Υγεία και σκοράρισμα τα δύο ζητούμενα για την ΑΕΚ

Υγεία και σκοράρισμα τα δύο ζητούμενα για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επικείμενη επιστροφή της ΑΕΚ σε καταστάσεις αγωνιστικής προετοιμασίας, ενόψει του δεύτερου γύρου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έφτασε ξανά λοιπόν η ώρα για δουλειά, η αφετηρία μιας νέας πρωτόγνωρης προσπάθειας με προετοιμασία, έστω και μικρής διάρκειας, μέσα στο χειμώνα. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν ήταν καλό για την ΑΕΚ να υπάρχει αυτή η διακοπή που απειλεί την εξαιρετική φόρμα και τη χημεία που είχε αποκτήσει, υπάρχει όμως και ο αντίλογος που λέει ότι στους ρυθμούς που η ομάδα έπαιζε και με τα προβλήματα τραυματισμών που είχαν προκύψει, είναι πιθανό να της βγει και σε καλό.

Μεγαλύτερο ζητούμενο για την ομάδα από το να έχει υγεία δεν υπάρχει, ισχύει για όλους ασφαλώς και ανεξαιρέτως, όμως στην ΑΕΚ συνέβησαν πολλά που της στέρησαν λύσεις σε κομβικές στιγμές για εκείνη. Δεν μου φεύγει για παράδειγμα από το μυαλό ότι αν ήταν ενεργός ο Ελίασον, θα είχαμε μία επιπλέον νίκη στα παιχνίδια με την Τρίπολη και τον Ολυμπιακό, αν όχι και δύο. Ούτε επίσης μπορώ να να μη σταθώ στην απουσία του Τσούμπερ, ο οποίος ουσιαστικά ήταν απών από όλο τον πρώτο γύρο καθώς ακόμα και στα παιχνίδια που έπαιξε, ελάχιστα έδωσε στην ΑΕΚ.

Ώρα για ανασύνταξη λοιπόν και επιστροφή όλων όσοι για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να προσφέρουν αυτά που δεδομένα ξέρουμε ότι μπορούν και στην ίδια κατηγορία τοποθετώ επίσης τον άτυχο Φαν Βέερτ και τους Γαλανόπουλο και Σιντιμπέ οι οποίοι έρχονται πλέον με φόρα για να δώσουν μεγαλύτερο εύρος στο rotation, με τρόπο ουσιώδη. Είναι λοιπόν μία πολύ καλή ευκαιρία για τον Αλμέιδα να δουλέψει με περισσότερα πρόσωπα διαθέσιμα, περιμένοντας πίσω τον Ελίασον κατά τον Φλεβάρη και φυσικά με τον Φερνάντες να προσθέτει επιπλέον ποιότητα σε μία θέση που δημιουργήθηκε ξεκάθαρο ζήτημα, λόγω της απουσίας του Σουηδού.

Η συζήτηση για το γκολ και τις λύσεις

Το σκοράρισμα τώρα, είναι μία υπόθεση πολλών και όχι ενός. Πράγματι η ΑΕΚ είναι λιγότερο αποτελεσματική από όσο θα έπρεπε βάσει της ποικιλομορφίας με την οποία αναπτύσσεται και απειλεί τις αντίπαλες εστίες. Το κάνει με μεγαλύτερη συχνότητα από όλες τις ομάδες της κατηγορίας αλλά δεν παίρνει στο γήπεδο πάντα αυτό που ξεκάθαρα δικαιούται. Εμφανίζει ποδοσφαιριστές σε θέση βολής που δεν είναι η πρώτη δουλειά τους το γκολ, αλλά όπως ο Αλμέιδα προσεγγίζει το άθλημα, πρέπει να βελτιωθούν και σε αυτό. Αντιλαμβάνομαι τις ενστάσεις πολλών, τις διαβάζω και εδώ στα σχόλια που αφήνεται κάτω από τα blogs όλων των συνάδελφων, αλλά αν ο Ρότα και ο Μοχαμάντι είχαν βρει δίχτυα στα παιχνίδια με τον Αστέρα και τον Ολυμπιακό αντιστοίχως, σήμερα δεν θα κάναμε τόση κουβέντα για το συγκεκριμένο θέμα.

Όχι βέβαια ότι δεν απαιτείται βελτίωση. Προφανώς και για τον ίδιο τον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος σπατάλησε κάποιες κλασικές ευκαιρίες στα ντέρμπι με τον ΠΑΟ και τον Ολυμπιακό που αδίκησαν το τρομερό παιχνίδι που έκανε, ειδικά κόντρα στην ομάδα του λιμανιού αλλά και απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. Πρέπει να γίνει πιο κυνικός, πιο αποτελεσματικός, οφείλει να δουλέψει περισσότερο σε αυτό το κομμάτι και να βρίσκει δίχτυα με μεγαλύτερη συχνότητα, κρίνοντας πάντα από τις φορές που έχει μεγάλες ευκαιρίες.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται το δόγμα Μπάγεβιτς το οποίο εκφράζει με τον ίδιο τρόπο και ο Αλμέιδα. Στα καλά χρόνια του στην ΑΕΚ, τότε που η ομάδα έπαιζε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και σάρωνε τους εγχώριους τίτλους, ο Βόσνιος τεχνικός συνήθιζε να λέει ότι δεν ανησυχεί από τις χαμένες ευκαιρίες, αρκεί η ομάδα του να δημιουργεί τέτοιες. Το ίδιο ακριβώς λέει σήμερα ο Αλμέιδα, προφανέστατα ικανοποιημένος από την παραγωγή φάσεων που προσφέρονται για γκολ. Σίγουρα ξέρει και ο ίδιος ότι οι παίκτες του πρέπει να γίνουν πιο εύστοχοι και πάνω σε αυτό δεδομένα θα δουλέψει και στην Ολλανδία.

Υπομονή λοιπόν και δουλειά. Ο δρόμος είναι καλά στρωμένος για την ομάδα, ατέλειες υπάρχουν και πάντα θα υφίστανται τέτοιες. Δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνεται εκτενής συζήτηση για την απόκτηση επιθετικού από τη στιγμή που στο κόλπο θα μπει και ο Ολλανδός. Για το καλοκαίρι είναι προφανώς μία άλλη κουβέντα και εκεί ο προπονητής και η διοίκηση θα κρίνουν αν αυτό που φέτος στηρίζουν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα άρα και θα πρέπει συνεχιστεί με την ίδια θερμη.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X