Τεράστια επιβεβαίωση για την ΑΕΚ το Παγκόσμιο Κύπελλο

Τεράστια επιβεβαίωση για την ΑΕΚ το Παγκόσμιο Κύπελλο
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για τα όσα αποδεικνύει το Παγκόσμιο Κύπελλο για την ΑΕΚ!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη. Είναι λίγο ζόρι να συνηθίσουμε, ότι δεν είναι καλοκαιράκι, ότι θα συμβούν όλα αυτά σε χειμωνιάτικο περιβάλλον, αλλά είναι μία πραγματικότητα την οποία πρέπει να συνηθίσουμε και να προχωρήσουμε. Τις εκτιμήσεις και τις επιθυμίες για την κατάκτηση του τροπαίου, τις έχω καταθέσει σε άλλη γωνιά του σάιτ. Από εδώ, ας μετρήσουμε λίγο το Παγκόσμιο Κύπελλο και με τα μέτρα των ομάδων.

Σε συνέχεια όλης αυτής της κουβέντας που έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες και αφορά το ποιος είναι καλός, ποια ομάδα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, ποια ομάδα είναι καλύτερη και αποδοτικότερη στις στατιστικές κατηγορίες, πιστεύω, πως τα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου που ξεκίνησε έρχονται να μας δώσουν μία πολύ διαφορετική προσέγγιση στο θέμα. Οι πέντε παρουσίες παικτών της ΑΕΚ στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου εκτιμώ, πως αποτελούν την πιο τρανή επιβεβαίωση, το σημαντικότερο τεκμήριο επιβεβαίωσης για την ανωτερότητα της ΑΕΚ.

Μπορούσε και περισσότερους από πέντε παίκτες

Είναι σαφές πως μιλάμε για μία ομάδα που εκπροσωπείται στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με πέντε ποδοσφαιριστές (Βίντα, Μοχαμάντι, Πινέδα, Σιμάνσκι, Χατζισαφί). Είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που μπορεί να κοιτάζει στα μάτια μεγάλα κλαμπ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και όλα αυτά, ενώ προερχόταν από θλιβερές χρονιές και ζορίστηκε πάρα πολύ για να προσεγγίσει μεγάλους παίκτες. Αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό, ότι η ΑΕΚ κατάφερε να βρει τις λύσεις.

Επίσης, είναι ξεκάθαρο, ότι πέραν των πέντε που βρίσκονται ήδη στο Κατάρ, θα μπορούσε να είναι να είναι ακόμα πιο υψηλός ο αριθμός αν δεν είχαν συμβεί τα σερβικά…παράδοξα με τον αποκλεισμό του Γκατσίνοβιτς και την επιλογή άλλων παικτών. Ή εάν οι εκλέκτορες του Καμερούν είχαν μετρήσει καλά τα νέα δεδομένα και είχαν επιλέξει τον Μουκουντί μέσα στους παίκτες που θα επέλεγαν. Και δεν βάζω καν στην υπόθεση την ιστορία του Αμραμπατ, που όταν πρωτοήρθε στην ΑΕΚ και αυτός είχε ως μεγάλο στόχο την παρουσία του στο Μουντιάλ.

Η επτάδα της Αμερικής

Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που η ΑΕΚ έχει μεγάλη εκπροσώπηση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εχει υπάρξει και ακόμα μεγαλύτερη από τους Βίντα, Πινέδα, Σιμάνσκι. Μοχαμάντι και Χατζισαφί πού βρίσκονται τώρα. Αναφέρομαι βέβαια, στους έξι Έλληνες συν τον Ελληνοαμερικάνο, Φρανκ Κλόπα που βρισκόταν με τις ΗΠΑ, συνολικά επτά παρουσίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής του 1994.

Τότε στην πρώτη παρουσία της ελληνικής ομάδας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ΑΕΚ είχε αποτελέσει τη βάση εκείνης της ομάδας με έξι ποδοσφαιριστές. Δεν θα μπορούσε βέβαια να γίνει κι αλλιώς, καθώς συζητάμε για την περίοδο στην οποία η ΑΕΚ σάρωνε τα πάντα στο διάβα της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ερχόταν από τρεις διαδοχικές κατακτήσεις πρωταθλημάτων και δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί την κυριαρχία της.
Η ΑΕΚ στο Μουντιάλ του ‘94 είχε ως επίλεκτα στελέχη στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαιριστές της κλάσης του Μανωλά, του Δημητριάδη, του Ατματσίδη, του Μητρόπουλου, του Αλεξανδρή και του Βάιου Καραγιάννη. Παίκτες πάρα πολύ σημαντικοί, που εκείνα τα χρόνια βρίσκονται στα ντουζένια τους και ο καθένας μπόρεσε να κάνει πολύ σπουδαία πράγματα, τόσο με τη φανέλα της ΑΕΚ, όσο και με τα γαλανόλευκα της Εθνικής.

Κάθε επιτυχία με σφραγίδα ΑΕΚ

Είναι πάρα πολύ σημαντικό και νομίζω πως αποτελεί κοινή πεποίθηση, ότι σχεδόν κάθε σημαντική επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου έρχεται σε περιόδους που η ΑΕΚ βρίσκεται στα καλύτερά της και τροφοδοτεί με πλείστους ποδοσφαιριστές τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Αν πάμε και λίγο πιο πίσω, θα διαπιστώσουμε, ότι ακόμα και στην πρώτη μεγάλη ελληνική επιτυχία, την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας του ’80, η ΑΕΚ ήταν η βάση της Εθνικής ομάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X