρίας απαιτούσε πολλές ώρες επίπονου ταξιδιού.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πρόλαβαν να κάνουν μία προπόνηση τη Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια και να αποσυρθούν σε ξενοδοχείο, πριν αναχωρήσουν, πρωί Τρίτης πια, για το Βελιγράδι, όπου η ήττα με 3-1 συνδυάστηκε με πρόκριση λόγω του εκτός έδρας γκολ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένα πενθήμερο οδοιπορικό ταλαιπωρίας σε πούλμαν και λεωφορεία, αλλά και θριάμβου για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες που έχει υπάρξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X