ΑΕΚ: Η εξάντληση του Μίτσελ και ο κίνδυνος να «καεί»

ΑΕΚ: Η εξάντληση του Μίτσελ και ο κίνδυνος να «καεί»
Photo Credits: INTIME

Ο Ακίλ Μίτσελ, είναι από τους πρωταγωνιστές της φετινής ΑΕΚ και όχι άδικα

Ο Ακίλ Μίτσελ είναι ίσως η πιο πετυχημένη μεταγραφή της ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι, αφού είναι ένας παίκτης που είναι σταθερά στους κορυφαίους σε απόδοση, από την αρχή της χρονιάς. Φυσικά αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού είναι πολύ έμπειρος, παίζει χρόνια στην Ευρώπη, σε καλούς οργανισμούς και ξέρει πώς να διαχειρίζεται καταστάσεις.

Απέναντι στον Κολοσσό την περασμένη Δευτέρα, που η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα, είχε το πρώτο του άσχημο παιχνίδι, κάτι που στοίχισε συνολικά και στην ομάδα. Το να μην μπορεί να ποστάρει τον Χατζηδάκη ή να του παίρνουν τα ριμπάουντ από τα χέρια δεν είναι φυσιολογικό. Η Ένωση εξαρτάται πολύ, από την καλή απόδοση του Παναμέζου, αφού είναι ο καλύτερος αμυντικός ψηλός της μέσα στην ρακέτα, με ικανότητα να μαρκάρει και κοντούς μετά από αλλαγές στα σκριν, ενώ και επιθετικά είναι ο μόνος που μπορεί να απειλήσει είτε από το ποστ, είτε μετά από πικ εν ρολ.

Το πρόβλημα είναι ότι μετά την απουσία του Μαυροειδή, ο Μίτσελ αναγκάζεται να παίζει πολλά λεπτά, πράγμα που αρχίζει και έχει επίπτωση στην απόδοση του. Είναι ενδεικτική η διαφορά στα νούμερα του στα πρώτα 5 παιχνίδια και στα υπόλοιπα 6 που αυξήθηκε κατά πολύ ο χρόνος συμμετοχής του.

Στους 5 πρώτους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, έπαιζε για 24:28 λεπτά και είχε 15.4 πόντους με 73.1% στις βολές, 8.4 ριμπάουντ. 2.2 ασίστ και 1.2 μπλοκ. Στα επόμενα 6, αρχής γενομένης από την εντός έδρας ήττα από την Βόννη, ο χρόνος τους εκτοξεύτηκε στα 29:23 λεπτά, σκοράροντας 13.3 πόντους με 43.5% (!!) στις βολές, 7.7 ριμπάουντ. 2.2 ασίστ και 1.3 μπλοκ. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ακόμα και η πτώση του ποσοστού στις βολές του, μπορεί να οφείλεται στην κούραση του, από τα μεγάλα διαστήματα που αγωνίζεται και δεν έχει ανάσες για να σουτάρει σωστά από την γραμμή της φιλανθρωπίας.

Θα πρέπει να βρεθεί μεγαλύτερη ισορροπία στο ροτέισον των ψηλών γιατί κινδυνεύει να «καεί» από την μεγάλη χρήση, καθώς είναι ένας παίκτης που τα δίνει όλα στο γήπεδο με σημαντική παρουσία και στις 2 μεριές του παρκέ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X