FIFPRO: «Οι παίκτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν υποστήριξη στα ανθρώπινα δικαιώματα»

FIFPRO: «Οι παίκτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν υποστήριξη στα ανθρώπινα δικαιώματα»
Photo Credits: INTIME

Την υποστήριξή της στους αρχηγούς των ομάδων που ήθελαν να φορέσουν το περιβραχιόνιο υπέρ της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η FIFPRO.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την υποστήριξή της στους αρχηγούς των ομάδων που ήθελαν να φορέσουν το περιβραχιόνιο υπέρ της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η FIFPRO, η παγκόσμια ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Αρκετοί αρχηγοί εθνικών ομάδων είχαν την πρόθεση να φορέσουν τα πολύχρωμα περιβραχιόνια «One Love» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ως μήνυμα υποστήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, οι κυρώσεις με τις οποίες απειλήθηκαν ωστόσο, τους απέτρεψαν από μια τέτοια ενέργεια. Η FIFPRO, η παγκόσμια ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη στήριξή της προς τους παίκτες όσον αφορά αυτή τους την πρόθεση.

«Κατ’αρχάς διαφωνούμε με την πρόταση οι αρχηγοί να αντιμετωπίσουν κυρώσεις που επηρεάζουν τη δυνατότητά τους να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, λόγω μιας συλλογικής ενέργειας από τις ομάδες, τις ομοσπονδίες και τις ηγεσίες τους. Φορώντας τα περιβραχιόνια, οι αρχηγοί θα αποτελούσαν το όχημα της συλλογικής ενέργειας. Το να μετακυλήσει η απειλή της κύρωσης σε αυτούς είναι λάθος», σχολίασε η ανακοίνωση.

«Οι παίκτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την υποστήριξη στα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου -και θα υποστηρίξουμε οποιονδήποτε αρχηγό χρησιμοποιήσει τις πλατφόρμες του για να το κάνει. Επιμένουμε ότι η σημαία με το ουράνιο τόξο δεν συνιστά πολιτική δήλωση, αλλά υποστήριξη της ισότητας, ενός οικουμενικού ανθρωπινού δικαιώματος», έλεγε ολοκληρώνοντας.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X