ΑΕΚ: Η έκδοση της Λέσχης στα χέρια των τελειόφοιτων της Λεόντειου Σχολής Αθηνών

ΑΕΚ: Η έκδοση της Λέσχης στα χέρια των τελειόφοιτων της Λεόντειου Σχολής Αθηνών
Photo Credits: INTIME

Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ επισκέφτηκε τη Λεόντειο Σχολή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ επισκέφτηκε τη Λεόντειο Σχολή προσφέροντας στους μαθητές το βιβλίο για την «Συμβολή των Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε τη Λεόντειο Σχολή Αθηνών. Ένα σχολείο που η ίδρυσή του συνδέεται με την Κωνσταντινούπολη των αρχών του προηγούμενου αιώνα, ενώ ο θεμέλιος λίθος του συγκεκριμένου κτιρίου στα Πατήσια τέθηκε το 1924 (!).

Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση της Σχολής, συναντήσαμε τους μαθητές της Γ´ λυκείου, οι οποίοι σε αυτήν την τάξη μελετούν την ιστορία της νεότερης Ελλάδας, και τους προσφέραμε το βιβλίο μας για την «Συμβολή των Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821» του συγγραφέα Θεοφάνη Μαλκίδη.

Οι νεαρές μαθήτριες και οι νεαροί μαθητές υποδέχθηκαν με γνήσιο ενδιαφέρον το βιβλίο που φωτίζει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας -άγνωστο σχετικά στο ευρύ κοινό- και ταυτόχρονα παρουσιάζει κειμήλια και έργα τέχνης της εποχής εκείνης από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας.

Πιστεύουμε ότι η επαφή των παιδιών με το βιβλίο, θα τα φέρει πιο κοντά στον Ελληνισμό της εγγύς Ανατολής, ο οποίος δεν μπόρεσε ποτέ να απελευθερωθεί από τον οθωμανικό ζυγό και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή δυστυχώς έσβησε, και θα συμβάλει στην καλύτερη αντίληψη της περιόδου της Εθνεγερσίας.

Ευχόμαστε από καρδιάς να είναι όλα τα παιδιά γερά, χαρούμενα και να επιτύχουν τους στόχους που επιλέγουν να θέσουν για τις σπουδές και τη ζωή τους.

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X