Μοράτα: «Δεν με ενδιαφέρει αν είμαι βασικός ή αναπληρωματικός, ο προπονητής ξέρει»

Μοράτα: «Δεν με ενδιαφέρει αν είμαι βασικός ή αναπληρωματικός, ο προπονητής ξέρει»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Αλβάρο Μοράτα έχει επικριθεί έντονα κατά καιρούς, ωστόσο φαίνεται πως παραμένει καθοριστικός για την εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει θέση στην αρχική 11άδα του Λουίς Ενρίκε, χρειάστηκε μόλις οκτώ λεπτά για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Γερμανίας και να «ανοίξει» το σκορ στην αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική του Μουντιάλ 2022 κόντρα στη Γερμανία.

Ο Μοράτα αντικατέστησε στο 54` τον Φεράν Τόρες και στο 62` νίκησε κατά κράτος τον Σούλε στην διεκδίκηση της μπάλας κι «εκτέλεσε» τον Νόιερ με πλασέ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ηταν ένα γκολ που πανηγύρισε με δύο γροθιές σφιγμένες και με όλο τον ισπανικό πάγκο να πηγαίνει να τον αγκαλιάσει, αφού παρά την ισοφάριση του Φούλκρουγκ στο 83ο λεπτό, η Ισπανία θέλει έναν βαθμό για να βρεθεί στην φάση των «16» της διοργάνωσης.

Παράλληλα, με αυτό το τέρμα, ο Μοράτα, ο οποίος αναδείχθηκε και καλύτερος παίκτης του αγώνα, είναι ο τρίτος Ισπανός με τα περισσότερα γκολ σε τελικές φάσεις ενός Euro ή ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς μόνο ο Νταβίντ Βίγια με 13 και ο Φερνάντο Τόρες με 9, έχουν περισσότερα από τον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης (8).

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι και στην εμφατική νίκη της πρεμιέρας με 7-0 επί της Κόστα Ρίκα, ο Μοράτα ήλθε πάλι από τον πάγκο (στο 57` αντικατέστησε τον Τόρες) και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο 30χρονος άσος ήτα το… αγαπημένο παιδί του Λουίς Ενρίκε στο ξεκίνημα του Euro, το καλοκαίρι του 2021, όμως η παρουσία του, συνδυάσθηκε με αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Κανι δεν ήταν λίγοι, όσοι τον κατηγόρησαν για αδεξιότητα, ανικανότητα και αδιαφορία. Ομως ο Ενρίκε τον στήριζε και τον στηρίζει.

Ερωτηθείς για τη σύνθεση της ομάδας στον αγώνα με την Πολωνία κι ενώ όλη η… χώρα ζητούσε την αποπομπή του Μοράτα, ο Λουίς Ενρίκε είχε απαντήσει: «Ποιος θα παίξει; Ο Μοράτα και άλλοι δέκα». Και ο έμπειρος επιθετικός, φρόντισε να δικαιώσει τον προπονητή του, αφού σκόραρε στο 1-1 με την Πολωνία και ήταν καθοριστικός, τόσο απέναντι στην Κροατία στην «φάση των 16», όσο και με την Ιταλία στα ημιτελικά, παρά τον αποκλεισμό στα πέναλτι.

«Ο Αλβάρο είναι σε θεαματική φόρμα. Είναι φρέσκος, ορεξάτος και μας δίνει πολλές εγγυήσεις», σχολίασε ο Ενρίκε, ενώ από την πλευρά του, ο Ισπανός επιθετικός, επεσήμανε το περασμένο Σάββατο, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «Marca»: «Είναι δύσκολο να εξηγήσω στον κόσμο πόσο με έχει βοηθήσει ο Λουίς Ενρίκε» κι εχθές μετά το ματς είπε: «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι βασικός ή αναπληρωματικός, θα κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής».

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X