Το διαρκές παραμύθι περί «πάσου» της ΑΕΚ

Το διαρκές παραμύθι περί «πάσου» της ΑΕΚ

Ο Insider βγάζει στη φόρα την πραγματικότητα για τη στάση της ΑΕΚ απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άρχισε τελευταία πάλι η γνωστή ιστορία, με αφορμή την κουβέντα για τις διαιτησίες του Παναθηναϊκού. Πλασάρεται βασικά από την προπαγάνδα του Ολυμπιακού, αλλά έχει πέραση και σε μερίδα φίλων της ΑΕΚ που έχουν μανία να βρουν πάντα κάτι αρνητικό να αποδώσουν στην ομάδα τους. Το παραμύθι είναι λοιπόν πως η ΑΕΚ… πάει πάσο στην εύνοια που έχει ο Παναθηναϊκός, γιατί είναι αποφασισμένο να πάρει φέτος το πρωτάθλημα ο τελευταίος. Μάλιστα…

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την αντίστοιχη προπαγάνδα εκείνης της περιόδου, η ΑΕΚ… πήγε πάσο και στον ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2018.

Στην προκειμένη περίπτωση τώρα, το παραμύθι χρησιμοποιεί ως επιχείρημα και την ατάκα του Μελισσανίδη «γιατί να μην το πάρει ο Παναθηναϊκός;». Βεβαίως παίρνουν μονο αυτό και δεν λένε πως ο Μελισσανίδης είπε την συγκεκριμένη ατάκα ενώ μιλούσε για την ανάγκη να δοθεί ένα τέλος στην τοξικότητα. Το αφεντικό της ΑΕΚ σημείωνε την διαφορά μας. Πως ενώ άλλοι επιθυμούν και να διαλύσουν το πρωτάθλημα τελείως αν είναι να μη κατακτήσουν τον τίτλο οι ίδιοι, φυσικά η ΑΕΚ δεν έχει πρόβλημα να το πάρει όποιος το δικαιούται αγωνιστικά ακόμη κι αν δεν είναι η ίδια. Μιλάμε για την απόλυτη διαστρέβλωση.

Τώρα πως ακριβώς πήγε πάσο η ΑΕΚ όταν έβγαλε μια από τις πιο επιθετικές ανακοινώσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια για την διαιτησία του Καμπάκοφ, όταν σχολιάζει άμεσα και βγάζει θέσεις για οποιαδήποτε περίπτωση νιώθει αδικημένη, δεν μπορεί να το καταλάβει κανείς εύκολα.

Πως ακριβώς πήγαινε πάσο η ΑΕΚ όταν πήρε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, ενώ σε παιχνίδια με τον συγκεκριμένο αντίπαλο είχε τιμωρίες και βαριές μάλιστα για διαμαρτυρίες στους διαιτητές, πάλι είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς.

Οι θεωρίες συνομωσίας, ειδικά όταν υπάρχει τοξική αντιπαλότητα από την μία κι εμπάθεια από την άλλη, είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθούν κι ενίοτε και να έχουν και πέραση. Τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, η βασική αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ έκανε αγωνιστικά βήματα πίσω. Κι επί μακρόν κανένα ντέρμπι απ’ όσα έδωσε σε αυτό το διάστημα δεν είχε δυστυχώς κρισιμότητα για τις πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος. Καμιά ομάδα δεν μπορεί να σηκώσει τους τόνους και να έχει την απαιτούμενη συσπείρωση σε αυτές τις περιπτώσεις, αν πρώτα απ’ όλα δεν εμπνέει το εντός της η αγωνιστική εικόνα. Ξεχνάμε πόσες φορές η ΑΕΚ επιχείρησε να σηκώσει τους τόνους κι έβγαιναν οι ίδιοι οι οπαδοί της και φώναζαν αφήστε τα αυτά αφού δεν έχουμε ομάδα; Και το χρησιμοποιούσαν αυτό κι ως επιχείρημα οι αντίπαλοι της;

Την φετινή σεζόν η αγωνιστική εικόνα εμπνέει, μαζί με την δυναμική του γηπέδου προκαλεί συσπείρωση. Και γι΄αυτό οι περιπτώσεις που η ΑΕΚ σήκωσε τους τόνους για την διαιτησία είχαν απήχηση στο κοινό της.

Όμως η ΑΕΚ δεν είναι οργανισμός που μπορεί να υιοθετήσει εμμονική προσέγγιση σε αυτό το θέμα και να διαμαρτύρεται συνεχώς επί παντός επιστητού. Πόσο μάλλον με τον τρόπο που το κάνουν και με δηλώσεις θεσμικών εκπροσώπων τους από τον Ολυμπιακό.

Επιπλέον, σε αντίθεση με τα πρωταθλήματα πριν από το 2017-2018, και για φέτος και για τα αμέσως προηγούμενα χρόνια είναι κοινά αποδεκτό και βάζει όρια στο που μπορείς να φτάσεις επικοινωνιακά, πως η κατάσταση στην βαθμολογία πάνω κάτω αντικατοπτρίζει τις ποδοσφαιρικές φάσεις που έχουν περάσει και περνούν ακόμη όσοι ξεκίνησαν ως διεκδικητές.

Οι ακριβείς βαθμολογικές διαφορές έχουν σχέση φυσικά και με εξωγενείς παράγοντες. Κι εδώ η ΑΕΚ είναι η ριγμένη τις υπόθεσης με Καμπάκοφ στην Λεωφόρο και Γιουγκ στο VAR στο ντέρμπι του Φαλήρου. Την σημασία αυτού του παράγοντα κανείς δεν μπορεί να την υποβαθμίσει. Όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως σε όλες τις περιπτώσεις η ΑΕΚ ανέδειξε με όποιον τρόπο μπορούσε τις προβληματικές εναντίον της διαιτησίες. Μέσα στα όρια που σαφώς βάζει και η ίδια στον εαυτό της κι επιθυμεί και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της να έχει.

«Πάσο» λοιπόν δεν υπήρξε ποτέ, δεν υπάρχει τώρα και δεν θα υπάρξει ποτέ.

ΥΓ: Την περίπτωση της μη ένστασης για τα δελτία του ΠΑΟΚ, κάποια στιγμή πρέπει να την δούμε στην πραγματική της, σοβαρή διάσταση. Υπάρχει πλέον έστω κι ένας λογικός φίλος της ΑΕΚ, που πιστεύει πως θα ήταν δυνατόν η ομάδα του να πάε σε μια τέτοια απόφαση που καθορίζει πλέον ιστορικά δεδομένα, για ένα ζήτημα όπως οι κάρτες υγείας; Ευτυχώς στην ΑΕΚ δεν καθορίζει τα πάντα η όξυνση της στιγμής και η επιθυμία για βραχυπρόθεσμη ικανοποίηση εκδικητικών ενστίκτων. Και ούτε ήταν ανάγκη να υπάρχει διάθεση για «πάσο», για να αποφύγει η ΑΕΚ να προβεί τότε σε ένσταση. Όσοι έχουν μίνιμουμ αίσθηση λογικής το καταλαβαίνουν πλέον τώρα.

Ο Insider

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X