Στην ΑΕΚ δεν υπάρχει πια «κάτι άλλο» ως προτεραιότητα, μπροστά από την ΟΜΑΔΑ και τους ΤΙΤΛΟΥΣ

Στην ΑΕΚ δεν υπάρχει πια «κάτι άλλο» ως προτεραιότητα, μπροστά από την ΟΜΑΔΑ και τους ΤΙΤΛΟΥΣ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την ΑΕΚ της νέας εποχής…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν κάποιος που έχει το χάρισμα να «διαβάζει» το μέλλον, μας έλεγε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ότι η ΑΕΚ στο τέλος του πρώτου γύρου θα βρίσκεται στο -8 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, το προφανές πρώτο μας σχόλιο θα ήταν μάλλον το εξής… «πωωω ρε…, πάλι τα ίδια». Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική, κι αυτό το αντιλαμβανόμαστε, θαρρώ, όλοι μας.
Ακόμα και οι φίλοι του Παναθηναϊκού, που προφανώς είναι – και δικαιολογημένα – πάρα πολύ χαρούμενοι για την πρωτιά και την τρομερή βαθμολογικά πορεία της ομάδας τους, δεν νομίζω ότι αδημονούν τόσο και μετράνε αντίστροφα τις μέρες, για να τελειώσει το… καταρ-αμένο Μουντιάλ και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Και μάλιστα, εμείς έχουμε και ένα έξτρα κίνητρο να το παρακολουθήσουμε λόγω της συμμετοχής των πέντε «δικών μας» παιδιών σε αυτό. Κι όμως, είμαστε με μια… χτένα στο χέρι και κόβουμε το δόντια της, όπως κάναμε στον στρατό!

Ναός και Ομάδα!

Είναι φυσικά αυτό το ασύλληπτο γήπεδο-ναός, το σπίτι μας στη Νέα Φιλαδέλφεια που μας προκαλεί και παροξυσμό και ανυπομονησία. Γιατί δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για ένα «στολίδι», αλλά παράλληλα και για μια εκκωφαντική έδρα, μέσα στην οποία μπήκε ο πιο κατάλληλος φίλαθλος κόσμος, αυτός της «Ένωσης», προκειμένου να την κάνει πραγματικά «καυτή».
Είναι όμως και το ποδόσφαιρο που αποδίδει η ομάδα, το ποδόσφαιρο της πίεσης και του πάθους, που έρχεται να δέσει με την ατμόσφαιρα που αναβλύζει η «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Ένα ποδόσφαιρο που το… κουβαλάει η ομάδα του Αλμέιδα, και μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια, είτε μιλάμε για το Αγρίνιο, είτε για το Χαριλάου, είτε για το Καραϊσκάκη.
Ένα ποδόσφαιρο που τους 40 και άνω, μας έχει κάνει να το παρομοιάζουμε ήδη και να ελπίζουμε βάσιμα ότι θα θυμίσει την ομαδάρα του Μπάγεβιτς, τη δεκαετία του 1990. Και στους ακόμα μεγαλύτερους σε ηλικία, την ομαδάρα του Φάντροκ τη δεκαετία του 1970.
Μακάρι να είναι η ομάδα του Αλμέιδα, αυτή που θα γραφτεί στην ιστορία, στα βιβλία από τον ιστορικό του μέλλοντος, για ανάλογα ή και για ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα. Σε Ελλάδα και από του χρόνου και στην Ευρώπη!

Υπάρχει και Πίστη και Υπομονή στην ΑΕΚ

Προφανώς είναι πολύ νωρίς, ακόμα και για να εκτιμηθεί κάτι τέτοιο. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «ονειροπαρμένος» όποιος το πιστεύει. Γιατί πολύ απλά, η ΑΕΚ έχει πλέον όλα εκείνα τα εχέγγυα για να το πετύχει. Και δύο πολύ σημαντικά στοιχεία είναι αυτά της πίστης και της υπομονής.

Στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή, η «Ένωση» είναι στο -8 στη βαθμολογία και όλος ο κόσμος της, εκτός φυσικά από την ίδια την ομάδα, όχι απλά δεν φοβάται, αλλά ούτε καν έχει ως σκέψη στο μυαλό του, το ενδεχόμενο να κάνει η ΑΕΚ αυτό που έκανε την περασμένη τετραετία, να ρίξει επί της ουσίας «λευκή πετσέτα», αποτυπώνονται και η πίστη και η υπομονή.

Κι αυτό, το φαινόμενο της «λευκής πετσέτας» δηλαδή, είναι κάτι που αποκλείεται να ξαναγίνει στην ΑΕΚ της «ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ». Γιατί όπως ξεκαθάρισε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην πρόσφατη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, πλέον η ΑΕΚ θα μπορεί και θα πρέπει να κρίνεται συνεχώς. Γιατί πλέον δεν υπάρχει «κάτι άλλο» ως προτεραιότητα, μπροστά από την προσπάθεια της ομάδας, να εξελίσσεται, να βελτιώνεται, να μεγαλώνει, να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και να κατακτά τίτλους.

Υ.Γ.: Προφανώς είναι ένα Μουντιάλ που μας ξενερώνει για πολλούς και διάφορους λόγους. Φυσικά, ο κυριότερος και ο πιο σημαντικός είναι ότι πρόκειται για ένα αιματοβαμμένο από τις χαμένες ζωές χιλιάδων εργατών, Μουντιάλ, που για να ξέρουμε τι λέμε, το… αγόρασε το βαθύπλουτο λόγω πετρελαίου, Κατάρ. Για τους ποδοσφαιριστές βέβαια, είναι ένα όνειρο ζωής, κι αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Εμείς, ανεξαρτήτως από την ομάδα που συμπαθεί ή υποστηρίζει ο καθένας μας, θα έχουμε από την Δευτέρα τα μάτια μας, στα «δικά μας» παιδιά. Στον Βίντα, αλλά και στον Λιβάγια, από την Κροατία. Στον Μοχαμάντι και τον Χατζισαφί, αλλά και στον Ανσαριφάρντ, από το Ιράν. Στον Πινέδα από το Μεξικό. Και στον Σιμάνσκι από την Πολωνία.

Υ.Γ.2.: Η ΑΕΚ έχει πέντε παίκτες στο Μουντιάλ, που δεδομένα θα ήταν έξι, αν δεν επέλεγε ο Τσούμπερ το χειρουργείο. Ο Γκατσίνοβιτς, κανείς δεν έχει καταλάβει, για ποιο λόγο δεν ήταν στις επιλογές της Εθνικής Σερβίας. Δεν ξέρω επίσης αν το Μαρόκο θα έχει καλύτερο παίκτη από τον Άμραμπατ, μεσοεπιθετικά, όπως και το αν θα δούμε καλύτερο στόπερ από τον Μουκουντί, στο κέντρο της άμυνας του Καμερούν. Ο Γιόνσον δεν ήταν και πάρα πολύ μακριά από το να κληθεί στην Εθνική Δανίας, είναι άλλωστε διεθνής. Και τέλος, ο Σιντιμπέ ναι μεν δεν είναι σε φάση για να βρισκόταν αυτή τη στιγμή με την Εθνική Γαλλίας στο Μουντιάλ, αλλά στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής, μόλις στο προηγούμενο. Δείγμα κι αυτό, αν μη τι άλλο, της τρομερής ποιότητας αυτής της ΑΕΚ.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X