Σωστά θα επιμείνει στο πλάνο του...

Σωστά θα επιμείνει στο πλάνο του...
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης σημειώνει για την δουλειά που θα επιδιωχθεί να γίνει στην Ολλανδία, τη σκέψη του Αλμέιδα για την προετοιμασία και έχει υστερόγραφο...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πλέον ενδιαφέρον διάστημα είναι αυτό που ακολουθεί για την ΑΕΚ και το αγωνιστικό της σχέδιο που έχει δημιουργηθεί από τις αρχές του καλοκαιριού του 2022. Με την επιλογή αρχικά του Ματίας Αλμέιδα για την τεχνική ηγεσία της ομάδας και στη συνέχεια με τη θεωρητική κατάρτιση του πλάνου για τη δημιουργία ομάδας, την οποία και θα εκφράζουν συγκεκριμένες αρχές ποδοσφαίρου. Όλο το μυστικό όμως είναι στη δουλειά που έγινε και αξιοποίησε ο Αργεντινός τεχνικός τα υλικά που του παρείχαν και σωστά επέλεξε σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους υπεύθυνους αυτής…

Η επιθυμία και ο στόχος είναι ίδιος με το καλοκαίρι στο μυαλό του Ματίας Αλμέιδα όπως και καθαρό στο κεφάλι του, μαζί με τους συνεργάτες του, έχουν το σχέδιο της μίνι προετοιμασίας στην Ολλανδία από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου. Η διακοπή που τρέχει στο παγκόσμιο σχεδόν ποδόσφαιρο, σε συλλογικό επίπεδο, αλλάζει όλα τα δεδομένα και του δεύτερου μισού της σεζόν στην οποία θα κριθούν τα πάντα, όλοι οι στόχοι. Είναι το διάστημα που φέρνει τις διπλάσιες (σχεδόν) αγωνιστικές υποχρεώσεις (και) για την ΑΕΚ.

Λογικά και δικαιολογημένα έχουν σκεφτεί, ο Αλμέιδα και οι δικοί του άνθρωποι για όλα, ότι πρέπει να περάσουν στους ποδοσφαιριστές τους το τσιπάκι όλων των δεδομένων που… τοποθετήθηκαν το καλοκαίρι που μας πέρασε. Για να γίνει αυτό πρέπει να τρέξουν για να εκμεταλλευτούν τον χρόνο, ώστε να έχει αποτελεσματικότητα η δουλειά (δεν θα είναι τούτη τη φορά για 17 μέρες Ολλανδία η ομάδα) που θα γίνει. Παράλληλα το σώμα θα πρέπει να επανέλθει στη σκληρή δουλειά ομαλά και σε φουλ τέμπο και αυτό θα γίνει δουλεύοντας και το μυαλό αφού απαιτείται συγκέντρωση.

Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει νέο ταξίδι στο εξωτερικό. Για να μπει σε αυτή τη διαδικασία το κεφάλι, το μυαλό κοινώς, αλλά και μαζί του το σώμα. Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί το αίσθημα της ομάδας, θα έρθουν και πάλι κοντά μεταξύ τους οι παίκτες, θα δυναμώσουν και θα δέσουν ξανά τα αποδυτήρια της ομάδας. Διαφορετικά θα μπορούσε να μείνει στην Ελλάδα και την Αθήνα, να κλείσει την ομάδα σε ένα ξενοδοχείο, καιρικές συνθήκες το εννοούν αλλά δεν επιτυγχάνεται αυτό που θέλει ο κόουτς στο κεφάλι και έχει απόλυτο δίκιο!

Η σκληρή δουλειά χωρίς εκπτώσεις και το γκολ…

Στο πρόγραμμα εκγύμνασης περιλαμβάνεται σε συγκεκριμένες εντάσεις δουλειά σε μίνι επίπεδο με όσα έγιναν στην Ολλανδία. Αναφέρομαι καθαρά στο θέμα της δουλειάς στον αγωνιστικό χώρο και σε τακτικές είτε στον λόγο είτε στην πράξη. Αυτό που αρέσει τόσο που στο μάτι απαιτεί αρκετές ώρες σκληρής δουλειάς για να επιτευχθεί. Έτσι θα γίνει στην Ολλανδία στο μίνι βασικό στάδιο προετοιμασίας με τους κιτρινόμαυρους. Πολλές ώρες σκληρής δουλειάς χωρίς εκπτώσεις και πάντα βασισμένες στις μετρήσεις και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα γίνουν και τα αποτελέσματά τους θα κρίνουν τα πάντα για το οριστικό σχέδιο δουλειάς στην προετοιμασία.

Είναι περισσότερες επαναλαμβάνω οι υποχρεώσεις στο δεύτερο μισό της σεζόν και εκτός από διάρκεια θα απαιτηθεί συνέπεια δίχως διακυμάνσεις απόδοσης στο μεγαλύτερο διάστημα του υπολοίπου της σεζόν που είναι σε παύση! Προσοχή εννοείται πως θα υπάρξουν και μέτριες μέρες, ίσως και κακή, σε τόσες αγωνιστικές που έρχονται, αλλά το θέμα είναι να περάσουν αναίμακτα όσον αφορά στις βαθμολογικές απώλειες. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε στο -8 από την κορυφή και πλέον μόνο να μειώνουμε τη διαφορά πρέπει, τίποτα λιγότερο: αγώνα με τον αγώνα, πόντο με τον πόντο έως το τέλος το οποίο θα δούμε πού θα μας βρει…

Σωστά θα επιμείνει στο πλάνο του...

Πολλοί θεωρούν ότι θα ρίξει το βάρος στο τελείωμα των φάσεων και με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Δεν θα αλλάξει τίποτα από τη δουλειά που κάνει έως σήμερα. Διότι στο πρόγραμμα της καθημερινότητας υπάρχει σε κάθε προπόνηση το κομμάτι που αφορά το τελείωμα, τη τελική προσπάθεια, είτε από αξονα, είτε από άκρα, είτε στη τακτική, είτε με σουτ και με τη μια επαφή. Αυτό εννοώ όταν σημειώνω ότι δεν θα γίνει κάτι διαφορετικό, σε ατομικό επίπεδο αλλάζει, μπορεί να το κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής εφόσον κρίνει πως το έχει ανάγκη, το χρειάζεται. Στο μενού της εκγύμνασης από τον προπονητή και τους συνεργάτες του υπάρχει και σε σημαντικό επαναλαμβάνω βαθμό!

Το γκολ είναι βέβαια να το ‘χεις και σε επίπεδο πίστης και αυτοπεποίθησης. Ίσως περισσότερο με ότι άλλο αφού όταν φτάνεις στο κουτί του αντιπάλου, απέναντι στον γκολκίπερ του, πρέπει να έχεις πιστέψει προτού τελειώσεις τη φάση πως έκανες ήδη γκολ! Να το πιστέψεις… Σε αρκετές τελικές της ΑΕΚ έχω διακρίνει ότι, άσχετα αν τον λένε Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο, Τσούμπερ, Άμραμπατ, ή όπως τέλος πάντων, λες και δεν το πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν και εκεί το πρόβλημα αν υπάρχει (μακάρι να κάνω λάθος) είναι σαφέστατα πιο δύσκολο για να το λύσεις.

Σωστά θα επιμείνει στο πλάνο του...

Υγ: Πολύ κοντά στη νίκη με το Αιγάλεω έφτασε η ΑΕΚ Β. Έπρεπε να την αποκτήσει αλλά δέχθηκε ένα όμορφο τέρμα από προσπάθεια που, να μου επιτραπεί, δεν έμοιαζε να ήταν το φόρτε του σκόρερ, περισσότερο στηρίχθηκε στη βοήθεια της θεάς Τύχης! Είναι κρίμα που δεν πήρε τη νίκη η Ένωση με σκόρερ τον Κοσίδη γιατί θα έδινε και αυτοπεποίθηση και πίστη στη νέα ομάδα που επιδιώκεται να δημιουργηθεί συγκριτικά με πέρυσι και τον κορμό της ομάδας. Θα προκύψουν απουσίες για την ΑΕΚ Β αφού κάποιοι που παίζουν σε αυτή θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία και θα δουλέψουν με τον Ματίας Αλμέιδα.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X