Η ακραία ερυθρόλευκη διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Η ακραία ερυθρόλευκη διαστρέβλωση της πραγματικότητας
Photo Credits: INTIME

Ο Γκρανκάσας έχει πάθει σοκ με όσα συμβαίνουν στον Ολυμπιακό του Μαρινάκη κόντρα στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένας ολόκληρος επικοινωνιακός στρατός κινητοποιήθηκε – αν είμαστε στα καλά μας δηλαδή- για να διαστρεβλώσει την εικόνα με τα ειρωνικά tweets στο εξωτερικό περί Ρονάλντο στον δρόμο του Μαρσέλο. Και να μας πουν «γιατί σας φαίνεται περίεργο; Δείτε τι παικταράδες έχει φέρει ο Ολυμπιακός επί Μαρινάκη, γιατί να μην επιχειρήσει να φέρει και τον Ρονάλντο;». Ότι αυτό εννοούσαν δηλαδή στο εξωτερικό. Μάλιστα…

Ποτέ δεν έχει περάσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο τέτοιο πράγμα. Τέτοια μανία δηλαδή ανάδειξης της αξίας ενός προσώπου, ιδιοκτήτη στην συγκεκριμένη περίπτωση, πάνω από την ομάδα. Ποτέ δεν τα έχουμε δει αυτά, είναι απίστευτα. Πότε είδαμε πρόεδρο ομάδας να στήνεται πρώτος στις απονομές και να σηκώνει τα κύπελλα πριν τους παίκτες; Αυτό να σκεφτείς, αρκεί.

Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με διαστρέβλωση της αλήθειας πέρα από κάθε όριο. Αραδιάζει ο άλλος ονόματα που έχουν έρθει στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Γράφει για την ακρίβεια τους Τουρέ, Καμπιάσο, Βαλμπουενά, Ραφίνια, Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μιραλάς, Καρντόσο, Αμπιντάλ, Σαβιόλα, Νέλσον Βαλντές, Ρόμενταλ, Αφελάι, Πάντελιτς. Και συμπληρώνει να μη κοιτάμε ποιοί από αυτούς βγήκαν τελικά, αλλά τα ονόμα τους. Σώπα… Έτσι σου είπανε να λες;

Ποιος τους θυμάται στον Ολυμπιακό;

Γιατί το λέει; Γιατί από όλους αυτούς που αράδιασε, οι μόνοι που τελικά έπαιξαν ποδόσφαιρο ήταν ο Βαλμπουενά, για ένα μικρό διάστημα ο Καμπιάσο και πέρσι ο Βατσλίκ. Όλοι οι υπόλοιποι τι έκαναν; Ποιος τους θυμάται στον Ολυμπιακό; Και το μη κοιτάτε τι έκαναν αλλά κοιτάξτε τα ονόματα τους, είναι ακραία παραπλανητικό. Γιατί; Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία όλων αυτών ήρθε από το 2010 ως το 2016, όταν ο Ολυμπιακός είχε κάθε χρόνο εξασφαλισμένα τα χρήματα του Champions League. Και παρά το εξωφρενικό αυτό πλεονέκτημα έφερνε παίκτες που δεν ήταν σε θέση να παίξουν σοβαρό ποδόσφαιρο, μόνο και μόνο για να μιλάει για τα βιογραφικά τους. Να κοιτάμε λοιπόν γιατί δεν βγήκαν αγαπητέ που μας προτρέπεις για το αντίθετο. Δεν βγήκαν γιατί ήταν τελειωμένοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Γιατί ήταν φύκια που πλασαρίστηκαν εδώ ως μεταξωτές κορδέλες. Με μόνο κριτήριο το βραχυπρόθεσμο διάστημα που θα μπορούσε να εξυμνείται για την απόκτηση τους ο μεγάλος ηγέτης.

Κανέναν δεν κατάφερε να φέρει όχι στα ντουζένια του, αλλά έστω σε μια ανεκτή κατάσταση. Κι εδώ είναι το κλειδί. Επειδή κριτήριο είναι μόνο η αποθέωση του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη, δεν λένε κοιτάξτε ποιους έχει φέρει ο Ολυμπιακός. Λένε κοιτάξτε ποιους έχει φέρει ο Ολυμπιακός επί Μαρινάκη. Γιατί αν πας να κάνεις την σύγκριση με το ποιους είχε φέρει μετά από κάποια φάση ο Ολυμπιακός επί Κόκκαλη, τότε μιλάμε για το απόλυτο ξεγύμνωμα. Μη ξεχνάμε πως μας αρέσει δεν μας αρέσει οι Ζιοβάνι και Ζάχοβιτς είχαν έρθει ως εν ενεργεία πρωτοκλασάτοι σε Μπαρτσελόνα και Πόρτο αντίστοιχα.

Ο Ριβάλντο είχε έρθει όντας μόλις δύο χρόνια πριν πρωταγωνιστής στο Μουντιάλ Κορέας – Ιαπωνίας, με μόλις μια κακή σεζόν πίσω του. Και γι αυτό έπαιξε τέσσερα χρόνια μπάλα υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα. Ζε Ελίας, Ζέτεμπεργκ, Κοβάσεβιτς, Γκαλέτι, είχαν όλοι έρθει όντας πλήρως ενεργοί και φυσικά αποτελούσαν μακράν πιο δύσκολες μεταγραφές από αυτές που έχει κάνει μετά το 2010 ο Ολυμπιακός. Για να λέμε δηλαδή και την αλήθεια, γιατί έχει και η παράνοια που προσπαθούν να μας επιβάλουν τα όρια της. Κι αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια.

Θα αναρωτηθεί κάποιος τι μας ενδιαφέρει εμάς. Μας ενδιαφέρει και μας ενδιαφέρει και πολύ. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε αμάσητη τέτοια τερατώδη προσπάθεια παραπλάνησης. Η οποία δεν αφορά μόνο το εντός τους, δεν απευθύνεται μόνο εκεί, αλλά απευθύνεται και σε μας. Γιατί την ίδια στιγμή λένε και γράφουν και τα διαβάζουμε και τα ακούμε καθημερινά, κοιτάξτε τι παικταράδες φέρνει ο πρόεδρος και μας έχουν με τις «σφαγιαστικές διαιτησίες» τρίτους.

Ο Γκρανκάσας

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X