Η ΑΕΚ πέρασε το πρώτο εμπόδιο, έχει ακόμα τρία ξεκινώντας από την Τετάρτη

Η ΑΕΚ πέρασε το πρώτο εμπόδιο, έχει ακόμα τρία ξεκινώντας από την Τετάρτη
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την δύσκολη νίκη απέναντι στον Προμηθέα και την βελτίωση που χρειάζεται η ΑΕΚ για να μπορέσει να κάνει το 3/3 στην έδρα της

Η ΑΕΚ κέρδισε τον Προμηθέα σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, αλλά τουλάχιστον έβγαλε διάθεση και ψυχή στην άμυνα της σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες. Ήταν δύσκολη η νίκη αλλά πολύ σημαντική για την συνέχεια. Η Ένωση είχε 4 αγώνες στην έδρα της, πλέον 3 μέσα στον Δεκέμβριο, με Ρέτζιο Εμίλια, Καρσίγιακα, ΠΑΟΚ και πρέπει να τους κερδίσει όλους αν θέλει να έχει καλή συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ήλεγξε το παιχνίδι

Η ΑΕΚ ουσιαστικά έπαιζε την ζωή της απέναντι στον Προμηθέα, αφού οι 2 σερί ήττες είχαν χαλάσει για τα καλά το κλίμα και έψαχνε μια μεγάλη νίκη για να πάρει ψυχολογία. Αυτό φάνηκε και στον αγώνα, αφού οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν συγκεντρωμένοι και με διάθεση να παίξουν δυνατή άμυνα. Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που έχει μέγεθος σε όλες τις θέσεις και αυτό δυσκόλεψε αρχικά την Ένωση που όμως είχε τον έλεγχο του αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκεια. Στο πρώτο ημίχρονο ευτύχησε να έχει έναν Μάντσεν σε πολύ καλό βράδυ μετά από καιρό είναι η αλήθεια, που μας θύμισε πόσο καλά τελειώματα έχει όταν είναι συγκεντρωμένος και δεν κάνει χαζά λάθη.

Κλασικά η 3η περίοδος πήγε να γίνει πάλι η μαύρη τρύπα της ομάδας, αφού με τις αδράνειες στην άμυνα, έδωσαν την ευκαιρία στον Κουλμπόκα να βρει ρυθμό από την περιφέρεια και να εκτελέσει την ΑΕΚ, αφού είναι πολύ καλός σουτέρ. Σε εκείνο το σημείο ο Ηλίας Καντζούρης, που είδε και πάλι τους παίκτες του να μην κάνουν αυτά που πρέπει, πήρε τάιμ άουτ για να τους ξυπνήσει. Ευτυχώς, η αντίδραση ήταν άμεση και δεν επέτρεψε στον Προμηθέα να πάρει το μομέντουμ του αγώνα. Σημαντικό ρόλο από εκεί και πέρα έπαιξαν τρία πράγματα.

Κυριάρχησε ο Μίτσελ

Η ΑΕΚ πέρασε το πρώτο εμπόδιο, έχει ακόμα τρία ξεκινώντας από την Τετάρτη

Πρώτον, το ξύπνημα του Μίτσελ. Έχουμε πει πολλές φορές ότι τουλάχιστον στην Ελλάδα, τους περισσότερους ψηλούς «δεν τους βλέπει», οπότε η ομάδα πρέπει να τον εκμεταλλεύεται περισσότερο, είτε στο ποστ είτε μετά από πικ εν ρολ. Αυτό έγινε από τα μέσα του 3ου δεκαλέπτου μέχρι το τέλος του αγώνα και ο Μίτσελ έκανε θραύση πετυχαίνοντας 12 πόντους (είχε 2 στο ημίχρονο) και δίνοντας και 5 ασίστ για άλλους 10 πόντους στους συμπαίκτες του. Με λίγα λόγια από τους 39 πόντους που σκόραρε η ΑΕΚ στο 2ο μέρος, ο Μίτσελ ήταν υπεύθυνος για τους 22, όχι και άσχημα.

Το ίδιο ισχύει και για τον Τιμ Φρέιζιερ που για ακόμα ένα ματς δεν απέφυγε τις επιπολαιότητες και μάλλον θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι αυτός είναι ο Αμερικανός. Ικανός για το καλύτερο αλλά ταυτόχρονα και για το χειρότερο. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να είναι αρκετό για ομάδα όπως η ΑΕΚ και ειδικά από τον βασικό της playmaker. Εχθές ήταν θετικός στο τέλος αφού πήρε σωστές επιλογές, πέτυχε 2 κρίσιμα τρίποντα και έβγαλε και την ασίστ στο ΜακΓκρίφ για το τρίποντο στο τέλος.

Τρίτο, ήταν η επιλογή του Ηλία Καντζούρη να παίξει σχεδόν όλη την 4η περίοδο με ένα ψηλό σχήμα, με τον ΜακΓκρίφ στο ‘3’, τον Μάντσεν στο ‘4’ και τον Μίτσελ στο ‘5’. Η ΑΕΚ απέκτησε μέγεθος, ο Κουλμπόκα αντιμετωπίστηκε σωστά, πήρε τα ριμπάουντ, ενώ στην επίθεση είχε πολύ καλό συνδυαστικό παιχνίδι. Να πούμε εδώ και ένα ευχαριστώ στον προπονητή του Προμηθέα που επέμενε να παίζει hedge out όταν η ΑΕΚ έκανε σκριν στην μπάλα και έτσι ο Μίτσελ που είναι ένας πολύ καλός πασέρ διέλυσε τις περιστροφές τις άμυνας των Πατρινών με τις πάσες του.

Χρειάζεται βελτίωση

Αν κάτι πρέπει να κρατήσει η ΑΕΚ από τον χθεσινό αγώνα είναι η διάθεση και η ένταση που έπαιξε στην άμυνα μετά από καιρό. Δεν πρέπει όμως να παραλείψει το τελευταίο δίλεπτο. Η Ένωση με το που πήρε διαφορά 7 πόντων (73-66) σαν να έσβησε τις μηχανές. Σε 4 επιθέσεις τα έκανε όλα λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Προμηθέα να πάει το παιχνίδι στην παράταση, δίνοντας του 2,5 τρίποντα χωρίς να του κάνει καν φάουλ για να ξεμπερδεύει νωρίτερα. Αυτά είναι λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν γιατί θα στοιχίσουν. Από εκεί και πέρα, η εικόνα της ομάδας, απέχει από αυτό που θέλουμε να βλέπουμε και από αυτό που μπορεί να παίξει τελικά.

Ο Ηλίας Καντζούρης, έδειξε μια διάθεση να ανοίξει το ροτέισον και να βάλει περισσότερους παίκτες στην εξίσωση και έτσι μόνο ο Φρέιζιερ πέρασε τα 30 λεπτά συμμετοχής. Δεν είναι ότι και οι Παπαδάκης, Πετρόπουλος, Φιλιππάκος ενθουσίασαν, αλλά για όσο χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν αρνητικοί. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της φετινής ΑΕΚ άλλωστε, ότι οι Έλληνες δεν βοηθάνε και αναγκαστικά οι ξένοι παίζουν πολύ και λογικά κάπου κλατάρουν. Να πούμε ότι είναι ευχάριστο να βλέπεις τον Φλιώνη να έχει γυρίσει και πατάει γερά στα πόδια του, αφού ακόμα και χθες έδειξε πόσο σημαντικός είναι για την λειτουργία της ομάδας.

One down, three to go που λένε και στην Αμερική, με την ΑΕΚ να επικεντρώνεται στο ματς ζωής ή θανάτου απέναντι στην Ρέτζιο Εμίλια. Πλέον οι νίκες είναι σημαντικές και ας έρχονται με κακό μπάσκετ όπως εχθές, αφού μέσα στον Δεκέμβριο η Ένωση πρέπει να κάνει άλλες 3 εντός έδρας νίκες για να φτιάξει το μέλλον της.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X