Η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα και οι ανάγκες της ανά θέση

Η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα και οι ανάγκες της ανά θέση
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης αξιολογεί το ρόστερ βάσει της εικόνας του πρώτου γύρου και εστιάζει στις ανάγκες και στα θέλω του Αλμέιδα…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αλήθεια είναι ότι με το Παγκόσμιο Κύπελλο σε εξέλιξη είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε ουσιαστική κουβέντα για την ΑΕΚ, η οποία προετοιμάζεται στην Ολλανδία. Βεβαίως το Enwsi.gr με τον Τάσο Καπετανάκο σας μεταφέρει τα πάντα και έτσι έχετε και έχουμε και εμείς μία καλύτερη εικόνα για το πως εξελίσσονται τα πράγματα.

Οι μεταγραφές είναι πάντα ένα θέμα που προκαλεί ενδιαφέρον, αλλά ευτυχώς αυτή τη φορά, δεν έχει πέσει κανένας στην «παγίδα» της ακατάσχετης ονοματολογίας. Για αυτό υπάρχουν βεβαίως δύο λόγοι. Η ΑΕΚ τα πήγε εξαιρετικά το καλοκαίρι και τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχει ανάγκη για μεταγραφές 11άδας, σε αντίθεση με όλους τους άλλους. Τους άλλους τους βάζουμε στην εξίσωση όχι για να τους πικάρουμε, αλλά γιατί είναι οι αντίπαλοί μας στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος.

Επίσης είναι γεγονός πως κανένας από όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ δεν κάνει λόγο για τους «νέους» που βγάζουν μάτια. Ούτε για τον Φερνάντες, ούτε για κάποιο από τα παιδιά που πήρε μαζί του ο Αλμέιδα. Από αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ, όλοι έχουν «ωριμάσει» πλέον από αυτή τη διαδικασία της προετοιμασίας.

Η ΑΕΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει πληρότητα σε όλες τις γραμμές. Μπορεί να μην έχει την ίδια ποιότητα παντού, αλλά δεν υπολείπεται κανενός. Και το μεγάλο της κέρδος είναι ότι έχει έναν προπονητή που προσαρμόστηκε πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο προπονητή είτε δικό της είτε άλλης ομάδας.

Για παράδειγμα ο Μαρτίνς έκανε μήνες να «στρώσει». Ο Λουτσέσκου επίσης. Ο Γιοβάνοβιτς το ίδιο. Ο Αλμέιδα τους «κέρδισε» όλους με την προσαρμοστικότητά του και τις «τομές» του. Και πήρε ένα σύνολο που ήταν στο χείλος της καταστροφής μετά από μία τραγική χρονιά.

Πάμε τώρα να δούμε την ΑΕΚ ανά θέση.

Κάτω από τα γκολπόστ δεν υπάρχει καμία ανάγκη ενίσχυσης. Στάνκοβιτς και Αθανασιάδης έχουν ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του club. Προσθέστε και τον Χατζηεμμανουήλ που έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Δεξί μπακ: Ο Ρότα που η αλήθεια είναι ότι λίγοι πίστευαν τα έχει πάει υπέρ του δέοντος καλά για τις δυνατότητές του. Βεβαίως στα ματς με Αστέρα και Ολυμπιακό έπρεπε να λειτουργήσει καλύτερα στο τελευταίο τρίτο ειδικά στις φάσεις που του παρουσιάστηκαν. Ο Σιντιμπέ πλέον αναμένεται να είναι έτοιμος σε απόλυτο βαθμό, οπότε αν ο Γάλλος που έχει πολύ βαρύ βιογραφικό πάρει φανέλα βασικού, ούτε εδώ χρειαζόμαστε κάτι.

Αριστερό μπακ: Ο Μοχαμάντι θα επιστρέψει τραυματίας και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση. Ο Χατζισαφί μπορεί να δώσει λύσεις, αλλά το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Επίσης πιάνουν αμφότεροι θέση ξένου. Τη δεδομένη χρονική στιγμή θεωρώ απίθανο να γίνει κίνηση, αλλά θεωρώ δεδομένο ότι θα κάνουμε ενόψει της νέας χρονιάς.

Στόπερ: Με τον Βίντα στο 100% και τον Μουκουντί η ΑΕΚ διαθέτει δύο στόπερ που σου προσφέρουν ποιοτική ασφάλεια. Ο Τζαβέλλας έχει το δικό του ιδιαίτερο στιλ, αλλά το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Ο Μήτογλου από την άλλη έχει συμβόλαιο, αλλά όπως είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα στο κέντρο της άμυνας δεν μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από back up επιλογή. Δεδομένα λοιπόν η ΑΕΚ το καλοκαίρι θα πρέπει να κοιτάξει για ένα στόπερ επιπέδου των δύο πρώτων. Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς πρώτης γραμμής και με τους Σβάρνα και Μήτογλου τέταρτοπέμπτους (αν οι Πολωνοί δεν ενεργοποιήσουν την οψιόν του πρώτου) δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο.

Αμυντικό χαφ: Στο «6» υπάρχει ο Γιόνσον και ο Σιμάνσκι. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κάνεις επιπλέον κίνηση από τη στιγμή που ο Αλμέιδα παίζει με έναν παίκτη σε αυτή τη θέση. Αν χρειαστεί μία επιπλέον επιλογή υπάρχει και ο Γαλανόπουλος.

Δεξί εξτρέμ: Ο Ελίασον που είδαμε είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Πλέον το ρόλο του θα τον αναλάβει ο Φερνάντες που έρχεται με αριθμούς που η ΑΕΚ τους χρειάζεται. Με αυτούς τους δύο στη συγκεκριμένη θέση, δεν υπάρχει άλλη ανάγκη. Τρίτη επιλογή ο Άμραμπατ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι.

Αριστερό εξτρέμ: Ο Γκατσίνοβιτς με την έμπνευση του Αλμέιδα πετάει… φωτιές. Για μένα είναι η πρώτη κι βασική επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση. Υπάρχει όμως και ο Τσούμπερ που όταν με το καλό επιστρέψει, αν είναι στα καλά του δεδομένα θα χτυπήσει πόρτα ενδεκάδας. Ούτε εδώ υπάρχει επιπλέον ανάγκη.

Επιθετικό χαφ: Ο Πινέδα απέδειξε γιατί τον ήθελε ο «Πελάδο». Πρόκειται για το κελύτερο πολυεργαλείο του πρωταθλήματος. Έπαιξε μέχρι και δεξί μπακ στο Αγρίνιο για χάρη του προπονητή του. Ο δανεισμός του όμως ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και εκεί ανοίγει η πρώτη κουβέντα. Ως back up επιλογή του για φέτος υπάρχει ο Μάνταλος. Για του χρόνου βλέπουμε. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα κάνει προσπάθεια να κρατήσει τον Μεξικανό. Αν τα καταφέρει θα είναι «τούμπανο». Αν όχι θα πρέπει να βρει άλλο παίκτη με ανάλογα χαρακτηριστικά, ή να φέρει στο «8» τον Γκατσίνοβιτς. Αν γίνει αυτό θα χρειαστεί έναν ακόμα παίκτη στα αριστερά! Και εδώ ως «8» μπορεί να παίξει back up ο Γαλανόπουλος. Ο Φράνσον θα μας χαιρετήσει δεδομένα.

Περιφερειακός επιθετικός: Ο Αραούχο μπορεί να μην έχει βάλει τα γκολ που όλοι περιμέναμε ότι θα βάλει, αλλά κάνει τρομερή χρονιά με όσα προσφέρει σε κάθε ματς, είτε με πίεση, είτε με κίνηση χωρίς τη μπάλα. Ως back up έχει παίξει ο Μάνταλος, ο οποίος όμως όπως έχει αποδειχθεί δεν μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με την ίδια ένταση και ξεκινώντας ως βασική επιλογή. Και όπως προανέφερα το καλοκαίρι θα δούμε τι θα γίνει… Υπό προϋποθέσεις για το καλοκαίρι χρειάζεσαι έναν παίκτη σε αυτή τη θέση.

Σέντερ φορ: Ο Γκαρσία αποτελεί το κόλπο γκρόσο του Αλμέιδα. Τον πιστεύει και δεν τον αλλάζει. Και όσο μαθαίνει θα εξελίσσεται. Είναι η ευκαιρία του. Εναλλακτική του ο Φαν Βέερτ. Διαφορετικού στιλ παίκτης. Περισσότερο της μίας επαφής μέσα στην περιοχή. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ παίζει με ένα φορ περιοχής και έναν συν τρεις πίσω του δεν υπάρχει ανάγκη. Και ας μην ξεχνάμε ότι αν χρειαστεί για την κορυφή υπάρχει και ο Αραούχο. Όμως προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας λόγος κουβέντας.

Ο Αλμέιδα είναι ο πρώτος προπονητής μετά από πολύ καιρό που έχει αποδείξει εμπράκτως, ότι μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη. Ξέρει να φτιάχνει τους παίκτες του, τα αποδυτήρια, την ομάδα. Διαβάζει και αξιολογεί τους αντιπάλους, διαχειρίζεται ως επί το πλείστον σωστά τα ματς. Δείχνει επίσης εμπιστοσύνη στο «υλικό» του και το εισπράττει. Με όλα αυτά ως δεδομένα και όσα προαναφέραμε, η ΑΕΚ όχι τώρα, αλλά το καλοκαίρι θα χρειαστεί να κάνει τέσσερις κινήσεις: Στόπερ, αριστερό μπακ, αντί-Πινέδα ή αριστερό εξτρέμ και έναν παίκτη για περιφερειακό επιθετικό ή σέντερ φορ. Not bad. Not bad at all…

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X