Γκρέμισε με ευκολία στο 3ο δεκάλεπτο ότι έφτιαξε με κόπο στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ

Γκρέμισε με ευκολία στο 3ο δεκάλεπτο ότι έφτιαξε με κόπο στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το ανησυχητικό φαινόμενο του 3ου δεκαλέπτου και τα αδιέξοδα της φετινής ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στο τελευταίο εκτός έδρας αγώνα της στον όμιλο του BCL και να ευχηθούμε να μην ήταν ο τελευταίος για φέτος. Η Ένωση για άλλη μια φορά φέτος έχασε με τον ίδιο τρόπο, αφού συνέχισε τις πολύ κακές της εμφανίσεις στα τρίτα δεκάλεπτα, που πλέον της στοιχίζουν σημαντικά.

Πάλι 2 διαφορετικά πρόσωπα

Η ΑΕΚ μπήκε αρκετά συγκεντρωμένη και προετοιμασμένη για έναν δύσκολο αγώνα, θέλοντας να ρίξει μεγάλο βάρος στην άμυνα της. Στο πρώτο μέρος τα κατάφερε, αφού έπαιξε πολύ λογικά, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και βρήκε καλά σουτ από Γουίλιαμς και Στρέλνιεκς. Ο Φρέιζιερ, που όπως έχουμε πει είναι βαρόμετρο για την ομάδα, έβγαλε διάθεση και ενέργεια στην άμυνα, έκλεψε μπάλες και έδωσε ασίστ, αλλά πάνω από όλα είχε λογικές επιλογές. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πάρει διαφορά αν δεν είχε την πληγή των επιθετικών ριμπάουντ των Γερμανών που ανανέωναν τις επιθέσεις τους εκμεταλλευόμενοι τις περιστροφές της Ένωσης στην άμυνα αλλαγών.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να κάνουν καλή δουλειά πάνω στον δαίμονα Σορτς και να το περιορίσουν όσο γίνεται. Συνήθως απέναντι σε τέτοιους σκόρερ, που ξέρεις ότι βρέξει, χιονίσει τους 20+ θα τους βάλει, προσπαθείς να τους το κάνεις όσο πιο δύσκολο γίνεται, με σκοπό να τους οδηγήσεις σε επιπολαιότητες. Δεν είναι ποτέ υπόθεση μόνο ενός παίκτη, αφού ο Σορτς χρησιμοποιεί πολύ έξυπνα τα σκριν των συμπαικτών του για να βρει χώρους να δράσει. Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ έκανε καλή δουλειά, τον δυσκόλεψε αρκετά για αυτό και δεν άνοιξε το σκορ η Βόννη.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, η Ένωση δεν βγήκε στο 3ο δεκάλεπτο και επέτρεψε στην αντίπαλο της να κάνει ένα πολύ μεγάλο σερί (13-0) και να πάρει κεφάλι στο σκορ. Το χειρότερο ήταν ότι αυτό έγινε με προσωπικές ενέργειες του Σορτς, που πλέον βρήκε ρυθμό και μετά ήταν αδύνατον να τον σταματήσουν. Όλη η καλή προσπάθεια του πρώτου μέρους πήγε στράφι και η ΑΕΚ εμφάνισε ένα τραγικό πρόσωπο, που τίποτα δεν δούλεψε σωστά σε άμυνα και επίθεση. Ο Φρέιζιερ, έχασε και πάλι το μυαλό του, άρχισε τις γνωστές επιπολαιότητες και το ματς πέταξε από τα χέρια της ΑΕΚ, με τρόπο που έχουμε δει αρκετές φορές φέτος.

Αυτό είναι ίσως και το πιο ενοχλητικό, πέρα από την ήττα, αφού η κακή συνήθεια του 3ου δεκαλέπτου εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε αγώνα. Ήταν αναμενόμενο λοιπόν, απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως η Βόννη να το πληρώσει. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και στα Λιόσια, το ίδιο έγινε και εχθές και ξέρετε τι λένε για το δίς εξαμαρτείν. Η ΑΕΚ έτσι όπως έχει στηθεί φέτος, δεν έχει έναν παίκτη να την τραβήξει με προσωπικές ενέργειες και να την ξεκολλήσει όταν παρουσιάζει τα μπάκ άουτ. Όταν δεν λειτουργεί ως ομάδα καλά, τότε παίρνει την κάτω βόλτα το σύνολο των παικτών, χωρίς κανένας να μπορεί να σταματήσει την κατηφόρα.

Κανένα κομπιουτεράκι

Πλέον τα δεδομένα για την πρόκριση έχουν δυσκολέψει, αφού η ΑΕΚ πλέον είναι στην τελευταία θέση του ομίλου με ρεκόρ 1-3. Το μόνο θετικό είναι ότι έχει τους 2 τελευταίους αγώνες στην έδρα της και με 2 νίκες μπορεί να φτάσει στο 3-3. Αν συμβεί αυτό τότε θα πρέπει να είναι πολύ άτυχη και να αποκλειστεί από πιθανή τετραπλή ισοβαθμία που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Όπως πάντα λέω σε τέτοιες καταστάσεις, δεν έχει νόημα να κοιτάει κάποιος ισοβαθμίες, διαφορές πόντων και όλα τα συναφή. Μπαίνεις στο γήπεδο, κερδίζεις 2 παιχνίδια στην έδρα σου, εξαντλείς τις πιθανότητες που μπορείς να ελέγξεις και μετά απλά περιμένεις τι θα γίνει και στους υπόλοιπους αγώνες. Δεν έχει κανέναν νόημα να πιάσουμε τα κομπιουτεράκια και να αναζητούμε τι θα γίνει αν η ΑΕΚ κερδίσει ένα από τα δύο και πάει λέγοντας. 2/2 και τελειώνει εκεί η συζήτηση. Αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός της ΑΕΚ και τίποτα λιγότερο. Δεν είναι δα και τόσο απίθανο να κερδίσει μια ομάδα που την έριξε 20 πόντους εκτός έδρας, ούτε να κάμψει την αντίσταση μιας άλλης που έχασε στο τελευταίο λεπτό στην Τουρκία.

Φλιώνης και Μάιλς

Ο Δημήτρης Φλιώνης αγωνίστηκε περισσότερο από ότι το Σάββατο και έδειξε αρκετά καλά επίπεδα ετοιμότητας. Ήταν πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς ξανά τον αρχηγό της ΑΕΚ να πατάει καλά στο παρκέ και να θυμίζει τον περσινό παίκτη. Η παρουσία του Φλιώνη, φέρνει ισορροπία στην ομάδα και παίρνει την μπάλα από τον Φρέιζιερ, που μπορεί να έχει τον ρόλο αποκλειστικά του εκτελεστή ή του δεύτερου δημιουργού.

Την πρώτη του εμφάνιση έκανε και ο Μάιλς παρά τις σκάρτες 2 προπονήσεις που πρόλαβε να κάνει. Η αξία του Αμερικανού δεν αμφισβητείται και το μόνο ερωτηματικό είναι η ετοιμότητα του και σε τι επίπεδο έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό του. Το περιφερειακό του σουτ θα βοηθήσει αρκετά την ομάδα και τους συμπαίκτες του, ώστε να έχουν περισσότερους χώρους.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X