Ρε άνθρωπε, βάλε (NOT) μέσα τον Πινέδα

Ρε άνθρωπε, βάλε (NOT) μέσα τον Πινέδα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης με αφορμή το αποψινό ματς του Μεξικό, γράφει για το πως θα λειτουργήσει για την ΑΕΚ όλη αυτή η περιπέτεια του Πινέδα στο Μουντιάλ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα παιχνίδια του Μουντιάλ έχουν προχωρήσει και οφείλω να ομολογήσω πως ακόμα δεν καταλαβαίνω το πώς δεν βρήκε χώρο στην αποστολή της Σερβίας ο Γκατσίνοβιτς. Εξακολουθεί να μου φαίνεται ποδοσφαιρικά παράλογο. Όπως ποδοσφαιρικά παράλογο στα όρια του αδιανόητου, είναι πως απ’ αυτό το κέντρο άμυνας που έχει παρουσιάσει το Καμερούν, απουσιάσει από επιλογή προπονητή ο Μουκουντί. Άβυσσος η ψυχή του Μπομπ Μάρλει των προπονητών.

Αντιθέτως μοιάζει ποδοσφαιρικά λογικό το γεγονός πως ο Σιμάνσκι δεν έχει βρει θέση σ’ αυτή την ενδεκάδα που παρουσιάζει η Πολωνία. Ή ακόμα και στις κινήσεις που γίνονται από τον πάγκο. Και αυτό φυσικά και δεν σημαίνει πως ο Νταμιάν δεν είναι καλός παίκτης. Αλλά αυτοί που παίζουν είτε είναι καλύτεροι, είτε στην παρούσα φάση φαίνεται πως κάνουν την δουλειά καλύτερα. Πάμε τώρα και στο ψητό.

Παίζει απόψε το Μεξικό κάτι σαν τελικό με την Σαουδική Αραβία. Για τους Μεξικανούς το άγχος είναι πως θα κερδίσουν και πως θα κάτσει έτσι και το ματς της Αργεντινής με την Πολωνία για να προκριθούν. Το δικό μας άγχος είναι αν θα παίξει ή όχι ο Πινέδα. Δεν θα ήμασταν ΑΕΚ αν δεν ήμασταν σχεδόν μοιρασμένοι σε δυο διαφορετικές απόψεις. ΄

Από την μια άντε βάλε μέσα το παλικαράκι μας ρε άνθρωπε, δεν βλέπεις πως θα σου κάνει την διαφορά. Από την άλλη, άστον εκεί που κάθεται στον πάγκο, ούτε να φάει καμιά αδέσποτη γερή κλωτσιά, ούτε να ανέβει με τυχόν καλή εμφάνιση η μετοχή του στο ποδοσφαιρική χρηματιστήριο. Ήδη άλλωστε είναι αρκετά ψηλά αυτή η μετοχή και είναι και το αγκάθι πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη οψιόν αγοράς του από την ΑΕΚ.

Ομολογώ πως στο ματς με την Αργεντινή, όταν τα χαφ των Μεξικανών είχαν σκάσει από το τρέξιμο, πέρασε από το μυαλό μου πως θα βοηθούσε πολύ με την ενέργεια που δίνει ο Πινέδα. Αλλά και με τον τρόπο που κρατάει την μπάλα. Και είναι επίσης ο Πινέδα και ένας χαφ που, παρά την ποιότητά του και την τεχνική, έχει την δυνατότητα να γίνει «τσιμπούρι» και να κάνει την ζωή δύσκολη ενός παίκτη σαν τον Μέσι.

Ναι, αλλά ΑΕΚ είμαστε…

Ομολογώ επίσης πως θα ήθελα στο αποψινό ματς να δω τον Ορμπελίν να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Θεωρώ πως το αξίζει γιατί το θέλει πολύ, το έχει δουλέψει πολύ και έχει δείξει μ’ όλα όσα έκανε από τον Σεπτέμβρη μέχρι και τώρα, πως είναι σε αγωνιστική κατάσταση για να βοηθήσει. Έκανε μια επιλογή το καλοκαίρι που του άλλαξε την ποδοσφαιρική του εικόνα και όταν συμβαίνει αυτό είναι όμορφο να δικαιώνεται.

Βεβαίως επειδή ΑΕΚ είμαστε, όλοι ξέρουμε πως υπάρχει περίπτωση ο Πινέδα να μπει αλλαγή στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και να βάλει μια γκολάρα για την οποία θα μιλά ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Και έτσι να πάνε… κουβά και αυτοί που έλεγαν βάλτον μέσα να παίξει πολύ ώρα και αυτοί που δεν ήθελαν να παίξει για να μην ανέβει η μετοχή του.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει κάτι που θα πρέπει να το έχουμε καθαρό. Όποιος νομίζει πως ήδη από τώρα, ότι και αν γίνει ή αν γινόταν στο Μουντιάλ, μπορεί να κριθεί οριστικά το μέλλον του Πινέδα, πλανάται πλάνη οικτρά. Είναι πολύς ο καιρός ακόμα μέχρι το καλοκαίρι. Υπάρχουν πολλά ακόμα που θα γίνουν και πολλές καταστάσεις που μπορεί να αλλάξουν.

Προφανώς με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, ο Πινέδα τον Ιούνη μας χαιρετά, μας ευχαριστεί και επιστρέφει στην Θέλτα. Αλλά θα πρέπει σίγουρα να περιμένουμε πως θα είναι τον Ιούνη η Θέλτα, πως θα είναι η ΑΕΚ και κυρίως πως θα είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Διότι το έχω ξαναγράψει και επιμένω, πως η ιστορία έχει δείξει σε ανάλογες περιπτώσεις, πως στο τέλος πάντα γίνεται αυτό που γουστάρει ο ποδοσφαιριστής. Και το καλοκαίρι με τον Πινέδα, αυτό έγινε.

Και αν δεν παίξει…

Επίσης επειδή υπάρχει και μια περίπτωση ο Ορμπελίν να μην παίξει ούτε στο αποψινό ματς και αν αποκλειστεί το Μεξικό να μην γράψει ούτε λεπτό στο Μουντιάλ, ας έχουμε και επ’ αυτού κάτι καθαρό. Προφανώς θα είναι στεναχώρια για τον Πινέδα, αλλά δεν θεωρώ πως μπορεί να επηρεάσει κατ’ ελάχιστο όσα θα κάνει στη συνέχεια με την ΑΕΚ. Διότι επουδενί δεν ήρθε στην ΑΕΚ για να παίξει στο Μουντιάλ.

Στην ΑΕΚ ήρθε επειδή ήξερε και εμπιστευόταν τυφλά τον Αλμέιδα, για να ξαναβάλει στις σωστές ποδοσφαιρικές ράγες την καριέρα του. Διότι στο περυσινό εξάμηνο στην Θέλτα είχε αρχίσει να εκτροχιάζεται. Ο Πινέδα είναι ένας ποδοσφαιριστής με τεράστιες φιλοδοξίες, που είναι ανάλογες της αξίας του. Κομμάτι των φιλοδοξιών του, ήταν να πάει στο Μουντιάλ. Αλλά οι φιλοδοξίες του παραμένουν τεράστιες και μετά απ’ αυτό.

Είπε δημόσια πως θέλει να επιστρέψει για να παίξει στο ισπανικό πρωτάθλημα. Δηλαδή σ’ ένα από τρία κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Αυτό από μόνο του δείχνει πως το σκέφτεται. Ξέρει πως τις φιλοδοξίες του, μέσα από την ΑΕΚ θα τις πετύχει. Πέτυχε ήδη το να πάει στο Μουντιάλ. Θα θέλει να πετύχει να επιστρέψει καβάλα στο άλογο στο ισπανικό πρωτάθλημα. Είτε με σούπερ σεζόν φέτος με την ΑΕΚ, είτε με μια σούπερ επόμενη σεζόν με την ΑΕΚ, παίζοντας μάλιστα και Ευρώπη. Ίσως και Champions League. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ΑΕΚ κερδισμένη θα είναι (και) από την φιλοδοξία του Πινέδα.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X