Από τον Φερνάντες μέχρι το Μουντιάλ!

Από τον Φερνάντες μέχρι το Μουντιάλ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον Πάολο Φερνάντες, το γκολ του Εκουαδόρ και σχολιάζει τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μάντζιου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Πάολο Φερνάντες φόρεσε επιτέλους την κιτρινόμαυρη φανέλα με το Δικέφαλο και από την Κυριακή θα είναι στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα προκειμένου να μπει άμεσα στο κλίμα και στα «θέλω» του «Πελάδο» ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός είναι ένας παίκτης που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός στην εξέλιξη της χρονιάς, χάρη στην ποιότητα που διαθέτει με τη μπάλα στα πόδια. Αρχικά θα κληθεί να καλύψει το κενό του Ελίασον (εκτός και αν ο Αργεντινός τεχνικός ανακαλύψει και άλλο… τρικ με αλλαγή θέσης) και στη συνέχεια βλέπουμε. Επειδή όμως αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να δούμε τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει ο πρώην παίκτης του Βόλου ας δούμε λίγο τους ουσιαστικούς αριθμούς του.

Ο Φερνάντες έχει παίξει ως επί το πλείστον ως δεκάρι και ως δεξί εξτρέμ. Σαν επιτελικός μέσος έχει 45 συμμετοχές με δέκα γκολ και εννιά ασίστ, και ως δεξιός ακραίος (συγκλίνοντας προς τα μέσα και σκοράροντας με το καλό αριστερό του πόδι «μετράει» 46 εμφανίσεις με εννιά γκολ και έξι ασίστ. Στο Βόλο δε έκανε την πλέον παραγωγική του καριέρα αφού σε 44 συμμετοχές είχε συμμετοχή σε 18 γκολ (σκόραρε 9 φορές και έδωσε άλλες τόσες ασίστ).

Ο Φερνάντες που «έφτυσε» τον Πάοκ και απέρριψε το καλοκαίρι τις προτάσεις «σφήνα» που δέχθηκε από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, σύμφωνα με το Wyscout έχει μέσο όρο ανά παιχνίδι 8,17 ντρίμπλες με ποσοστό επιτυχίας 53,7%. Πασάρει με ακρίβεια 82%, με 7,37 προωθητικές μπαλιές ανά ματς που έχουν 72,4% ευστοχία, περνάει 3,55 μπαλιές στο τελευταίο τρίτο με 72,5% επιτυχία και έχει 3,08 πάσες στην αντίπαλη περιοχή με ακρίβεια 54,9%.

Κοιτάζοντας λίγο πιο προσεκτικά τους αριθμούς που είχε τη φετινή σεζόν με την ομάδα της Μαγνησίας, μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι είχε μεν λιγότερες ντρίμπλες ανά αγώνα και συγκεκριμένα 7,83 και το ποσοστό επιτυχίας ήταν 47,3%. Ωστόσο έχει ανεβάσει στο 83,7% το ποσοστό των μεταβιβάσεών του, έχει περισσότερες προωθητικές πάσες 7,69 ανά ματς και καλύτερο ποσοστό ευστοχίας που αγγίζει το 77%! Οι πάσες του δε στο τελευταίο τρίτο είναι μεν λιγότερες 2,85, αλλά πολύ πιο εύστοχες με το ποσοστό να ανέρχεται στο 80%. Όσο για τις πάσες στο τελευταίο τρίτο είναι 3,2 ανά παιχνίδι με ποσοστό ευστοχίας 57,8%.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως με καλύτερους ποιοτικά παίκτες και πίσω του, αλλά και δίπλα του, ο Φερνάντες (ο οποίος λόγω του χαμηλού κέντρου βάρους και της κλειστής ντρίμπλας του μπορεί να εκθέσει πολλούς αντιπάλους), μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ χρήσιμο πολυεργαλείο στα χέρια του Αλμέιδα.

Ο Αλμέιδα δε, στην προετοιμασία θα έχει το χρόνο και τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει σε απόλυτο βαθμό ώστε να αξιοποιήσει κατάλληλα και τον Φαν Βέερτ και τον Σιντιμπέ.

Οι Εκουαδοριανοί χωρίζουν τη Ντόχα στα δύο!

Κάθεσαι να δεις Παγκόσμιο Κύπελλο και τι βλέπεις; Να ακυρώνεται ένα γκολ του Εκουαδόρ, που αν είχε μετρήσει θα του είχε χαρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Όμως προς έκπληξη όλου του πλανήτη, δεν μπήκε κανένας μέσα από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να πάρει στο κατόπι τον διαιτητή και να του πει «τελείωσες». Κανένας δεν μπήκε για να πάρει την ομάδα και να φύγει, ή με… όπλο στη θήκη προκειμένου να αρχίσει να τσακώνεται με αντιπάλους.

Τι είδαμε λοιπόν στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Ένα γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Η φάση εξελίχθηκε ως εξής: Την ώρα που ο Εστουπινιάν δηλαδή ο… Βαρέλα, ακουμπάει τη μπάλα, ο Πορόσο δηλαδή ο… Μαουρίσιο είναι εκτεθειμένος (σε θέση οφσάιντ).

Από τον Φερνάντες μέχρι το Μουντιάλ!

Ο Νόπερτ, δηλαδή ο… Μπάρκας, ό,τι και να κάνει δεν μπορεί να γλιτώσει το γκολ (ο Ολλανδός γκολκίπερ μάλιστα έχει πάρει ήδη πορεία προς τα δεξιά, ούτε καν προς τα εκεί που πάει η μπάλα).

Όμως το γκολ ΔΕΝ μετράει γιατί πολύ απλά ο Ποροσό ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ τη φάση (ο Μαουρίσιο μάλιστα είχε και συμμετοχή σε αυτή καθώς είχε προσπαθήσει είτε να κάνει τακουνάκι, είτε να… αποφύγει τη μπάλα)!


Ακόμα δεν έχω διαβάσει στα Νέα του Ισημερινού πως οι Εκουαδοριανοί χωρίζουν τη… Ντόχα στα δύο και επίσης περιμένω να δω αν θα πάνε στη FIFA και στο CAS για να πάρουν το ματς στα χαρτιά. Οποιαδήποτε ομοιότητα στις καταστάσεις που προανέφερα φυσικά και αφορούν την ομάδα της Τούμπας.

ΥΓ: Όποιος δεν έχει διαβάσει τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μάντζιου στο gazzetta.gr και στους Γιάννη Σερέτη και Γιάννη Σαπουντζάκη έχει χάσει. Ειδικά στο σημείο που γίνεται αναφορά για το ματς του Ατρομήτου (όπου έπαιζε ο ίδιος έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό) με τον Άρη το 2013.

Ο Άρης παίζει με 10 παίκτες από το 19ο λεπτό (!) λόγω αποβολής του πιο ποιοτικού του παίκτη (Αγάνθο), όμως πετυχαίνει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της σεζόν (0-1) χάρη σε γκολ του πρώην παίκτη του Ατρομήτου (και δανεικού από τον Ολυμπιακό στον Άρη) Ανδρέα Τάτου στο 82ο λεπτό!
Ο Μάντζιος στη συνέχεια κατέληξε στον Λεβαδειακό, του Κομπότη, ο οποίος την προηγούμενη χρονιά στο ματς με την ΑΕΚ στη Βοιωτία φώναζε μπροστά μας «αν δεν σας ρίξω να με… #%@#$ετε». Και στα τελευταία ματς εκείνης της σεζόν έγιναν όργια και συνδυασμοί αποτελεσμάτων μέχρι να γίνει το «εγκληματικό» ματς με τον Πανθρακικό και όσα συνέβησαν.

Για τις «σκιές» όλοι γνωρίζαμε και το γράφαμε τότε. Όμως δεν είχαμε καμία απόδειξη. Ούτε τώρα έχουμε ουσιαστικές αποδείξεις. Όμως έχουμε ενδείξεις και πλέον πολλοί μπορούν να καταλάβουν πολλά περισσότερα για το «σύστημα» που είχε πέσει πάνω στην ΑΕΚ και προσπαθούσε να της φυτέψει τον Αργύρη Σαλιαρέλη!

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X