ΑΕΚ: Ο Γκατσίνοβιτς ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης στο Καραϊσκάκη

Ο Πάολο Φερνάντες αποχαιρέτισε και επίσημα τον Βόλο και έρχεται ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά η εμφάνιση του Μίγιατ Γκατσίνοβιτς ήταν εντυπωσιακή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο “Γ. Καραϊσκάκης”, ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Οι “κιτρινόμαυροι” επέβαλαν στο πρώτο μέρος το παιχνίδι τους, δίχως όμως να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ, παρά το γεγονός πως έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Παράλληλα, στο δεύτερο και παρά την άνοδο του Ολυμπιακού, διαχειρίστηκαν σωστά τον αγώνα και έφυγαν αήττητοι από το Φάληρο.

Γκατσίνοβιτς, ο πιο επιδραστικός παίκτης της ΑΕΚ

Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, η Ένωση μπορεί να νιώθει και αδικημένη από το τελικό αποτέλεσμα βάσει της εικόνας που παρουσίασε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Μπροστάρης, σε ακόμη έναν αγώνα για την ΑΕΚ, ήταν ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος αποτελεί τον πιο σταθερό και επιδραστικό ποδοσφαιριστή της Ένωσης τη φετινή σεζόν.

Η ικανότητα που έχει να συνδυάζει ιδανικά τόσο τα αμυντικά όσο και τα επιθετικά καθήκοντά του, τον μετατρέπουν σε ένα υπερόπλο στα χέρια του Ματίας Αλμέιδα, όπως αποδείχθηκε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός βγάζει μεγάλη ένταση στο παιχνίδι του, πρεσάρει ψηλά, ενώ την ίδια στιγμή είναι εκ των κορυφαίων και στο δημιουργικό κομμάτι.

Αλλά πριν πάμε στα επί μέρους, ας δούμε το γράφημα της Opta/Stats Perform με το δίκτυο μεταβιβάσεων της ΑΕΚ (και) στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης των παικτών της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό

Γι’ ακόμη μία αναμέτρηση, Γκατσίνοβιτς και Αραούχο εναλλάσσονταν στα αριστερά, δημιουργώντας διαρκώς ρήγματα στην πλευρά του Άβιλα, με τον Σέρβο να βγάζει στο πρώτο μέρος τους Λιβάι Γκαρσία και Λάζαρο Ρότα απέναντι από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, σε δύο κλασικές (και μεγάλες) ευκαιρίες για γκολ.

Ρεκόρ σε xAssist και πρώτος σε key passes και ανακτήσεις

Γενικότερα, ο “Γκάτσι” βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά, έχοντας 0.95 xAssist. Δηλαδή άξιζε, με βάση τις φάσεις που δημιούργησε για τους συμπαίκτες του, να έχει μία ασίστ στον αγώνα. Μία επίδοση που αποτελεί την κορυφαία τη φετινή σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω τον Αντριάν Ριέρα του Αστέρα που είχε 0.82 xAssist κόντρα στον Ατρόμητο τη 12η αγωνιστική.

Παράλληλα, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ ήταν πρώτος σε key passes (5) στον αγώνα, όπως και σε ανακτήσεις κατοχής με 9 (μαζί με τον Αρόλντ Μουκουντί), ενώ είχε και δύο επιτυχημένες ντρίμπλες. Αποδεικνύεται, λοιπόν, έμπρακτα η τεράστια συμβολή του τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά.

ΑΕΚ: Η ραψωδία του Γκατσίνοβιτς κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Αλμέιδα βρήκε στο πρόσωπο του 27χρονου χαφ τον ποδοσφαιριστή που χρειαζόταν για να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο τα “θέλω” και τη φιλοσοφία του. Κι ο Σέρβος τον δικαιώνει σε κάθε παιχνίδι. Είναι με διαφορά ο παίκτης με τη μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι της ΑΕΚ, κινούμενος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.

Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη. Το ίδιο και η καταλυτική παρουσία του στη γενικότερη πολύ καλή πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Πηγή: sport24.gr

ENWSI TV: Tο ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με Καζαντζόγλου και Τσίλη (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X