Φέντερερ: «Ποτέ δεν λέω ποτέ στην προπονητική»

«Βόμβα» στο Roland Garros: Αποσύρθηκε ο Φέντερερ!

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει προπονητής o Ρότζερ Φέντερερ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο Τόκιο βρίσκεται αυτή την στιγμή ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος μάλιστα μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια. Ο Ελβετός τενίστας όπως αποκάλυψε δεν απέκλεισε σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον να γίνει κάποια στιγμή προπονητής.

«Τώρα βλέπω πως οι παίκτες προσπαθούν να μείνουν όσο περισσότερο μπορούν στο tour. Αυτό που συνέβη, είναι πως οι παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει πως κάποιες φορές είναι καλύτερο να σταματούν. Μπορούν να απουσιάσουν από το tour για 3, 6 μήνες, ή ακόμα και έναν χρόνο, και μετά να επιστρέψουν. Κάποιες φορές πρέπει να ξεκουράζεσαι, γιατί το tour είναι πολύ απαιτητικό. Είναι πολύ δύσκολο να ταξιδεύεις συνεχώς και να προπονείσαι συνέχεια, πολλές φορές και με τζετ λαγκ. Κανείς δεν θα παραδεχτεί ότι είναι κουρασμένος, γιατί αυτό θα σε κάνει να φανείς πιο ευάλωτος. Γι’ αυτό και πολλές φορές οι παίκτες ολοκληρώνουν τις καριέρες τους και έχουν ψυχολογικά προβλήματα, όλη τους τη ζωή συνήθισαν να είναι δυνατοί, αλλά οι επαγγελματίες παίκτες είναι και αυτοί άνθρωποι, δεν είναι μηχανές».

Για το ενδεχόμενο να δοκιμάσει να παίξει άλλα αθλήματα είπε πως: «Φοβάμαι λίγο να δοκιμάσω άλλα αθλήματα. Τα γόνατά μου δεν είναι ακόμα σε κανονική κατάσταση. Τώρα θέλω να ταξιδέψω. Έχω κανονίσει διακοπές με την οικογένειά μου και θέλω να περάσουμε όμορφα. Θα πάμε τα παιδιά στην Αφρική. Παλιότερα οι διακοπές ήταν να χαλαρώνω, μετά από πολλούς μήνες τένις. Τώρα οι διακοπές μου μπορούν να είναι πιο περιπετειώδεις».

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει προπονητής στο μέλλον τόνισε: «Έχω 4 παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και πολλά συμβαίνουν τώρα στην καθημερινή μου ζωή, οπότε δε νομίζω να το κάνω άμεσα. Αλλά ποτέ δεν λέω ποτέ. Αν κάποιος νέος Ελβετός τενίστας έρθει και μου ζητήσει τη στήριξή του ή μια συμβουλή, θα τον βοηθήσω με χαρά» .

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X