Το καλοκαίρι προς αποφυγή και το καλοκαίρι προς μίμηση για τα μεταγραφικά

Το καλοκαίρι προς αποφυγή και το καλοκαίρι προς μίμηση για τα μεταγραφικά
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος, στο προσωπικό του blog, αναλύει και εξηγεί πώς θα πρέπει να σκεφτόμαστε, αν θέλουμε την ΑΕΚ να είναι ΟΜΑΔΑ, με όλα τα γράμματα κεφαλαία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ομάδα αναχωρεί για την Ολλανδία και στην Αθήνα παραμένει μόνο ο Τσούμπερ, καθώς κρίθηκε σκοπιμότερο λόγω της φύσης της αποθεραπείας του. Κοινώς, τα κεφάλια… μέσα για όλους, με τον Ματίας να περιμένει πλέον τους «μουντιαλικούς». Ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ, από την πλευρά του, συνεχίζει να σπάει τα… δοντάκια από τις τσατσάρες, μετρώντας αντίστροφα το χρόνο, για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να ξαναβρεθεί στη γεμάτη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Αλμέιδα είναι αυτός που θα κληθεί να αποφασίσει, αν θα γίνει και κάποια μεταγραφή τον Ιανουάριο και ποια θέση θα αφορά. Έχω την πληροφορία ότι οι άνθρωποι της ομάδας, έχουν εστιάσει στον στόπερ, καθώς θεωρούν επιτακτική την ανάγκη για ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση. Αυτό όμως έχει… απόσταση από το να πάρει την τελική απόφαση ο Αργεντίνος κόουτς.
Που για να πει το «ναι», θα πρέπει να διαπιστώσει ότι θα πρόκειται όντως για έναν παίκτη που θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά και που θα εγγυάται βελτίωση και εξέλιξη στο ρόστερ. Το διαπιστώσαμε και το καλοκαίρι, όπου τα «όχι» του Ματίας για παίκτες ήταν περισσότερα από τα «ναι».

Εμπιστοσύνη στον Αλμέιδα με… κλειστά μάτια

Κι από τη στιγμή που αυτό βγήκε σε καλό για την ομάδα και που η ΑΕΚ είχε 100% μεταγραφική επιτυχία, σημαίνει αν μη τι άλλο, ότι μπορούμε να τον εμπιστευτούμε με κλειστά μάτια, όποιες αποφάσεις κι αν πάρει, ανεξαρτήτως της όποιας προσωπικής άποψης μπορούμε να έχουμε.
Θα πρέπει επίσης να βλέπουμε κι εμείς με ωριμότητα και με ποδοσφαιρική λογική, την προσπάθεια της ΑΕΚ, όταν πρόκειται για μεταγραφές. Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά. Στα τέλη του καλοκαιριού του 2021, μας είχε καταβάλει ενθουσιασμός, επειδή η ΑΕΚ είχε κάνει 15 μεταγραφές και την θεωρούσαμε όλοι μας, υπερπλήρη. Το αποτέλεσμα; Η χειρότερη δυνατή αγωνιστική πορεία με την ΑΕΚ να μην καταφέρνει καν να βγει στην Ευρώπη. Ο λόγος; Η ΑΕΚ δεν έγινε ποτέ ΟΜΑΔΑ.
Αντίθετα, το καλοκαίρι που μας πέρασε, έγιναν οι μισές μεταγραφές σε σχέση με το προηγούμενο και υπήρχε μπόλικη γκρίνια και ανησυχία για σοβαρά κενά στην ομάδα. Το αποτέλεσμα; Η ΑΕΚ αποδίδει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, κάτι που φαινόταν ουτοπικό, μόλις λίγους μήνες νωρίτερα. Και είναι η έννοια της ΟΜΑΔΑΣ, με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

Η ΑΕΚ είναι ομάδα, δεν είναι για… άρτον και θεάματα

Θέλετε κι άλλο παράδειγμα; Ο Ολυμπιακός έφερνε από Μαρσέλο και Βρσάλικο έως και Ζίνκερναγκελ, δημιούργησε ένα ρόστερ που αριθμούσε κάπου στους 45 ποδοσφαιριστές (!) και με τους οπαδούς του να αλαλάζουν. Το αποτέλεσμα γνωστό. Μια ξεκάθαρα αντι-ποδοσφαιρική προσέγγιση, χωρίς ίχνος λογικής, με ένα… μωσαϊκό ποδοσφαιριστών που δεν θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία κανονικής ομάδας από κανέναν προπονητή. Για σκεφτείτε όμως, να είχε κάνει η ΑΕΚ κάτι αντίστοιχο, πόσο καταστροφικό θα ήταν, όχι μόνο για την τρέχουσα σεζόν, αλλά και για την επόμενη.

Αυτό που θέλω να καταδείξω είναι πως δεν είναι κακό να φέρνουμε ως παράδειγμα προς μίμηση, προσεγγίσεις άλλων κλαμπ, αρκεί να είναι ποδοσφαιρικές. Αλλιώς, αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή, που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει ακριβό τίμημα. Και η ΑΕΚ είναι ένα κλαμπ που λειτουργεί με σεβασμό και στα έσοδα και στα έξοδά του. Κι αυτό πρέπει να το θεωρούμε σωστό, γιατί είναι σωστό. Και δεν χρειάζεται να θυμίσω που οδήγησε την ΑΕΚ, στην προηγούμενη δεκαετία, η κακοδιαχείριση.

Και δεν μπορείς να σκέφτεσαι και να αποφασίζεις με ανωριμότητα σαν να είναι… παιχνιδάκι, μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Το ζητούμενο για την ΑΕΚ, ειδικά τώρα που έχει μπει και στο γήπεδό της, πρέπει να είναι το να εξελίσσεται ως ΟΜΑΔΑ και όχι να λειτουργεί για… άρτον και θεάματα.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X