Το πιο εξοργιστικό ορθογραφικό: Η λέξη με τα 4 γράμματα που 7/10 Έλληνες «δολοφονούν» ακόμα

Το πιο εξοργιστικό ορθογραφικό: Η λέξη με τα 4 γράμματα που 7/10 Έλληνες «δολοφονούν» ακόμα

Μια φράση που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε λάθος στα social media

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ. Αρκεί μια βόλτα απ’ το Facebook και είναι πιο βέβαιο και απ’ το θάνατο ότι θα το δεις. Κάποιος φίλος θα έχει ανεβάσει ένα βαθυστόχαστο status και κάπου στα μισά του θα δοκιμάζει τις αντοχές του αμφιβληστροειδούς σου. Γιατί εκείνο το καταραμένο «εν έτη 2022» βγάζει μάτι ρε φίλε.

Πρόκειται για το πιο συνηθισμένο ορθογραφικό λάθος που κάνουν σχεδόν 7/10 Έλληνες, οι οποίοι βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι το γράφουν σωστά. Όμως κάνουν λάθος γιατί η φράση εν έτει είναι λόγια που συντάσσεται με δοτική. Έτσι, για να δούμε πώς ορθογραφείται, θα πρέπει να ανατρέξουμε στο αρχαίο ἔτος και να δούμε ότι η δοτική του είναι τῷ ἔτει. Άρα η σωστή ορθογραφία είναι εν έτει.

Το συγκεκριμένο είναι το λάθος που θυμώνει πιο πολύ τον κ. Μπαμπινιώτη, όμως δεν είναι το μοναδικό. Ο καθηγητής με μια ανάρτησή του στο Facebook πριν από λίγο καιρό παρουσίασε μια σειρά ακόμα…μαργαριταριών που δοκιμάζουν την πίεσή του.

Διαβάστε περισσότερα

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X