Το ματς μύθος του Λεβερκούζεν, η νύχτα περηφάνιας της ΑΕΚ!

Το ματς μύθος του Λεβερκούζεν, η νύχτα περηφάνιας της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Πριν από 22 χρόνια η ΑΕΚ έβαζε τέσσερα γκολ στην έδρα της Λεβερκούζεν ανοίγοντας την πόρτα για μια μεγάλη πρόκριση απέναντι στην πανίσχυρη Μπάγερ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρασαν 22 χρόνια. Για την ΑΕΚ είναι μια μέρα ξεχωριστή. Γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν τα βάζεις εύκολα με γερμανική ομάδα μήτε την αποκλείεις. Κι όμως. Η «Ενωση» είχε γράψει χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή της ιστορία βάζοντας τέσσερα γκολ στην πανίσχυρη τότε Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Και ήταν μόλις τέσσερις μέρες μετά από μία ακόμα προβληματική εμφάνιση και απίστευτη ήττα στην Καλαμάτα με 3-1 για το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ πήγαινε ως πρόβατο επί σφαγή στη Γερμανία κόντρα στην πρωτοπόρο του γερμανικού πρωταθλήματος Μπάγερ Λεβερκούζεν για τον τρίτο γύρο του UEFA.

Παίκτες είχε. Είχε επιστρέψει από τη Σεβίλη ο Βασίλης Τσιάρτας, είχαν αποκτηθεί από την Μπόκα Τζούνιορς οι Νάβας και Ρουίς, ενώ ανήκε πια στην ΑΕΚ ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Θοδωρής Ζαγοράκης. Ως ομάδα «έμπαζε».

Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα γκολ

Κι όμως, εκείνη την βραδιά στο Λεβερκούζεν γράφτηκε ιστορία! Μια βραδιά που άνηκε στον Φερνάντο Νάβας με τα δύο γκολ. Βραδιά που επίσης έλαμψε ο Ντέμης Νικολαϊδης (ο Νόβοτνι θα τον θυμάται ακόμη…) ενώ ο Βασίλης Τσιάρτας σκόραρε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με την ΑΕΚ.

Οι Γερμανοί περίμεναν περίπατο, αλλά η ΑΕΚ του αείμνηστου Γιάννη Παθιακάκη προηγήθηκε με τον Βασίλη Λάκη. Ο Ουλφ Κίρστεν γύρισε το ματς στο 2-1 πριν το ημίχρονο, αλλά ο Νάβας στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ισοφάρισε.

Πάλι μπροστά η Λεβερκούζεν με τον  Κόβατς, όμως ήταν πια η σειρά της ΑΕΚ για ανατροπή. Το πέναλτι που κέρδισε ο Ντέμης και εκτέλεσε ο Τσιάρτας στο 55′, αλλά και φοβερό γκολ του Νάβας στο 79′ έφεραν το 3-4. Στο φινάλε η Μπάγερ έσωσε την ισοπαλία (4-4) με τον Ράμελοφ. Η ΑΕΚ όμως είχε πάρει τεράστιο προβάδισμα. Ειχε πετύχει 4 γκολ στη Γερμανία και πήρε τον αέρα της Λεβερκούζεν.

Διαβάστε περισσότερα

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X