Τέσσερα και λίγα ήταν για τον Ολυμπιακό, η πιο μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη»! (VIDEO)

Τέσσερα και λίγα ήταν για τον Ολυμπιακό, η πιο μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη»! (VIDEO)

Σαν σήμερα το 1967, καθ΄οδόν για την κατάκτηση του τίτλου, η ΑΕΚ του Τσάκναντι έριξε... μόνο τέσσερα στον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού σημειώθηκε σαν σήμερα πριν από 55 χρόνια στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Σε μία σεζόν που έμελλε να τελειώσει θριαμβευτικά για τους κιτρινόμαυρους, η ΑΕΚ έκανε πολλές τέτοιες επιβλητικές εμφανίσεις και νίκες και ειδικά απέναντι στους «ερυθρόλευκου», οι οποίοι ήταν πρωταθλητές τα δύο προηγούμενα χρόνια αλλά στη συγκεκριμένη περίοδο ηττήθηκαν από την ΑΕΚ και στο γήπεδό τους αλλά και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ήταν η 9η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός προερχόταν από τρεις συνεχόμενες ήττες γνωρίζοντας, μία αγωνιστική κρίση, η οποία θα κατέληγε, μετά και την ήττα από την ΑΕΚ, στην παραίτηση του Ούγγρου προπονητή Μάρτον Μπούκοβι, ο οποίος τον είχε οδηγήσει στους τίτλους του 1966 και το 1967. Στον πάγκο της ΑΕΚ καθόταν και πάλι ο Ουγγρογερμανός Γένε Τσάκναντι, με τον οποίον η ΑΕΚ είχε κατακτήσει το πρώτο της μεταπολεμικό πρωτάθλημα το 1963 και είχε επιστρέψει σε αυτήν τους πρώτους μήνες του 1967. Υπό τις οδηγίες του η ΑΕΚ παρουσίασε και πάλι ένα καλογυμνασμένο σύνολο, με αξιοθαύμαστη για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου της εποχής ομοιογένεια και πειθαρχία.

Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι η ΑΕΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα στα ντέρμπι –αφού, εκτός από τις δύο νίκες επί δύο Ολυμπιακού, έμεινε αήττητη και στα ματς με τον Παναθηναϊκό, ενώ είχε πολύ καλά αποτελέσματα και στη Θεσσαλονίκη- παρουσίαζε μεταπτώσεις στην απόδοσή της απέναντι στις ομάδες τον χαμηλότερων θέσεων τις βαθμολογίες. Κάπως έτσι, ενώ είχε την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, έμενε για καιρό μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης. Μάλιστα, εκείνη η νίκη στο Καραϊσκάκη την έφερε ισόβαθμη στην πρώτη θέση με 21 βαθμούς μαζί με τον Παναθηναϊκό, τον Άρη και τον Πιερικό, ο οποίος είχε νικήσει την ΑΕΚ την προηγούμενη Κυριακή στην Κατερίνη!!!

Καταγίδα από γκολ στο δεύτερο ημίχρονο

Το σκορ άνοιξε στο 8’ ο Γιώργος Καραφέσκος που ξεκίνησε μία κούρσα από το κέντρο, έφυγε προς την αντίπαλη περιοχή και έκανε και μία ντρίπλα στον Ζαντέρογλου πριν τελειώσει υποδειγματικά τη φάση με πλασέ. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε κάπως ανταγωνιστικός και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 19’ με ένα γκολ του Νίκου Γιούτσου που σκόραρε εξ επαφής και με τον Σεραφείδη εξουδετερωμένο, μετά από ένα σουτ του Παύλου Βασιλείου που βρήκε στο σώμα του Τάσου Βασιλείου και άλλαξε πορεία.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν ένας μονόλογος της ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να προηγηθεί εκ νέου στο 56’ με εκτέλεση φάουλ του Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος πέρασε την μπάλα μέσα από το τείχος και την έστειλε στα δίχτυα. Ο μεγάλος ηγέτης της ΑΕΚ πέτυχε στο 70ο λεπτό και το τρίτο γκολ της ΑΕΚ με σουτ έξω από την περιοχή, μετά από μία κούρσα η οποία είχε ξεκινήσει σχεδόν από τη σέντρα. Το τέταρτο γκολ που ήρθε στο 86’ μετά από κόρνερ του Ανδρέα Σταματιάδη και κεφαλιά του βιρτουόζου αριστερού εξτρέμ Σπύρου Πομώνη.

Ο αείμνηστος Πομώνης είχε επισφραγίσει με αυτό τo γκολ μια απολαυστική εμφάνιση, με την οποία είχε ταλαιπωρήσει τον προσωπικό του αντίπαλο Ορέστη Παυλίδη. Οι παίκτες και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ που θυμούνται εκείνο τον αγώνα συμφωνούν ότι, αν ο ιδιόρρυθμος άσος έπαιζε πιο απλά και δεν ήθελε να κάνει… πλάκα στον Παυλίδη, η ΑΕΚ θα είχε φτάσει σε σκορ που δεν θα είχε ξαναϋπάρξει σε τέτοιο ντέρμπι. Ο τότε αρχηγός της ομάδας Ανδρέας Σταματιάδης έχει δηλώσει ότι μέσα στον αγώνα προσπαθούσε να πείσει τον συμπαίκτη του να χαθεί η ευκαιρία για ένα ιστορικό σκορ. «Ρε Σπύρο, εδώ έχουμε την ευκαιρία να τους ξεφτιλίσουμε κι εσύ χαλάς τις επιθέσεις;» του έλεγε με παράπονο!

Για την ιστορία, η ΑΕΚ συνέχισε με… ανεξήγητα αποτελέσματα όλο τον Δεκέμβριο, χάνοντας στο γήπεδό της με 3-2 από τον Εθνικό και φέρνοντας 0-0 με τον Πανελευσινιακό, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1968 έχασε 1-0 στον Βόλο! Αλλά ο τίτλος κατακτήθηκε στο τέλος.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Φρογουδάκης, Βασιλείου, Μπαλόπουλος, Σοφιανίδης, Καραφέσκος, Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Βεντούρης, Παπαϊωάννου, Πομώνης.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X