Η ΑΕΚ βρήκε στον Αλμέιδα αυτό που ήθελε

Η ΑΕΚ βρήκε στον Αλμέιδα αυτό που ήθελε
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει όσα γίνονται στην προετοιμασία με πρωταγωνιστή τον Ματίας Αλμέιδα και εξηγεί τη μεγάλη τύχη της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βλέπει κάποιος όσα συμβαίνουν κατά την προετοιμασία της ΑΕΚ στην Ολλανδία και ενθουσιάζεται. Γιατί ενδεχομένως θα αναρωτηθείτε ορισμένοι; Δεν κάνει τακτική, δεν έχει παίξει φιλικό, ούτε καν δίτερμα 11 εναντίον 11. Προφανώς, όσοι θα έχουν απορίες δεν θα είναι στενά συνδεδεμένοι με την Ενωση. Ειδάλλως, θα καταλάβαιναν πως η «οικογένεια» που υπάρχει στην Ολλανδία και σε όλη τη σεζόν, είναι περιουσία και μεγάλη επιτυχία της ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα έχει πετύχει κάτι που δεν κατάφεραν πολύ πιο φημισμένοι προκάτοχοι του.

Επί χρόνια στην ΑΕΚ υπήρχε μία αέναη αναζήτηση. Οσα άφησε η χρυσή εποχή του Ντούσαν Μπάγεβιτς, η επιβλητική του παρουσία, η δυνατότητα να είναι επιδραστικός μέσα στην ομάδα και απόλυτα επιβλητικός και σεβάσμιος με ένα βλέμμα και μόνο, έκανε τη διαφορά. Ο Μπάγεβιτς μπορούσε να επιβάλει τους δικούς του κανόνες και παράλληλα να εξελίσσει ποδοσφαιριστές και να εμφανίζει μία ομάδα που χαιρόσουν να τη βλέπεις.

Φαινόταν πως είχε «στοιχειώσει» τα πάντα αυτή η ευλογημένη για την ΑΕΚ εποχή. Για κακή της τύχη, οι δύο επιστροφές του Μπάγεβιτς δεν έγιναν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν πάλι σε επιτυχημένα αποτελέσματα. Βέβαια η παρουσία του ήταν τόσο σημαντική, ώστε και από το ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή να είναι καταλυτικός στην πορεία της ΑΕΚ στην ολική επαναφορά που επιχειρήθηκε από το 2013 και έπειτα και είχε ως αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2018, έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια.

Η αναζήτηση του «νέου Μπάγεβιτς»

Στα χρόνια που μεσολάβησαν, η ΑΕΚ έψαχνε συνεχώς τον νέο «Μπάγεβιτς». Ειδικά ο Μελισσανίδης, που είναι ένας διοικητικός παράγοντας που θέλει να έχει έναν άνθρωπο που να εμπιστεύεται και να τον «ψήνει» μέσα στα αποδυτήρια για να μπορεί να ασχολείται εκείνος με όλα τα υπόλοιπα που χρειάζεται μία ομάδα, έμοιαζε να ψάχνει συνεχώς τη λύση. Πότε την αναζήτησε στον Μπλαχίν και στον Τουμπάκοβιτς, ποτέ στα νεότερα χρόνια σε λύσεις με παιδιά που είχαν δεσμούς με την ΑΕΚ, όπως ο Δέλλας και ο Κετσπάγια. Αλλοτε πάλι, με προπονητές που τον έκαναν να πιστεύει πως θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Μηδέν εις το πηλίκον. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η ΑΕΚ έδειχνε να τρώει τις σάρκες της και να μην μπορεί να βγει από τα ζητήματα που την απασχολούσαν. Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, άνοιξη για να ‘μαι πιο ακριβής, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη ζωή μας ο Ματίας Αλμέιδα. Οι περισσότεροι είχαμε παραστάσεις από αυτόν μόνο ως ένα σπουδαίο μέσο της δεκαετίας του ’90. Ελάχιστοι είχαν παρακολουθήσει την πορεία του στα γήπεδα της Βόρειας, της Κεντρικής και της Λατινικής Αμερικής ως προπονητή.

Ο Αλμέιδα έφερε το χαμόγελο

Ηταν η κατάλληλη στιγμή. Ο Αλμέιδα έψαχνε το πέρασμα του Ατλαντικού, ζητούσε τη μεγάλη ευκαιρία προπονητικά να κάνει την καριέρα του. Η ΑΕΚ έψαχνε εκείνον που θα μπορούσε να γίνει αφεντικό. Θυμάμαι, πως όταν πρωτοβγήκε το όνομα του Αλμέιδα στην επικαιρότητα της ΑΕΚ, φάνταζε ως εκείνο που είχε τις λιγότερες πιθανότητες από κάθε άλλο προκειμένου να είναι τελικά ο εκλεκτός που θα εμπιστευόταν η ομάδα για να προχωρήσει την επόμενη σεζόν.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στις μεγάλες προσδοκίες για τον Γκαρσία ή τον Σάντος, αλλά γενικά η ΑΕΚ έψαχνε κάτι – που ακριβώς επειδή ήταν πολύπλοκο και εξαιρετικά δύσκολο – ήταν και πάρα πολύ σημαντικό να επιτευχθεί. Σήμερα, σχεδόν έξι μήνες μετά από την πρώτη επαφή της ΑΕΚ με τον Αλμέιδα, αυτό που υπάρχει είναι ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη όλων. Απόλυτη ικανοποίηση, επειδή άπαντες βλέπουν την ΑΕΚ να ξαναμπαίνει σε συνθήκες κανονικότητας.

Η ΑΕΚ βρήκε ξανά το dna της

Η ΑΕΚ έγινε μία ομάδα που παίζει ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, ένας οργανισμός που ξαναβρήκε το αγωνιστικό DNA του. Είναι ανταγωνιστική και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος για το ποια θα είναι η εξέλιξη, καθώς πάντα – ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο – προκύπτουν και αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορείς να τους υπολογίσεις. Ωστόσο, με βάση την αγωνιστική ποιότητα της ΑΕΚ, την πορεία της ομάδας, την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών μέσα από αυτήν και τη σφραγίδα του Ματίας Αλμέιδα, εκτιμώ πως άπαντες αντιλαμβάνονται πως η ΑΕΚ είναι μέσα στους μεγάλους διεκδικητές των τίτλων στην Ελλάδα. Τι θα γίνει τελικά, θα το δούμε σε λίγο καιρό.

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X