Ο Αλμέιδα πρέπει να βρει 8-10 γκολ από τον Φαν Βέερτ έως το φινάλε

Ο Αλμέιδα πρέπει να βρει 8-10 γκολ από τον Φαν Βέερτ έως το φινάλε
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ανάγκη αξιοποίησης του Ολλανδού, όταν μιλάμε για έναν επιθετικό με 17 γκολ, μόλις πέρυσι.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν μπροστά 23 ματς για το πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων των πλέι οφς. Αφήνω έξω το Κύπελλο, διότι τα τέρματα που πρέπει να βρει η ΑΕΚ από τον Τομ Φαν Βέερτ, αυτός ο αριθμός που αναφέρω στον τίτλο, αφορούν στη μάχη για την πρωτιά. Δεν είναι λίγα, όμως δεν είναι και πολλά. Και στο κάτω κάτω της γραφής, γι’ αυτό η Ένωση απέκτησε τον πρώτο σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος, για να τον ενεργοποιήσει μέσα στα αντίπαλα καρέ, για να τον φέρει σε καταστάσεις όπως αυτές που τον βοήθησαν κατά την περασμένη σεζόν ν’ αναδειχθεί. Ειδάλλως, ποιο είναι το νόημα;

Ξέρω ότι αρκετοί από εσάς -το διαπιστώνω και σε προσωπικές επαφές αλλά και σε σχόλιά σας κάτω από τα άρθρα μας- θα θέλατε να υπάρχει ακόμα ένας φορ ολκής, γκολτζής, παίκτης υψηλού επιπέδου. Κάθε άποψη είναι σεβαστή, ίσως να το πιστεύουμε αυτό και κάποιοι από εμάς. Σημασία έχει όμως τι λέει ο προπονητής. Και στην παρούσα φάση, ο Αλμέιδα δεν έχει κάνει προς τη διοίκηση την παραμικρή νύξη για επιθετικό περιοχής.

Από τη στιγμή μάλιστα που είναι πλέον άνθρωπος της εμπιστοσύνης μας -θέλω να πιστεύω ότι αυτό ισχύει σε ποσοστό 99%-, οφείλουμε να το δεχθούμε, να το κατανοήσουμε και να προχωρήσουμε, κρίνοντας από τη δουλειά του η οποία πάντοτε είναι προϊόν βαθιάς σκέψης και μελέτης. Ασφαλώς και από τα μελλοντικά αποτελέσματα των επιλογών και αποφάσεών του.

Έχουμε λοιπόν τον Γκαρσία, τον οποίο ο Αργεντινός μεταμόρφωσε σε φορ περιοχής, με αποτελέσματα καλά που θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα με λίγη παραπάνω ευστοχία από τον Λιβάι, ειδικά σε παιχνίδια που χάθηκαν ευκαιρίες οι οποίες θα έπρεπε είχαν δώσει βαθμούς. Εκείνη η κλασική με την κεφαλιά στο φινάλε του ντέρμπι με τον ΠΑΟ και ακόμα τρεις κόντρα στον ΟΣΦΠ. Ένας σεσημασμένος killer, δοκιμασμένος στο κουρμπέτι της επίθεσης, ίσως θα είχε δράσει καλύτερα. Όμως αυτή είναι μια υπόθεση, ενόσω εμείς καλούμαστε να ζούμε με την πραγματικότητα.

Τι μας λέει λοιπόν αυτή η πραγματικότητα;

Μας λέει ότι η ΑΕΚ ατύχησε να χάσει τον Φαν Βέερτ σε όλο τον πρώτο γύρο, αλλά πλέον τον έχει πίσω, δυνατό και έτοιμο. Μας λέει επίσης ότι ένας επιθετικός που έβαλε 17 γκολ σε μια ομάδα με πολύ χαμηλότερο δείκτη και ρυθμό παραγωγής πέρυσι, δε γίνεται να μη βρει 8-10 τέρματα ως μέλος ενός συνόλου με θαυμαστή ποικιλομορφία στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται και δημιουργεί ευκαιρίες, φέτος. Και μιλάμε για κλασικές, ατόφιες, με το τσουβάλι ευκαιρίες…

Θα τα βρει λοιπόν τα γκολ ο Φαν Βέερτ και είμαι βέβαιος γι’ αυτόν, εφόσον ο προπονητής τον φέρει στο προσκήνιο με τον τρόπο που πρέπει. Κι έχω επίσης τη σιγουριά ότι ο Αλμέιδα έχει το know how για να το πετύχει, εδώ μας έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει άλλα κι άλλα, έχει αναγεννήσει παίκτες που λίγοι πίστευαν κι έχει αξιοποιήσει σε άλλους σε ρόλους που οι ίδιοι δεν ήξεραν καν ότι τους ταιριάζουν τόσο πολύ.

Επίσης, δεν πιστεύω σε ποδοσφαιρικά δόγματα γιατί μέσα από αυτά, δημιουργούνται καταναγκασμοί. Γιατί δηλαδή να μην παίξει ξανά ο Γκαρσία δεξιά στην πτέρυγα, αν -ο προπονητής το κρίνει και το τονίζω αυτό!- ότι έτσι θα πρέπει να γίνει ώστε ο Φαν Βέερτ να μπει στην εξίσωση ως βασικός, στην κορυφή της επίθεσης; Όταν και σε όποια ματς το κοφτερό μάτι του κόουτς διακρίνει ότι πρέπει να συμβεί.

Αν πάλι υπάρχει κάτι που δεν του αρέσει στον Ολλανδό, τότε ας πορευτεί με τον τρόπο που το κάνει ως σήμερα, εκείνος επαναλαμβάνω γνωρίζει καλύτερα. Επειδή, όμως, έως σήμερα δεν έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο, αντιθέτως ο Φαν Βέερτ νιώθει ότι έρχεται η σειρά του μέσα από την καθημερινότητα, εμείς οφείλουμε να ελπίζουμε στη χρησιμοποίηση και στα γκολ του. Αυτό είναι το διακύβευμα, γι’ αυτό τον έφεραν στην ΑΕΚ.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X