Να βοηθήσουν οι συγκυρίες την ΑΕΚ να γίνει με τον Πινέδα ό,τι με τον Ελίασον

Να βοηθήσουν οι συγκυρίες την ΑΕΚ να γίνει με τον Πινέδα ό,τι με τον Ελίασον
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη δύσκολη υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα κι ένα σημείο-κλειδί για να ενισχυθούν οι πιθανότητες παραμονής του Μεξικανού στην AEK

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το έχει κάπου και η μοίρα μας να «βασανιζόμαστε» με περιπτώσεις παικτών που δεν μας ανήκουν και είναι τα πουλέν των προέδρων που -επί της επαγγελματικής ουσίας- «εξουσιάζουν» το μέλλον τους. Όσα βιώσαμε με τα «πήγαινε-έλα» του Αραούχο από και προς της Λας Πάλμας είναι πρόσφατα άλλωστε. Μα κι ο Πινέδα είναι πουλέν ενός άλλου, ερωτευμένου με την πάρτη του, διοικητικού ηγέτη. Και τι κάνουμε τώρα;

Προς το παρόν, υπομονή! Άλλωστε στην ΑΕΚ το γνώριζαν το περασμένο καλοκαίρι ότι προχωρούν σε μια συμφωνία προσωρινότητας, σε έναν «ξερό» δανεισμό καθώς η Θέλτα ήταν ανένδοτη απέναντι σε όλες τις παραλλαγές συμφωνίας που η Ένωση παρουσίασε. Και δεν ήταν λίγες: απευθείας αγορά, δανεισμός με οψιόν, συνιδιοκτησία. Τίποτα δεν έκανε το αφτί του Κάρλος Μουρίνιο να στείλει στον εγκέφαλό του ψήγματα ενδιαφέροντος. Σήμερα, αν μπορούσε ακόμα και να πληρώσει την Ένωση για να τον έχει πίσω άμεσα με διακοπή του δανεισμού, μάλλον θα το έκανε!

Είναι και ο ίδιος ο Πινέδα, όμως, ξεκάθαρος για τα μελλοντικά θέλω του. Είπε ότι στο μυαλό του είναι να επιστρέψει και να παίξει στη Θέλτα. Λογικό είναι, άφησε πίσω του το Μεξικό προκειμένου να αγωνιστεί σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη και αυτές δεν είναι φιλοδοξίες που καταρρίπτονται έτσι απλά, ειδικά για έναν παίκτη στα 26 του, εν ενεργεία διεθνή και με επικείμενη παρουσία σε Μουντιάλ. Το παιχνίδι μοιάζει χαμένο για την ΑΕΚ, αλλά υπάρχει κάτι που ίσως αλλάξει δραματικά τα δεδομένα.

Η περίπτωση του Ελίασον που δεν ήθελε τη Β’ κατηγορία

Μια μικρή παρένθεση εδώ για να «σκαλίσουμε» την υπόθεση του Ελίασον. Όταν η Νιμ υποβιβάστηκε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Γαλλίας, ο Σουηδός έχασε το ενδιαφέρον του για την εκεί παραμονή του. Η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία το καλοκαίρι του 2021, όμως η διοίκηση της ομάδας ήταν ανένδοτη. Τον θεωρούσε απαραίτητο για την επάνοδο στη Ligue 1 και δεν το συζητούσε για ποσό χαμηλότερο από τα 3 εκατ. ευρώ που είχε δαπανήσει για να τον αγοράσει.

Η επιστροφή στην Α’ Γαλλίας αποδείχθηκε αποστολή ανέφικτη, ο παίκτης -που από το προηγούμενο καλοκαίρι ήθελε να έρθει στην ΑΕΚ- επαναστάτησε και οι ιδανικές συνθήκες δημιουργήθηκαν, οδηγώντας στο deal. Ήταν ασφαλώς πολύ καλό για την Ένωση ότι δεν βρέθηκε ομάδα από το Σαμπιονά να «ματσάρει» την προσφορά των 2 εκατ. ευρώ, αν και προτάσεις υπήρχαν. Όμως όλες χαμηλότερες.

Αν και είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά στην πορεία της Θέλτα, εκ πρώτης όψεως και με δείγμα 14 αγώνων στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Βίγκο φαίνεται ότι θα δώσει μάχη για την παραμονή της στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Τι καλά που θα ήταν να υποβιβαστεί! Διότι στην περίπτωση αυτή, πολύ δύσκολα ο Πινέδα, στα 27 του πλέον, δηλαδή στα ντουζένια του, θα χωνέψει το γεγονός ότι θα πρέπει να παίξει στη Β’ Ισπανίας. Αυτή θα είναι μια συγκυρία κλειδί για την ΑΕΚ που ξεκάθαρα θα έχει προβάδισμα για τον παίκτη. Ίσως ακόμα και για να τον αγοράσει.

Σταυρώνουμε τα δάχτυλά μας λοιπόν και ελπίζουμε. Ασφαλώς, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, ακόμα και το να φτάσουμε στο τέλος της σεζόν με τον Πινέδα να έχει ερωτευτεί τόσο την ΑΕΚ, τη δουλειά με τον αγαπημένο του Αλμέιδα και τη σιγουριά ότι του χρόνου θα αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, που να το προσπαθήσει ο ίδιος να μείνει εδώ, αλλάζοντας στάση και σκεπτικό. Προς το παρόν, κρίνουμε με τα σημερινά δεδομένα και στέλνουμε όλη την αρνητική μας ενέργεια για τον υποβιβασμό της Θέλτα. Δεν ακούγεται ωραίο, θα είναι όμως μετά!

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X