Αλμέιδα για Λιβάι, Αραούχο και Φαν Βέερτ: «Ο Γκαρσία αν εκραγεί θα σπάσει το ρεκόρ στις μεταγραφές – Λίγοι παίκτες σαν αυτόν στην Ευρώπη»

Αλμέιδα για Λιβάι, Αραούχο και Φαν Βέερτ: «Ο Γκαρσία αν εκραγεί θα σπάσει το ρεκόρ στις μεταγραφές – Λίγοι παίκτες σαν αυτόν στην Ευρώπη»
Photo Credits: INTIME

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για τους τρεις επιθετικούς της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ματίας Αλμέιδα παρουσίασε φέτος μία νέα ΑΕΚ, η οποία ενθουσιάζει τον κόσμο και σκορπά προσδοκίες για την συνέχεια της σεζόν.

Ο «Μάτι» με την αλλαγή θέσης του Λιβάι Γκαρσία έχει καταφέρει να τον… εκτοξεύσει, ενώ και με την μετατόπιση του Σέρχιο Αραούχο η ΑΕΚ κέρδισε πολλά περισσότερα από τον Αργεντίνο σε ουσία στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αλμέιδα από την Ολλανδία μίλησε για το επιθετικό δίδυμο της ΑΕΚ, ενώ σχολίασε και την παρουσία του Τομ Φαν Βέερτ στο ρόστερ της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα:

-Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο Αραούχο παίζουν ως δίδυμο στην κορυφή με έναν συγκεκριμένο και μοναδικό τρόπο. Αν πάει η ομάδα στη λογική ενός άλλου επιθετικού, όπως για παράδειγμα του Φαν Βέερτ, θα αλλάξει το στυλ γενικότερα;

«Έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά είναι και οι δύο επιθετικοί. Ο Γκαρσία, είναι γρήγορος, δυνατός, πολύ καλός στον αέρα. Δείχνει να έχει καλή ψυχολογία, ηθικό και είναι ευτυχισμένος. Για μένα, είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Πάρα πολύ σημαντικός. Ο Τομ, τώρα ουσιαστικά φτάνει σε καλή φυσική κατάσταση για να είναι διαθέσιμος. Είναι σκόρερ. Δεν έχει την ταχύτητα και τη δύναμη που έχει ο Γκαρσία, αλλά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά της εκτέλεσης και επίσης, μπορεί να πάρει κάποια ριμπάουντ μέσα στην περιοχή και να βάλει γκολ. Ο Τομ είναι πιο κλασικό 9άρι. Ο Λιβάι έπαιζε δεξιά, αριστερά, αλλά τώρα με εμένα, έγινε το νούμερο 9 και όσο προχωράει ο καιρός θα γίνεται και πολύ καλύτερος. Οπότε σε λίγο καιρό θα πρέπει να του πούμε σε παρακαλούμε, μείνε (γέλια)!»

-Είχατε πει σε παλαιότερη συνέντευξη σας ότι ο Γκαρσία πρέπει να εκραγεί…

«Δεν θέλω να… εκραγεί άλλο. Θέλω να μείνει έτσι! Αν εκραγεί ο Λιβάι, θα σπάσει το ρεκόρ στις μεταγραφές. Γιατί είναι πολύ λίγοι παίκτες στην Ευρώπη με τα δικά του χαρακτηριστικά. Είναι ένας παίκτης που ακούει, ένας παίκτης ταπεινός που θέλει πάρα πολύ να μαθαίνει. Και αυτό τον κάνει ακόμα μεγαλύτερο. Απολαμβάνουμε πολύ που τον έχουμε στην ομάδα μας μπορεί να μας δώσει ακόμα περισσότερα. Είναι ένας παίκτης, που σε κάθε παιχνίδι βρίσκεται μέσα σε ευκαιρίες για γκολ. Και αν καταφέρνει να κάνει γκολ όλες τις ευκαιρίες που δημιουργεί, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον κρατήσουμε εδώ. Οπότε μετά το πρώτο γκολ, ας… χάνει και κάποια ευκαιρία (γέλια)».

-Βλέπετε άγχος στον Αραούχο στον τομέα του σκοραρίσματος όπου τον βλέπουμε φέτος σε έναν άλλο ρόλο και να μην βάζει πολλά γκολ;

«Έχω μιλήσει πάρα πολύ στον Αραούχο. Και το ξέρω, ότι αυτό που έκανε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν βασικά να σκοράρει. Όμως τώρα, είναι η ψυχή της ομάδας. Κάνει τη δουλειά ενός ολοκληρωμένου παίκτη. Τώρα, είναι ένας παίκτης που σκοράρει, δίνει ασίστ, τρέχει , ξανακερδίζει μπάλες, αφήνει την ψυχή του στο γήπεδο και του εξήγησα, ότι εγώ προτιμώ αυτό το είδος παίκτη. Έχει αλληλεγγύη για τους συμπαίκτες του και ακόμα κι όταν πονάει, θέλει να προπονηθεί. Και πολλές φορές εμείς οι ίδιοι του λέμε να σταματήσει για να μην ρισκάρει την υγεία του αλλά αυτός συνεχίζει. Η μενταλιτέ του, είναι αυτή η ψυχή που θέλουμε και αυτό θέλουμε να κάνει. Και του λέω να είναι πάντα ήρεμος, γιατί θα σκοράρει σημαντικά γκολ σίγουρα».

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X