Μουντιάλ 2022: Οι Καταριανοί θέλουν πλήρη απαγόρευση της μπύρας στα γήπεδα

Μουντιάλ 2022: Οι Καταριανοί θέλουν πλήρη απαγόρευση της μπύρας στα γήπεδα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μόλις τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, οι οικοδεσπότες άσκησαν το βράδυ της Πέμπτης (17/11) πίεση στη FIFA να αλλάξει την πολιτική της πώλησης μπύρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να σταματήσει να πουλά την Budweiser στα οκτώ γήπεδα που φιλοξενούν αγώνες. Αναμένεται ανακοίνωση σήμερα (18/11) επί του θέματος, αλλά γίνεται κατανοητό ότι 48 ώρες πριν το Κατάρ αντιμετωπίσει τον Ισημερινό, στην έναρξη του τουρνουά την Κυριακή, είναι πιθανό οι φίλαθλοι να ενημερωθούν ότι δεν μπορούν να αγοράσουν μπύρα σε κανένα παιχνίδι.

Εάν η Budweiser, ένας από τους κύριους χορηγούς της FIFA, δεν επιτρέπεται ούτε να πουλήσει το προϊόν της, ούτε να έχει ορατότητα στους αγώνες, τότε το παγκόσμιο κυβερνητικό σώμα του ποδοσφαίρου θα παραβιάσει ένα συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ως έχει, το μόνο μέρος που είναι σίγουρο ότι η μπύρα θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους είναι στα fan parks της Ντόχα.

Σημαντική πίεση έχει ασκηθεί στη FIFA από τους διοργανωτές του Κατάρ σχετικά με τη διαθεσιμότητα μπύρας στα γήπεδα. Είναι κατανοητό ότι αυτό έγινε μετά από επιμονή της βασιλικής οικογένειας Αλ Θάνι. Η καθυστερημένη παρέμβαση προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία και οι συνομιλίες συνεχίζονταν αργά χθες το βράδυ. Η FIFA έχει ήδη κάνει μία παραχώρηση αυτή την εβδομάδα, όταν το Κατάρ επέμεινε ότι οι εξέδρες της Budweiser ήταν πολύ ενοχλητικές και τους έβαλε να μετακινηθούν σε θέσεις όπου θα ήταν λιγότερο ορατές.

Είναι πολύ ασυνήθιστο μια τέτοια αλλαγή με έναν χορηγό να γίνει τόσο κοντά στην έναρξη μιας μεγάλης εκδήλωσης. Ωστόσο, φαίνεται τώρα ότι οι διοργανωτές του τουρνουά θέλουν να πιέσουν ακόμη περισσότερο. Το Κατάρ από νωρίς έχει φανεί πως έχει πολλές ελευθερίες στη FIFA. Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από τρεις μήνες ζήτησε να μεταφερθεί κατά μία ημέρα η ημερομηνία έναρξης του τουρνουά, ώστε η ομάδα του Κατάρ, ως γηπεδούχος, να έχει την ημέρα έναρξης αποκλειστικά μόνη της.

Όσον αφορά στο αλκοόλ, το Κατάρ είναι ένα έθνος με αλκοόλ που συνήθως διατίθεται μόνο σε ορισμένα ξενοδοχεία στη Ντόχα, αλλά φαινόταν ότι είχε αποδεχτεί την πραγματικότητα ότι θα έπρεπε να χαλαρώσει τους νόμους του για το αλκοόλ κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Η τελευταία κίνηση αυξάνει την προοπτική τα κουτιά φιλοξενίας να είναι τα μόνα μέρη μέσα στα στάδια που σερβίρουν αλκοόλ.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X