Αλμέιδα για προετοιμασία: «Ηθελα να ζήσουμε ξανά ως οικογένεια – Τους παίκτες μου δεν τους ενδιέφεραν ούτε το κρύο, ούτε τα γήπεδα»

Αλμέιδα για προετοιμασία: «Ηθελα να ζήσουμε ξανά ως οικογένεια – Τους παίκτες μου δεν τους ενδιέφεραν ούτε το κρύο, ούτε τα γήπεδα»
Photo Credits: INTIME

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα για τη δουλειά στο Μπουργκ Χάαμστεντε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ματίας Αλμέιδα στην απολογιστική συνέντευξη του από το Μπουργκ Χάαμστεντε μίλησε για τον στόχο της χειμερινής προετοιμασίας για την ΑΕΚ και για τις συνθήκες που βρήκε η αποστολή εκεί.

Να θυμίσουμε ότι το κρύο ήταν τσουχτερό και τα γήπεδα «βαριά» από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. Όμως ο Αλμέιδα έδειξε να μην… μασάει και να τον ενδιαφέρουν πιο ουσιαστικά πράγματα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα:

 -Μετά από επτά ημέρες ποσό ικανοποιημένος είναι εδώ πέρα κι αν βοήθησαν οι συνθήκες στην προετοιμασία;

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί κάναμε τα απαραίτητα βήματα. Είχα πλάνο να κάνουμε περίπου 14 προπονήσεις και τις περισσότερες τις κάναμε, αν και προέκυψαν κάποια πράγματα που δεν περιμέναμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Είμαι χαρούμενος γιατί είδα πάλι το γκρουπ που είχαμε. Και αυτό το γκρουπ είναι ξανά μαζί. Για αυτό και είμαι ικανοποιημένος από όσα είδα και κάναμε εδώ.

-Είναι μια προσομοίωση οι συνθήκες που δούλεψε εδώ η ΑΕΚ με τις καιρικές συνθήκες που θα έχει η Ελλάδα σε λίγο καιρό με δεδομένο ότι ΑΕΚ έχει δυο ματς στην επαρχίας στο ξεκίνημα;

«Δεν ήρθαμε εδώ σκεπτόμενοι αυτό. Περισσότερο από όλα αυτά, θέλουμε να δουλέψουμε ξανά όλοι μαζί, μετά από την μικρή άδεια που πήραμε όλοι. Θέλαμε να είμαστε σε ένα μέρος για να ζήσουμε ξανά ως οικογένεια, όλοι μαζί. Για μένα στο ποδόσφαιρο πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα. Για παράδειγμα: Πηγαίνουμε στην προπόνηση με ποδήλατο. Ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι αυτός που έχουμε συνηθίσει. Αλλά όλοι μας γεννηθήκαμε έτσι για να παίξουμε ποδόσφαιρο στην αρχή. Θέλω οι παίκτες μου να κοιτάνε και λίγο πίσω, πως ξεκινήσαμε. Για να νιώσουν όπως ένιωθαν πριν γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Γιατί θεωρώ ότι έτσι μπορούμε να εκτιμήσουμε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος που έχουμε τώρα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε εδώ κάποιες δυσκολίες. Ήταν το κρύο και ο αγωνιστικός χώρος, δεν ήταν ότι είχαμε συνηθίσει. Αυτό ίσως επηρεάζει κάποιες φορές μας αλλάζει τη διάθεση. Ίσως να μην υπάρχει η ίδια επιθυμία. Αλλά εδώ είδα κάτι εντελώς αντίθετο. Τους παίκτες μου δεν τους ενδιέφερε ούτε το κρύο, ούτε η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Πάντα προσπαθούσαν πολύ, γιατί ξέρουν ότι ήρθαμε εδώ να δουλέψουμε και να καταφέρουμε κάποια πράγματα.

– Η ομάδα πάντως δεν φάνηκε καθόλου επηρεασμένη από το γήπεδο ή από το κρύο, είχε την ίδια νοοτροπία όπως στα παιχνίδια που έχουμε δει στην Ελλάδα.

«Είναι αλήθεια αυτό. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο στο φιλικό μας. Παρότι είχαμε διαφορετικούς παίκτες που έπαιξαν σε σχέση με τα επίσημα ματς. Αλλά εδώ στην ΑΕΚ έχουμε μία καθαρή ιδέα για το τι θέλουμε να παίξουμε. Και αυτή η ιδέα υπάρχει από την αγωνιστικότητα των παικτών. Πιστεύω ότι ήμουν δίκαιος με βάση τις συνθήκες. Ξέχωρα από έμπειρους, ονόματα, για μένα η προτεραιότητα είναι πάντα η ομάδα. Είναι ο μόνος δρόμος για να προχωρήσεις και να εξελιχθείς στο ποδόσφαιρο. Και για μένα είναι ο μόνος ειλικρινής τρόπος απέναντι στους παίκτες. Είτε κάποιες φορές τους αρέσει, είτε κάποιες άλλες όχι. Όλοι οι παίκτες είναι το ίδιο για μένα. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Και αυτός ο τρόπος μας επιτρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Διότι έτσι κανείς δεν μπορεί να νιώθει ήρεμος. Έτσι κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει σίγουρη την θέση του. Είμαστε σε μία μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Και πρέπει κάθε φορά να την σεβόμαστε. Σε κάθε προπόνηση. Και για αυτό είμαι ένας προπονητής που δίνω πάντα προτεραιότητα στην ίδια την ομάδα. Πιστεύω πολύ στην ομαδική δουλειά. Ειλικρινά το πιστεύω. Για μένα έχει την ίδια αξία ο πιο νεαρός, με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας. Το λέω γιατί το πιστεύω, όχι γιατί θέλω να φαίνομαι καλός. Ειλικρινά το πιστεύω».

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X