Τρία γκολ στον ΠΑΟΚ και λίγα ήταν, ο Δημητριάδης οδηγούσε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα! (VIDEO)

Τρία γκολ στον ΠΑΟΚ και λίγα ήταν, ο Δημητριάδης οδηγούσε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα! (VIDEO)

Χατ-τρικ του Βασίλη Δημητριάδη σε ένα ημίχρονο και εύκολη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ, μια από τις 17 σε ισάριθμα εντός έδρας ματς στον δρόμο για τον τίτλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο δρόμος της ΑΕΚ για τον τίτλο της σεζόν 1992-93, του δεύτερου από τους τρεις στη σειρά που είχε κατακτήσει η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, είχε περάσει μέσα από το «απόλυτο» της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεκαεπτά εντός έδρας αγώνες με ισάριθμες νίκες, επίτευγμα που μόνο ο Αρης της σεζόν 1978-79 είχε να επιδείξει νωρίτερα.

Στα χρόνια που ακολούθησαν μάλιστα, ακόμα και σε αυτές τις εποχές που ο Ολυμπιακός έχει… καταργήσει τους κανονισμούς παιδιάς  και κάθε άλλο όρο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, δεν κατάφερε ποτέ να κάνει το απόλυτο στην έδρα του!

Χαρακτηριστικό εκείνης της πορείας ήταν ότι και οι τρεις μεγάλοι αντίπαλοι της ΑΕΚ (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός είχαν επισκεφθεί τη Νέα Φιλαδέλφεια με αυτή τη σειρά) έχασαν με το ίδιο σκορ, το 3-1, και δέχθηκαν και οι τρεις γκολ στο πρώτο λεπτό! Η ποδοσφαιρική μηχανή εκείνης της ΑΕΚ δούλευε με απόλυτη ακρίβεια και συνέπεια.

Την… αρχή έκανε ο ΠΑΟΚ στις 29 Νοεμβρίου 1992, στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής. Η πρωτοπόρος και αήττητη ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα να… καθαρίσει και μάλιστα από το πρώτο ημίχρονο, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Δημητριάδη, ο οποίος διένυε την καλύτερη εποχή της καριέρας του.

Τρία γκολ του «Βασιλομπίλαρου» στο 1′ (με πέναλτι που κέρδισε ο Σλίσκοβιτς) στο 25′ (με πλασέ πάνω από τον τερματοφύλακα Γκάμπριτς) και στο 41′ (με σουτ από το ύψος της περιοχής) έβαλαν την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ και ο ΠΑΟΚ απλά μείωσε σε 3-1 με τον Λαγωνίδη στο 63′. Ο Βάιος Καραγιάννης και ο Πλίτσης αποβλήθηκαν για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα μετά τη διαμόρφωση του τελικού σκορ.

Το αξιοσημείωτο εξωαγωνιστικό της ημέρας ήταν ότι ο αναντικατάστατος στην ενδεκάδα νεοσύλλεκτος Αλεξανδρής δεν είχε παίξει στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όπως και δεν είχε παίξει και σε κανέναν από τους δύο επόμενους αγώνες μέχρι να ορκιστεί. Αλλά εκείνη η ΑΕΚ δεν καταλάβαινε από απουσίες…

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μήνου, Βασιλόπουλος, Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Π. Παπαϊωάννου, Μ. Παπαδόπουλος, Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Μητρόπουλος (72′ Αγορογιάννης) Σλίσκοβιτς (46΄Πατίκας)

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X