Και όμως η βαθμολογική διαφορά της (εξαιρετικής) ΑΕΚ με ΠΑΟ-ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ, δεν συνάδει με ότι έχει δείξει

Και όμως η βαθμολογική διαφορά της (εξαιρετικής) ΑΕΚ με ΠΑΟ-ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ, δεν συνάδει με ότι έχει δείξει
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του για την ΑΕΚ που «έπνιξε» τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, αλλά δεν τον «σκότωσε»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ τα έκανε όλα σχεδόν τέλεια χθες. Την άμυνα της, την ανάπτυξη της, το πρέσινγκ της, τις συνεργασίες της. Οχι τα τελειώματα της όμως. Ο Λιβάι Γκαρσία, ο Ρότα, ο Μουκουντί έχασαν αυτά που λέμε ότι… δεν χάνονται όλα μαζί. Από κοντά και η ευκαιρία του Φαν Βέερτ προς το τέλος.

Και κάπως έτσι ένα ντέρμπι «Χριστιανοί με Λιοντάρια» έληξε 0-0 με τον ΟΣΦΠ «ανακουφισμένο» και την ΑΕΚ να χτυπά την κεφάλα της στον τοίχο που δεν κέρδισε μετά από τέτοια εμφάνιση. Μπράβο της που είχε τέτοια εικόνα μέσα στην πιο δύσκολη έδρα που μπαίνει κάθε χρόνο, αλλά η εμφάνιση της, η απόδοση της, η εικόνα της και πως έκανε τον αντίπαλο να φαίνεται «σοκαρισμένος» από αυτό που αντιμετώπιζε για 70 λεπτά, μετατρέπει το 0-0 σε απώλεια 2 βαθμών.

Δεν μου αρέσει η απόσταση της ΑΕΚ με τους 3

Και αυτή η χθεσινή απώλεια βαθμών που έφερε σε αρκετούς ένα χαμογελαστό «γιατί;» χθες βράδυ, φέρνει την ΑΕΚ στο -8 από τον ΠΑΟ και στο +4 από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Να πω την αλήθεια μου, η βαθμολογική θέση της ΑΕΚ δεν μου αρέσει. Το -8 από την κορυφή είναι υπερβολικό, το +4 από τους δύο από κάτω είναι «φτωχό». Ο ΠΑΟ πανηγυρίζει για τον τέλειο α’ γύρο που έκανε, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν ικανοποίηση που τώρα στο τέλος δεν… διαλύθηκαν τελείως και έχουν επαφή με τη 2η θέση. Η ΑΕΚ, η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος σε ότι αφορά την ποδοσφαιρική κουβέντα, δεν μπορεί να είναι βαθμολογική ικανοποιημένη από την θέση της τώρα. Γιατί είναι για πολύ… καλύτερα.

Ικανοποιημένη είναι και μάλιστα στο έπακρον, είναι που βρήκε έναν προπονητή να της φτιάξει πολύ γρήγορα αυτό που ήθελε, επιστρέφοντας στο νέο γήπεδο της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ικανοποιημένη που έφερε τον κόσμο της ξανά κοντά και δεν παίζει μόνη και σε… απόσταση από το κοινό της. Ικανοποιημένη που δίνει την αίσθηση ότι το -8 με ολόκληρο β’ γύρο και πλέι οφ, μπορεί να καλυφθεί από την ομάδα του Αλμέιδα. Τίποτε δεν υπάρχει σίγουρο στο ποδόσφαιρο. Εδώ όμως το πράγμα μυρίζει… προοπτική, σύγχρονο ποδόσφαιρο, μοντέρνα ματιά. Αυτό το πλάνο Αλμέιδα που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι στην Ολλανδία και σχεδόν κανείς στην Ελλάδα δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει.

Αν συνδυαζόταν και με αποτελεσματικότητα-ευστοχία, τώρα θα μιλούσαμε για ιστορικά γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένας νέος προπονητής, με ένα τόσο ανακαινισμένο ρόστερ, να έχει πετύχει τα… πάντα σε 6 μήνες.

Με αυτό το ρόστερ που έχει τώρα η ΑΕΚ και το σχέδιο Αλμέιδα, κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Και χθες το είδαμε ξανά. Με φορ τον Λιβάι (που δεν είναι 9άρι) δεν θα έχεις το εύκολο γκολ. Θέλει 4-5 φάσεις ο Γκαρσία για να σκοράρει, μέσο όρο στα ματς. Κερδίζεις άλλα κομμάτια, όπως να μην παίρνουν ανάσα τα 2 στόπερ πίσω, άρα να μην ανεβαίνει η άμυνα ψηλά. Και από πίσω η 2η γραμμή πρέσινγκ να «πνίγει» την πρώτη πάσα εν τη γενέσει της. Αυτό φέρνει νέες κατοχές, γρήγορες επιθέσεις, αιφνιδιασμό.

Και όμως η βαθμολογική διαφορά της (εξαιρετικής) ΑΕΚ με ΠΑΟ-ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ, δεν συνάδει με ότι έχει δείξει

Σόκαρε η ΑΕΚ τον ΟΣΦΠ και το Καραϊσκάκη

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες έφεραν την ΑΕΚ, μετά το 0-0 χθες, στο -8. Και χθες με 11 τελικές, οι 6 στον στόχο, το μηδέν στην επίθεση σε… παγώνει. Το «αν υπήρχε ο Ελίασον» έχει μεγάλη βάση, διότι είχε χώρους και χρόνο για να φτιάξει πολλά ο Σουηδός. Αντιθέτως με τον Άμραμπατ που δεν παίζει ότι οι υπόλοιποι στο χορτάρι, αλλά κάτι διαφορετικό μόνος του. Προφανώς δεν υπήρχε άλλη λύση στο μυαλό του Αλμέιδα για να γίνει η δουλειά. Και ευτυχώς που αυτός ο Γκατσίνοβιτς έκανε δουλειά για 2 στο χορτάρι και η έλλειψη δεν φάνηκε τόσο πολύ, έχοντας καλό Πινέδα δίπλα του για κάποια διαστήματα και ένα τρεχαντήρι Αραούχο σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

Η ΑΕΚ κατάφερε λοιπόν χθες βράδυ να σοκάρει και τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη, στο καλύτερο δυνατό μομέντουμ του φέτος. Είχε κάνει ένα σερί καλών εμφανίσεων, σπουδαία απόδοση έπιασε στην Λεωφόρο, ερχόταν και από ένα διπλό στην Λιβαδειά και είχε συσπειρωμένο κόσμο. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα δεν μάσησε, έπαιξε την μπάλα της, για 70 λεπτά είχε τον ΟΣΦΠ στα σχοινιά και τον είχε πιάσει από τον λαιμό, αλλά… ξέχασε να τον σκοτώσει. Τα έκανε απέναντι σε μια ομάδα που είχε τον Εμβιλά στο «6», τον Χουάνγκ στο «8» και τον Χάμες στο «10». Τριάδα υψηλού επιπέδου. Ομως και αυτή την τριάδα, η ΑΕΚ δεν της άφησε περιθώρια να βρει λύση πως μπορεί να την σταματήσει. Ο Κορεάτης γύρισε πολύ πίσω, δεν είχε ανάσες και κουράγια να γυρίσει με το κορμί του την μπάλα (αυτό που κάνει ο Πινέδα) και έβλεπε συνέχεια με πλάτη την επίθεση του. Εκεί είχε «τελειώσει» επιθετικά ο Ολυμπιακός χθες βράδυ.

Όμως στο τέλος μένει ναι μεν ότι η ΑΕΚ «γέμισε» τον κόσμο της με αυτή την εμφάνιση, αλλά η βαθμολογική θέση της δεν συνάδει με όσα έχει πετύχει στον α’ γύρο. Και είναι πολλά. Πάρα πολλά.

Και όμως η βαθμολογική διαφορά της (εξαιρετικής) ΑΕΚ με ΠΑΟ-ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ, δεν συνάδει με ότι έχει δείξει

ΥΓ: Πραγματικά κρίμα για το χαμηλό επίπεδο δηλώσεων του Παπασταθόπουλου και την εικόνα του πολλές φορές στο γήπεδο. Πραγματικά κρίμα. Θα μπορούσε να είναι κινητήριος μοχλός, να αλλάξουν πολλά στο ποδόσφαιρο μας εκ μέρους του ΟΣΦΠ.

ΥΓ1: Τρομερός Μουκουντί. Αυτό.

ΥΓ2: Μπράβο στον κόουτς και στο τιμ του για τη δουλειά. Κυρίως στον Μπονίνι, τον γυμναστή. Που δεν είναι απλά… γυμναστής.

ΥΓ3: Πέναλτι στο τέλος. Πέναλτι με το VAR. Οχι για την ΑΕΚ όμως. Επειδή υπάρχει η αίσθηση ότι ελέγχει την ΕΠΟ και κάνει ότι θέλει στο ελληνικό ποδόσφαιρο (;) και πήρε πέναλτι σε Τρίπολη και με ΟΦΗ, χθες δεν έπρεπε να πάρει. Δεν έπρεπε. Για αυτό και έμεινε άφωνος ο Βρέντζος και η εγκληματική οργάνωση του Μαξίμου έκανε… διάλλειμα.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X