Χειμερινά «κομάντος» του Αλμέιδα, άνετο 2-0 η ΑΕΚ με την Σερένγκ!

Χειμερινά «κομάντος» του Αλμέιδα, άνετο 2-0 η ΑΕΚ με την Σερένγκ!
Photo Credits: INTIME

Με φόρα η ΑΕΚ έβγαλε πάθος, δύναμη και τις βασικές αρχές του Αλμέιδα, νικώντας με σούπερ Αραούχο και εξαιρετικό ντεμπούτο Φερνάντες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σα να μην πέρασε μια μέρα. Αν και έχουν μεσολαβήσει περισσότερες από 20 ημέρες από το τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ – το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» στις 13 Νοεμβρίου – και στο μεσοδιάστημα υπήρξαν απουσίες λόγω Εθνικών ομάδων και απώλειες λόγω τραυματισμών, οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν ξανά σε ρυθμό αγώνα λες και ήταν μόλις χθες που είχαν αγωνιστεί ξανά. Η ΑΕΚ ήταν ξανά σαρωτική στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, διατήρησε στο ακέραιο τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Αλμέιδα στο παιχνίδι της και έδειξε έτοιμη για να μπει στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Κόντρα στη βελγική Σερένγκ, η ΑΕΚ έβγαλε στο γήπεδο όσα δούλεψε μεθοδικά σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας επί ολλανδικού εδάφους. Παρά την υπερφόρτωση από τη σκληρή προετοιμασία με διπλές προπονήσεις επί καθημερινής βάσης, οι παίκτες της Ενωσης είχαν φρεσκάδα, τρομερά τρεξίματα, προκαλούσαν ασφυξία στον αντίπαλο με το ανελέητο πρεσάρισμα, έδειξαν εντυπωσιακά παραγωγικοί στον τομέα της δημιουργίας καθαρών τελικών προσπαθειών.

Τρομερό ξεκίνημα

Είναι ενδεικτικό, ότι η ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο είχε δύο γκολ, ένα δοκάρι και τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για γκολ! Με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, με ταχύτητα στην ανάκτηση μπάλας και στο ξεδίπλωμα επίθεσης, με πλήρη ασφάλεια αμυντικά, όπου ο Αθανασιάδης παρέμεινε θεατής στη μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου. Με οδηγό και ηγέτη τον «σεληνιασμένο» Αραούχο, που έκανε εκπληκτικό παιχνίδι με φοβερό πάθος, θαρρείς και δεν ήταν φιλικό, αλλά ένας τελικός.

Η ΑΕΚ δεν άργησε να επιβάλει το ρυθμό της. Ειδικά μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο – ήταν και βαρύς ο αγωνιστικός χώρος, όπως σας είχαμε παρουσιάσει και όλες τις προηγούμενες ημέρες – οι «κιτρινόμαυροι» ήταν απόλυτοι πρωταγωνιστές. Από τα πόδια του Φερνάντες που έκανε… όργια από τη δεξιά πλευρά, ο Μάνταλος διεκδίκησε την μπάλα, οι Βέλγοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Αραούχο με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στη γωνία της εστίας της Σερένγκ (13’).

Φοβερός Αραούχο

Οι Βέλγοι παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των παικτών της ΑΕΚ ανήμποροι να αντιδράσουν. Με κινητήριο άξονα τον Αραούχο και… πυραυλοκίνητη δεξιά πλευρά με τους Ρότα και Φερνάντες, η Ενωση ήταν ασταμάτητη. Επειτα από εκτέλεση φάουλ με πάσα και ιδανικό σερβίρισμα του Φερνάντες (από αριστερά μάλιστα) στην περιοχή, ο Μουκουντί πήρε την πρώτη κεφαλιά, οι Βέλγοι πάλι δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Μήτογλου από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΚ (20’).

Η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο ρυθμό και με το ίδιο πάθος. Είχε τεράστια ευκαιρία με την καρφωτή κεφαλιά του Μουκουντί (22’) που σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών, είχε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες με εκφραστές τους Μάνταλο, Γκαρσία και Σιντιμπέ. Ενδεικτικό της συγκέντρωσης και του πάθους πάντως, ήταν η φάση του 45’. Δυνατό μαρκάρισμα του Αραούχο στη μεσαία γραμμή, προκάλεσε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των παικτών, με τον Αλμέιδα να μπαίνει και αυτός στη… φωτιά για τους παίκτες του.

Οι σκέψεις για το μέλλον

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αλμέιδα έριξε από το ξεκίνημα στο γήπεδο Στάνκοβιτς, Τζαβέλλα και Φαν Βέερτ, διατηρώντας ακριβώς τον ίδιο σχηματισμό και τους ρόλους που υπήρχαν μέσα στο παιχνίδι. Το παιχνίδι ήταν πλέον πιο ισορροπημένο, καθώς και η Σερένγκ προσπάθησε να ανέβει κάποια μέτρα μέσα στο γήπεδο. Ο Στάνκοβιτς ήταν εκεί στη μοναδική επικίνδυνη κατάσταση, καθώς απέκρουσε το φάουλ του Κονσεϊσάο στο 57’, αλλά και τη νέα εκτέλεση φάουλ του Βάγκνερ στο 62’.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο Αλμέιδα έδωσε χρόνο σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες που είχε μαζί του. Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει το ματς, θα μπορούσε να σκοράρει στην επίθεση με Κοσίδη και Φαν Βέερτ στο 69’ (έκανε κακή πάσα ο Ελληνας φορ). Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον αυτού του διαστήματος ήταν η τοποθέτηση του Αραούχο στην αριστερή πλευρά της επίθεσης και η μετατόπιση του Μάνταλου δεξιά, κάτι που μπορεί να είναι και μια σκέψη για τα τελευταία επίσημα ματς του 2022.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα, 4-4-1-1): Αθανασιάδης (46’ Στάνκοβιτς), Ρότα (65’ Ραντόνια), Μήτογλου, Μουκουντί (46’ Τζαβέλλας), (65’ Ντάικο), Σιντιμπέ (65’ Κοσίδης), Φερνάντες (65’ Παρράς), Γιόνσον (65’ Μουστακόπουλος), Φράνσον, Μάνταλος, Αραούχο, Γκαρσία (46’ Φαν Βέερτ)

Σερένγκ (Ζ. Λενγκρός, 3-4-2-1): Γκάιλ, Σιλά, Οπαρέ, Εμπόου, Μαρσόνι, Εμβουέ, Κασμπάχ, Πόατι, Βάγκνερ, Μπερνιέρ, Ελισόρ, ενώ έπαιξαν και οι Κονσεϊσάο, Εντιαγέ, Αμπάντα, Τρεμουλέ, Λαχσαϊνί, Τσιμπουάμπουα, Μπουντσούκοφ, Σισοκό και Ιφονί.

Ο διαιτητής έδωσε κάρτες στους Αραούχο (45’) – Κασμπάχ (45’), αλλά και στον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της ΑΕΚ.



Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X