Αλμέιδα για πρέσινγκ: «Εχουμε πολλούς διαφορετικούς τρόπους να το κάνουμε – Θέλαμε να ανάψει πάλι η φλόγα, να γίνουμε ξανά μαχητές»

Αλμέιδα για πρέσινγκ: «Εχουμε πολλούς διαφορετικούς τρόπους να το κάνουμε – Θέλαμε να ανάψει πάλι η φλόγα, να γίνουμε ξανά μαχητές»
Photo Credits: INTIME

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε από την Ολλανδία για το πρέσινγκ της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για ακόμη μία προετοιμασία, όπως και το περασμένο καλοκαίρι στο Αλκμάαρ, η ΑΕΚ στόχευσε στο πρέσινγκ σύμφωνα με το πλάνο του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντίνος κόουτς ήθελε πολύ η ΑΕΚ να… θυμηθεί τι έκανε πριν τη διακοπή και να δει ο ίδιος… μαχητές στο γήπεδο. Σύμφωνα με όσα είπε στην απολογιστική συνέντευξη του, το είδε και έμεινε πολύ ικανοποιημένος από τη μία εβδομάδα στο Μπουργκ Χάαμστεντε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα:

-Τι τον ικανοποίησε και αν τον προβλημάτισε κάτι στην προετοιμασία;

«Θέλω τα πάντα να τα βλέπω με θετική ματιά. Ακόμη και από την χειρότερη κατάσταση, μπορείς να βγάλεις κάτι θετικό. Κοιτώντας τον αρνητικό, μπορείς να πεις κ ότι κάτι έκανε λάθος. Είναι μάθημα να βλέπεις τα λάθη σου. Αυτό πιστεύω. Με αυτό το  δρόμο μεγαλώνεις και γίνεσαι καλύτερος. Τα θετικά πράγματα που είχαμε εδώ είναι ότι διατηρήσαμε και συνεχίσαμε να κάνουμε ότι ακριβώς δουλεύαμε τόσο καιρό. Έχουμε 30 ματς ακόμη. Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Αυτό κάνουμε από την αρχή. Είδα καλά πράγματα όμως. Είχαμε περισσότερο χρόνο εδώ ως ομάδα. Έχω μια εξαιρετική σχέση με τη διοίκηση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή. Είμαστε στην ίδια κατεύθυνση όλοι. Και έτσι τα πράγματα μόνο καλά πάνε. Για μένα αυτό είναι κανόνας, σε κάθε πλάνο, σε κάθε ομάδα.

-Σε ποιους τομείς δούλεψε και αν σε σχέση με το Αλκμάαρ προσπάθησε να εξελίξει το πλάνο με το πρέσινγκ;

«Είχαμε μία διακοπή στην σεζόν λόγω του Μουντιάλ. Οι προπονητές πολλές φορές έχουμε πρόγραμμα πως πρέπει να δουλέψουμε. Αλλά όταν μπαίνεις στο γήπεδο, αλλάζεις. Χρειάζεται εξυπνάδα που πιστεύω την έχω και διαχείριση διαφορετικών σεναρίων της προπόνησης. Όποτε σκέφτομαι και προγραμματίζω να κάνω κάτι, πρέπει να έχω 2-3 πλάνα για αυτό. Διότι τα πράγματα αλλάζουν και το γήπεδο μπορεί να είναι κακό, μπορεί να βρέχει. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Τους δίνουμε πρόγραμμα για τα ρεπό, για την άδεια. Οι παίκτες έκαναν και κάνουν αυτό που πρέπει. Διότι οι προπονήσεις είναι δύσκολες. Αν δεν το κάνουν, θα εκτεθούν τη δεύτερη ημέρα προπονήσεων. Είμαι χαρούμενος γιατί το έκαναν όπως έπρεπε και έδειξαν επαγγελματισμό. Και έτσι μπορούμε να δουλεύουμε και με διαφορετικά στυλ προπονήσεων. Μπορεί οι προπονήσεις εδώ να μην ήταν μεγάλες, αλλά θέλαμε την ποιότητα σε αυτές και στη δουλειά. Όλα αυτά δεν εγγυόνται τίποτε. Το ποδόσφαιρο δημιουργήθηκε πριν 200 χρόνια. Μπορεί να προγραμματίζεις και να ετοιμάζεις κάτι, και να συμβεί κάτι και να πάνε όλα πίσω. Όσο περισσότερο δουλεύεις, τόσο πιο καθαρό είναι το μήνυμα που δίνεις και οι παίκτες καταλαβαίνουν καλύτερα και περισσότερο. Και έχεις έτσι περισσότερες ευκαιρίες να πάνε καλά τα πράγματα για σένα».

– Όλα αυτά που είπατε είναι και ο λόγος που δεν είχαμε μεγάλα κομμάτια τακτικής στην χειμερινή προετοιμασία και δούλεψαν οι παίκτες περισσότερο στο πρέσινγκ και στην φυσική κατάσταση;

«Είναι σωστό αυτό. Το πρόγραμμα για αυτές τις 12-14 προπονήσεις ήταν να… ανάψει ξανά η φλόγα, να γίνουν ξανά οι παίκτες μαχητές. Να υπερασπίζεται η ομάδα την μπάλα όταν πρέπει. Να μάχεται. Και για αυτό χρειάζονται οι σωστές θέσεις, για να το κάνεις σωστά. Έτσι είχαμε πολλές ασκήσεις με επαφές με την μπάλα και συνεχή κίνηση. Είχαμε πολλές ασκήσεις, με διαφορετικό στόχο κάθε φορά. Παράδειγμα έχουμε 8 διαφορετικά παιχνίδια και ασκήσεις σε χώρους. Κανένα δεν είναι το ίδιο. Έχουμε 8 τύπους πρέσινγκ. Κανείς δεν είναι το ίδιο. Δουλέψαμε και 2vs1, 3vs1, 4vs2 και συνεχίζεις για να φτάσεις εκεί που θες. Κάθε άσκηση έχει 2 πλευρές. Και αυτό που δεν είδατε εδώ, είναι κάτι που δουλεύω μία ημέρα πριν τα ματς. Δεν θέλω η ΑΕΚ να είναι μία ομάδα ρομπότ. Θέλω να έχει πολλές παραλλαγές. Με θέσεις και διαφορετικές κινήσεις. Το πρέσινγκ μας έχει πάντα διαφορετική στόχευση σε κάθε ματς. Και με κάθε αντίπαλο αλλάζει, διότι βλέπουμε τι πρέπει να κάνουμε τακτικά και τεχνικά στο ματς».

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X