Η ΑΕΚ, χάρη στο σπίτι της και τον Αλμέιδα, έγινε ξανά ελκυστική

Εικόνες από την παρουσίαση του Φερνάντες από την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης πιάνεται από το χαμόγελο και την τρομερή ατάκα του Φερνάντες, για να βάλει στο τραπέζι την τεράστια αλλαγή στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πραγματικότητα είναι και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, πως η ΑΕΚ πέρασε ένα σχετικά μεγάλο διάστημα που προκαλούσε μια αποστροφή. Τόσο μ’ αυτό που έδειχνε μέσα στο γήπεδο, όσο και με την ατμόσφαιρα που είχε ως οργανισμός. Γι αυτό και είχαμε σχεδόν συνηθίσει από παίκτες που το έψαχναν και το επεδίωκαν για να φύγουν όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Ήταν πολλοί που όλα αυτά τα χρόνια, πραγματικά έφυγαν τρέχοντας προκειμένου να γλιτώσουν. Ακόμα και παίκτες που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα περνούσαν ούτε απ’ έξω από το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ και θα λιποθυμούσαν από χαρά αν τους τύχαινε έστω να ενδιαφερθεί η ΑΕΚ γι αυτούς, έφτασε η κατάσταση σε σημείο οι ίδιοι να μην θέλουν. Ή ακόμα και παικταράδες, μ’ όλο το πακέτο για να μείνουν στην ΑΕΚ και να γουστάρουν, έφτασαν σε σημείο να ευτυχούν και να ευημερούν μόνο πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Όλο αυτό από το καλοκαίρι είχε αρχίσει να αλλάζει. Φαινόταν. Το περιβάλλον άρχισε να γίνεται διαφορετικό. Όσο προχωρούσε αυτό που έκανε και αυτό που έκτιζε ο Αλμέιδα εντός της ΑΕΚ και όσο πλησίαζε η επιστροφή στο δικό της σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, αυτή η αλλαγή στο κλίμα ήταν όλο και πιο εμφανής. Συνολικά ο οργανισμός της ομάδας, σταθερά και μεθοδικά, πετούσε από πάνω του όλα αυτά που τον ασχήμαιναν και τον έκαναν σχεδόν αποκρουστικό τα προηγούμενα χρόνια.

Μέχρι που φτάσαμε να έρθει στα γραφεία της ΑΕΚ ο Φερνάντες και η πρώτη του ατάκα να είναι «επιτέλους είμαι πλέον εδώ». Πέρα από οποιαδήποτε άλλη κουβέντα που ίσως να είναι και κλισέ, αυτή η ατάκα λέει και δείχνει πολλά. Θα πει κάποιος, πως για ένα παιδί σαν τον Φερνάντες, η μεταγραφή στην ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ευκαιρία και ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του. Εννοείται πως έτσι είναι τα πράγματα. Όμως ξέρετε πόσα παιχτάκια, με πολύ μικρότερη δυναμική και έχοντας δείξει πολύ λιγότερα απ’ όσα έχει δείξει ο Φερνάντες, είτε έβλεπαν την ΑΕΚ ως αγγαρεία, είτε την αποστρέφονταν, ακριβώς λόγω της κατάστασης.

Αυτή η ατάκα…

Ο Φερνάντες έστω και από λίγο πιο μακριά, αλλά πάντα εντός του ελληνικού πρωταθλήματος, έχει πιάσει το πώς είναι το κλίμα στην φετινή ΑΕΚ. Δεν είναι δα και δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να καταλάβει τι και πως. Αυτά κάνουν μπαμ. Όπως φυσικά και έχει παρακολουθήσει, έστω και από μακριά και ως θεατής, όλο αυτό που γίνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πώς να μην θέλει λοιπόν να μπει και να το ζήσει όλο αυτό; Και αυτή η αυθόρμητη ατάκα, το «επιτέλους είμαι πλέον εδώ», αυτό ακριβώς ουσιαστικά φανερώνει. Το πόσο θέλει, πόσο ανυπομονεί να μπει και να ζήσει αυτό το ποδοσφαιρικό κλίμα που έχει φτιαχτεί φέτος στην ΑΕΚ, αλλά και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο στη Φιλαδέλφεια.

Η ατάκα του Φερνάντες, περιγράφει ουσιαστικά τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί φέτος. Η ΑΕΚ, χάρη σ’ αυτό που έχει κτίσει ο Αλμέιδα μέσα στα αποδυτήρια και κατ’ επέκταση μέσα στο γήπεδο, αλλά και χάρη στο νέο της σπίτι, έχει αρχίσει να γίνεται και πάλι ελκυστική. Και αυτό δεν έχει φανεί μόνο από το πόσο γνήσια ευτυχισμένος ήταν ο Φερνάντες που ήρθε. Ήμουν παρών στο αεροδρόμιο σχεδόν σ’ όλες τις αφίξεις των παικτών που ήρθαν με μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι. Πιστέψτε με, το πώς ήταν το ύφος τους μόλις είχαν φτάσει Αθήνα για να κλείσουν στην ΑΕΚ και το πώς είναι τώρα είτε μέσα στο γήπεδο, είτε από τον πάγκο, είτε στις προπονήσεις, είναι η μέρα με τη νύχτα.

Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα…

Δυο παραδείγματα θα σας δώσω μόνο. Ούτε ο Ελίασον, ούτε πολύ περισσότερο ο Σιντιμπέ, δεν έδειχναν να είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη, όταν βγήκαν στην αίθουσα αφίξεων του Ελ Βενιζέλος. Αυτή είναι η αλήθεια. Είτε διότι ήταν και λίγο επιφυλακτικοί γι αυτό που θα συναντούσαν, μ’ αυτά που είχαν δει και είχαν ακούσει από πέρυσι για την ΑΕΚ, είτε γιατί είχαν στο μυαλό τους ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Δεν έχει σημασία. Αν όμως δει κανείς τις αντιδράσεις τους από την στιγμή που μπήκαν και ενσωματώθηκαν στον οργανισμό της ομάδας, θα καταλάβει πως όποιες επιφυλάξεις (εάν) είχαν, πήγαν περίπατο.

Ο Ελίασον είχε πάντα ένα χαμόγελο μέχρι τα αφτιά και γούσταρε σαν τρελός όλο αυτό που γινόταν μέσα στο γήπεδο. Και ακόμα και όταν ήρθε αυτή η τεράστια ατυχία με τον σοβαρό τραυματισμό, μόλις τέσσερις μέρες μετά την εγχείρηση που έκανε, ξεσήκωσε τον κόσμο ολόκληρο για να μπορέσει να βρεθεί στο γήπεδο και να καθίσει στον πάγκο. Δεν ήθελε με τίποτα να χάσει το πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια και χάρη στον… Χάρη (Λάλο τον γιατρό της ΑΕΚ) ήταν παρών κανονικά και το απόλαυσε όπως απολάμβανε κάθε φορά την ατμόσφαιρα πριν έρθει ο τραυματισμός.

Όσο για τον Σιντιμπέ, χωρίς ακόμα να έχει καταφέρει να βρει τα γερά του πατήματα και να πάρει φανέλα βασικού σπίτι του, κάνει κάθε φορά σαν μικρό παιδί από τον πάγκο. Πανηγυρίζει, το απολαμβάνει, αγωνιά, είναι από τους πρώτους που πετάγεται από τον πάγκο για να δώσει οδηγίες στους συμπαίκτες του και όλο αυτό που γίνεται φέτος στην ΑΕΚ το ζει και το χαίρεται. Όπως νομίζω πως συμβαίνει και μ’ όλους τους ποδοσφαιριστές. Και αυτούς που ήρθαν το καλοκαίρι αλλά και εκείνους που έζησαν τον περυσινό ζόφο. Είναι πολύ εμφανές άλλωστε.

Η ΑΕΚ έχει ξαναγίνει ελκυστική. Όπως πάντα ήταν. Μια ομάδα που οι παίκτες γούσταραν να έρθουν και που όταν χρειαζόταν να φύγουν, το έκαναν γιατί έτσι είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η ζωή του ποδοσφαιριστή. Αλλά με ελάχιστες εξαιρέσεις, άφηναν πίσω αυτό που θα ήθελαν να ξαναζήσουν. Εξ ου και ήταν πολλοί που έφυγαν και επέστρεψαν. Όπως και ήταν πολλοί που πάντα ήθελαν να επιστρέψουν, απλώς για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, δεν το κατάφεραν. Αυτό ωστόσο που έχει την σημασία του, είναι πως η ΑΕΚ, έγινε ξανά η ομάδα βγάζει αυθόρμητα την ατάκα «επιτέλους είμαι πλέον εδώ», στον παίκτη που φοράει την φανέλα της.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X