Ολυμπιακός: Απολογήθηκαν Μαρινάκης - Βρέντζος για τις δηλώσεις μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Απολογήθηκαν Μαρινάκης - Βρέντζος για τις δηλώσεις μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
Photo Credits: INTIME

Με υπόμνημα και τον δικηγόρο Βασίλη Δημακόπουλο απολογήθηκαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Βρέντζος για όσα είπαν μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τον δικηγόρο, Βασίλη Δημακόπουλο να τους εκπροσωπεί, απολογήθηκαν στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιάννης Βρέντζος στους οποίους έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για «δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, εξύβριση και δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων», μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Το αφεντικό του Ολυμπιακού στις δηλώσεις του, λίγες ώρες μετά το ντέρμπι είχε κάνει λόγο για «καραστημένη διαιτησία» και το μέλος του ΔΣ των «ερυθρόλευκων» για «ποδόσφαιρο που διοικείται από φασιστικό παρακράτος» και κινδυνεύουν αμφότεροι με πρόστιμα.

Η υπερασπιστική γραμμή που εκφράστηκε και με έγγραφο υπόμνημα ήταν ότι μεγάλο μέρος των επίμαχων δηλώσεων δεν αφορούσαν το αντικείμενο δηλαδή τον αγώνα αλλά την Εκτελεστική Εξουσία, δηλαδή την κυβέρνηση (είχε γίνει λόγος χαρακτηριστικά για το Μέγαρο Μαξίμου στις δηλώσεις του).

«Αναφορικά με το παράπονο που εκφράστηκε για το πώς διοικείται η ΕΠΟ, προσκομίζουμε δημοσιεύματα που καταδεικνύουν την αυθαιρεσία και τον ετσιθελισμό, αυτό δηλαδή που οι εγκαλούμενοι χαρακτήρισαν φασισμό».

Ακόμη όπως είπε ο κ. Δημακόπουλος, η άσκηση του δικαιώματος έκφρασης προβλέπεται από το Σύνταγμα, ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται σκληρές και βαριές εκφράσεις στην περίπτωση που κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται.

Το πρόστιμο που προβλέπεται από τον Πειθαρχικό Κώδικα μπορεί να φτάσει και τις 50.000 ευρώ και γι’ αυτό το λόγο ο νομικός Βασίλης Δημακόπουλος ζήτησε από την Επιτροπή σε περίπτωση που θεωρηθεί πως υπάρχει πειθαρχική παράβαση, να γίνει χρήση της αρχής της αναλογικότητας, το πρόστιμο δηλαδή να είναι χαμηλό «και να ληφθεί υπόψη το περιβάλλον μέσα στο οποίο έγιναν οι δηλώσεις και με ποια αφορμή».

Πηγή: sdna.gr

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X