Ολυμπιακός: Έμπαζε πίσω στο 3-3 με τη Σταντάρ Λιέγης (VIDEO)

Ολυμπιακός: Έμπαζε πίσω στο 3-3 με τη Σταντάρ Λιέγης (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καλός επιθετικά αλλά ταυτόχρονα με τεράστια κενά στην άμυνά του εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό του επί ισπανικού εδάφους, πριν την επιστροφή στη βάση του.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι 3-3 με την 7η του βελγικού πρωταθλήματος, Σταντάρ Λιέγης, με τον Μαρσέλο να επιστρέφει… φορτσάτος από τον μικροτραυματισμό του στο προηγούμενο φιλικό, βγάζοντας δύο έξοχες ασίστ. Δύο γκολ από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ένα ακόμη από τον Μπακαμπού, μία ασίστ κατέγραψε και ο Βρουσάι. Στην ενδεκάδα των Βέλγων ήταν ο πρώην «ερυθρόλευκος» (σ.σ. χωρίς να πάρει ποτέ συμμετοχή) Κωνσταντίνος Λαΐφης, όσο και ο πρώην του ΠΑΟΚ, Γκόικο Τσίμιροτς, με τον έτερο πρώην «ερυθρόλευκο», Φίλιπ Ζίνκερναγκελ να παίζει στο δεύτερο ημίχρονο. Με πρόβλημα στο γόνατο αποχώρησε ο Ντόη λίγο πριν το ημίχρονο. Μετά από τα δύο αυτά φιλικά στην Ισπανία, το τρίτο και τελευταίο για τον Ολυμπιακό είναι κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, στο Καραϊσκάκη, το επόμενο Σάββατο (10/12, 19:00).

Γρήγορο βελγικό προβάδισμα

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν έπιασε καλή απόδοση συνολικά, με τη Σταντάρ να είναι καλύτερη μέχρι τα μισά του και να ανοίγει το σκορ στο 19′. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες ισορρόπησαν, δημιούργησαν κάποιες φάσεις, όμως αυτό το 1-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου. Στο 3ο λεπτό καταγράφηκε η πρώτη τελική με μια κεφαλιά του Πέριτσα στα χέρια του Πασχαλάκη. Άουτ πέρασε το σουτ του Νταβίντα στο 11′, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπιέλ είχε σουτ άουτ, στην πρώτη τελική του Ολυμπιακού. Στο 19ο λεπτό ήρθε το γκολ της Σταντάρ, όταν ο Ντάβιντα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε τον ελιγμό και το δυνατό σουτ, με τη μπάλα να πηγαίνει στη γωνία του Πασχαλάκη που δεν αντέδρασε καν.

Ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε σταθερά το ωραίο πλασέ του Ζιανί στο 22′, με τις επόμενες τρεις φάσεις να είναι για τον Ολυμπιακό. Στο 27′ ο Μασούρας βρέθηκε σε καλή θέση και έκανε το σουτ εντός περιοχής, όμως ήταν αδύναμο και ο Μποντάρ απέκρουσε. Στο 30′ ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ καλή στιγμή όταν ο Κασάμι έκλεψε στη μεσαία γραμμή, ο Μπιέλ βρήκε τον Γκάρι που πάτησε περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως ο Μποντάρ και πάλι απέκρουσε. Τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου αυτή του 35′, όταν ο Μπιέλ εκτέλεσε φάουλ και βρήκε τον Κασάμι, αλλά ο Ελβετός δεν τελείωσε σωστά τη φάση, με τον Βέλγο γκολκίπερ να μπλοκάρει ξανά.

Καλύτερος στο β’, με το δίδυμο Μαρσέλο-Ελ Αραμπί

Καλύτερη εικόνα είχε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Κυκλοφόρησε πιο σωστά τη μπάλα και είχε γρήγορα 1-2 πολύ καλές επιθέσεις που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες χωρίς τελική. Η πρώτη φάση ήρθε στο 55′ για τη Σταντάρ, όταν ο πολύ επικίνδυνος Οχιό πάτησε περιοχή και πλάσαρε, όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε με το πόδι. Τελικά, στο 57′ ήρθε η ισοφάριση του Ολυμπιακού. Μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Βρουσάι από δεξιά που απέφυγε έναν αντίπαλο με έξοχη ντρίμπλα και έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Ελ Αραμπί από κοντά με πλασέ έκανε το 1-1. Γρήγορα όμως ήρθε το νέο βελγικό προβάδισμα, στο 64′. Μετά από αδράνεια στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» και γύρισμα από τα δεξιά, ο Οχιό με τακουνάκι πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κρίστινσον για το 1-2.

Στο 69′ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπακαμπού, ο οποίος πλάσαρε από κοντά μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Φορτούνη, όμως ο Χενκινέ απέκρουσε. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μαρσέλο, που πήρε ρόλο δημιουργού. Μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας στο 74′, η μπάλα από αριστερά έφτασε στον Μαρσέλο, αυτός με ωραία πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπακαμπού ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 2-2. Ένα δίλεπτο μετά ήρθε και η ανατροπή του σκορ. Νέα έξοχη σέντρα του Μαρσέλο από αριστερά, εύκολη για την κλάση του κεφαλιά από τον Ελ Αραμπί στη γωνία και 3-2.

Στο 83′ ο Ολυμπιακός χάνει τεράστια διπλή ευκαιρία, με τον Χενκινέ να αποκρούει μακρινό σουτ του Χάμες και στη συνέχεια να κόβει και τον Μπακαμπού στο «ριμπάουντ». Έτσι, λίγο πριν το τέλος, η Σταντάρ εκμεταλλεύθηκε ένα ακόμη κενό στην ερυθρόλευκη άμυνα, ο Τσάνακ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Οχιό από κοντά έκανε το 3-3.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης (61′ Κρίστινσον), Ρέαμπτσιουκ (61′ Μαρσέλο), Ρέτσος (61′ Καλογερόπουλος), Ντόη (42′ Μπουχαλάκης), Βρουσάι (61′ Ανδρούτσος), Εμβιλά, Κασάμι (46′ Σαμασέκου), Αγκ. Καμαρά (61′ Φορτούνης), Ροντρίγκες (46′ Χάμες), Μασούρας (61′ Μπακαμπού), Μπιέλ (46′ Ελ Αραμπί).
Σταντάρ Λιέγης (Ρόνι Ντέιλα): Μποντάρ, Μποπέ, Τσίμιροτ, Λαΐφης, Φόσεϊ, Αλσάτε, Ντένουμ, Μπαλικισά, Νταβίντα, Ζιάνι, Πέριτσα.
Στο δεύτερο έπαιξαν οι: Χενκινέ, Μελεγκόνι, Ντουσέν, Νεκάντιο, Ντα Σίλβα (71′ Μπόλιεβιτς), Ράσκιν, Κουαβίτα, Τσάνακ, Ζίνκερναγκελ, Ντράγκους, Οχιό.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Ο τίτλος και η μεγάλη εικόνα
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X