Το μεγάλο ρεκόρ του Ντέμη, η Ευρώπη που έδινε «οξυγόνο» στην ΑΕΚ! (VIDEO)

Το μεγάλο ρεκόρ του Ντέμη, η Ευρώπη που έδινε «οξυγόνο» στην ΑΕΚ! (VIDEO)

Με δύο γκολ ο Ντέμης, ξεπέρασε τα 11 ευρωπαϊκά του Μίμη Παπαϊωάννου και έγινε πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στην Ευρώπη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι κοινό μυστικό ότι οι ευρωπαϊκές βραδιές «ξυπνούν» τις ομάδες. Και ειδικά τις ελληνικές που, από Κυριακή σε Τετάρτη μπορεί να αναζωογονηθούν εισπνέοντας τον (όχι πάντα αγνό αλλά σίγουρα πολύ πιο) καθαρό αέρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έχοντας αφήσει πίσω την μπόχα των ελληνικών γηπέδων.

Κάτι τέτοιο συνέβη και με την ΑΕΚ πολλές φορές στο παρελθόν. Ειδικά τη βραδιά της Τρίτης 23 Νοεμβρίου του 1999, στο 2-2 με τη Μονακό για τον γύρο των 16 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, η ΑΕΚ μεταμορφώθηκε, θαυμάστηκε, αδικήθηκε και εν τέλει κατάφερε να μη χάσει, αν και ο Δανός διαιτητής Λάρσεν έκανε ό,τι μπορούσε για να συμβεί αυτό.

Ήταν μόλις οκτώ μέρες μετά την περιπετειώδη νύχτα του αγώνα με τον Ολυμπιακό, στον οποίον ο διαιτητής Δημητρόπουλος καταδίκασε την ΑΕΚ σε ήττα και σε εξοντωτικές τιμωρίες λόγω των επεισοδίων που ακολούθησαν. Η ομάδα του Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς που έτσι κι αλλιώς ζούσε έναν χειμώνα με πολλά προβλήματα (αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια περιορισμένη χρήση του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας λόγω του σεισμού της Πάρνηθας στις 7/9/1999) είχε φτάσει ως τη φάση των 16 αποκλείοντας τις Τορπέντο Κουταϊσι και ΜΤΚ Βουδαπέστης και περίμενε από αυτές τις ευρωπαϊκές βραδιές να «βρει» κάτι καλό.

Βρήκε, όμως, μια από τις χειρότερες –αν όχι τη χειρότερη- διαιτησία σε ευρωπαϊκό αγώνα. Ο Λάρσεν δεν της επέτρεψε ούτε να ισοφαρίσει όταν η λόμπα του Ντράγκαν Τσίριτς πέρασε τη γραμμή, ούτε να προηγηθεί με 2-1 όταν το σουτ του Νέναντο Μπιέκοβιτς βρήκε το απλωμένο χέρι του αμυντικού Τζετού στο β’ μέρος.

Η Μονακό προηγήθηκε δύο φορές με τον Λουντοβίκ Ζιουλί στο 25’ και με τον Ιταλό φορ Μάρκο Σιμόνε στο 77’, αλλά ο Ντέμης Νικολαϊδης είχε τις απαντήσεις. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ισοφάρισε με ατομική ενέργεια και πλασέ και στο τελευταίο του αγώνα έκανε το τελικό 2-2 με σουτ μέσα από την περιοχή. Πέτυχε έτσι το 11ο και 12ο γκολ του με την ΑΕΚ στην Ευρώπη, γεγονός που σήμαινε ότι αρχικά ισοφάρισε και στη συνέχεια ξεπέρασε τα 11 γκολ του Μίμη Παπαϊωάννου, τα οποία είχαν επιτευχθεί από το 1964 έως και το 1977.

Μετά τον αγώνα, ο μεγάλος Μίμης συνεχάρη προσωπικά τον Ντέμη που στα επόμενα χρόνια ανέβαζε συνεχώς το κοντέρ και το έφτασε τελικά στα 26 γκολ με την ΑΕΚ στην Ευρώπη έως και τα τέλη του 2002!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Δέλλας, Καψής, Πέτριτς, Μάρκος (83’ Κωνσταντινίδης) Κασάπης, Ζήκος, Μαλαδένης, Μπιέκοβιτς, Τσίριτς (83’ Σαβέβσκι) Νικολαϊδης.

 

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X