Πως γίνεται να μην κέρδισε αυτή η ΑΕΚ;

Πως γίνεται να μην κέρδισε αυτή η ΑΕΚ;
Photo Credits: INTIME

Τρομερό ματς της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, απίστευτες χαμένες ευκαιρίες μα 0-0 με τον κακό Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ «πάτησε» τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη, αλλά δεν κατάφερε να βάλει γκολ στις πολλές ευκαιρίες της και έμεινε στο 0-0.

Ο Λιβάι Γκαρσία έχασε τα… άχαστα απόψε και η ΑΕΚ δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της, ειδικά στο α’ ημίχρονο που είχε κυρίαρχο ρόλο απέναντι σε ένα κάκιστο ΟΣΦΠ. Μπλόκαρε στο πρώτο 45λεπτο τους γηπεδούχους ο Αλμέιδα με «όπλο» το τρομερό πρέσινγκ, με κύριους εκφραστές Πινέδα και Αραούχο, ενώ δημιουργικά ήταν εξαιρετικός σε αυτό το διάστημα ο Γκατσίνοβιτς, αλλά Λιβάι και Ρότα δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, έχοντας απέναντί τους έναν εξαιρετικό Πασχαλάκη. Στο β’ ημίχρονο έδωσε χώρο στον αντίπαλο της, αλλά και πάλι είχε μεγάλες φάσεις για να σκοράρει. Μία φορά χρειάστηκε η άμυνα της ΑΕΚ, στη διπλή ευκαιρία Μπακαμπού-Ροντρίγκες.

Φωνάζει η ΑΕΚ για πέναλτι στην ανατροπή Μάνταλου στο 103′, όταν υποδείχθηκε οφσάιντ αλλά δεν ήταν! Κάτι το οποίο επιβεβαίωσε στο τέλος του ματς και ο διαιτητής!

Πλέον, η ΑΕΚ είναι στο -8 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟ, ενώ διατήρησε το +4 από τον ΟΣΦΠ.d

Το πρωτάθλημα για περίπου 1 μήνα θα διακοπεί, με την ΑΕΚ να καλείται στην επιστροφή να έχει βελτιωθεί στην αποτελεσματικότητα, εκεί που έχει… πετάξει πολλούς βαθμούς φέτος. Με τον Βόλο εντός, με τον ΠΑΟ εκτός, με τον Αστέρα εκτός και απόψε.

Το LIVE του αγώνα

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με την αναμενόμενη 11άδα, καθώς είχε Βίντα στα στόπερ, Γιόνσον στο «6» και τον Άμραμπατ δεξιά. Ο ΟΣΦΠ, από την άλλη, είχε τους 11 που έκαναν πολύ καλό ματς στην Λεωφόρο, με τον Άβιλα να επιστρέφει δεξιά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με διάθεση να πρεσάρει ψηλά, αλλά δεν είχε ουσία. Από την άλλη, αντιμετώπιζε το πρέσινγκ της ΑΕΚ με μακρινές μπαλιές από τον Πασχαλάκη. Στο 12’ είχαμε ακρινό σουτ του Άμραμπατ εκτός περιοχής από τα δεξιά, με την μπάλα να φεύγει αρκετά μέτρα άουτ. Στο 16’ η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ. Ο Αραούχο έκλεψε από τον Άβιλα, ο Γκατσίνοβιτς πήρε την κατοχή, τροφοδότησε τον Λιβάι Γκαρσία στην περιοχή. Ο επιθετικός της Ένωσης έκανε αδύναμο πλασέ περνώντας την μπάλα από τον Πασχαλάκη. Ωστόσο, ο Παπασταθόπουλος πρόλαβε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Τρία λεπτά μετά, η ΑΕΚ είχε ξανά τον πρώτο λόγο για σκοράρισμα. Ο Αραούχο τροφοδότησε τον Γκατσίνοβιτς στην κορυφή της περιοχής, ι Γκατσίνοβιτς με τακουνάκι έβγαλε τον Ρότα στα δεξιά απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά ο κίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε. Και στις δύο μεγάλες φάσεις της ΑΕΚ ο Γκατσίνοβιτς είχε τον πρώτο λόγο και έδειχνε κυρίαρχος στον άξονα. Ο ΟΣΦΠ έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει σε όλο αυτό και ο Παπασταθόπουλος είχε τεράστια προβλήματα με το γρήγορο παιχνίδι της ΑΕΚ και τον ταχυδυναμικό Γκαρσία. Στο πρώτο 10λεπτο ο ρέφερι από την Σουηδία είχε χαρίσει 2 κάρτες σε Μασούρα και Εμβιλά και ανεχόταν αρκετά το σκληρό παιχνίδι των Πειραιωτών. Στο 26’ ο Ολυμπιακός έκλεψε την μπάλα, ο Χάμες Ροντρίγκες εκτέλεσε μακριά από την περιοχή, ο Γιόνσον έβαλε και το πόδι του και τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει με ευκολία.

Το ματς είχε ρυθμό, ο Ολυμπιακός περιοριζόταν σε παθητικό ρόλο και ο Πινέδα που δεν άρχισε καλά, πάτησε… γκάζι. Στο 33’ ο Άμραμπατ έγινε κάτοχος της μπάλας δεξιά της περιοχής. Αν και είχε επιλογές στην περιοχή αποφάσισε να σουτάρει, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει. Στο 37’ ο Πινέδα πέρασε 5 αντίπαλους του, ο Λιβάι Γκαρσία πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά. Συνδυάστηκε με τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος τον ελευθέρωσε, με το σουτ του επιθετικού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο να περνάει άουτ. Οι χαφ του ΟΣΦΠ έδειχναν αποκομμένοι από την ομάδα και μόνο με μακρινές μπαλιές επιχειρούσε να απειλήσει η ομάδα του Μίτσελ, ανεπιτυχώς.

Και εκεί τελείωσε το α’ ημίχρονο με την ΑΕΚ κυρίαρχη στο χορτάρι. Οι ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή είναι 3-19. Νομίζω πως αυτό αρκεί για να καταλάβει κανείς την κυριαρχία της ΑΕΚ στα πρώτα 45′. Η ομάδα του Αλμέιδα είναι εξαιρετική σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού: πιέζει, ελέγχει, κρατάει τον ακίνδυνο Ολυμπιακό χαμηλά, απειλεί μετά από κλέψιμο ή συνεργασίες, όμως από δεξιά δεν είχε τις απαιτούμενες βοήθειες από τον Άμπραμπατ. Αλλά της έλειπε το γκολ, διότι ήταν σπάταλη στις 3-4 σημαντικές φάσεις, με τις τελικές να είναι 2-6.

Το β’ ημίχρονο άρχισε στο Φάληρο, δίχως παρεμβάσεις από Μίτσελ και Αλμέιδα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιεστικά. Στο 49’ ο Μασούρας έχασε την μπάλα έπειτα από λάθος πάσα στον Χάμες. Πίεσε ψηλά, έκλεψε από τον Βίντα, έκανε το σουτ, το οποίο ήταν άστοχο. Στο επόμενο λεπτό ο Μπακαμπού τροφοδότησε πεσμένος τον Εμβιλά, αυτός έπιασε μονκόμματο σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 52’ ο Γκατσίνοβιτς προσπάθησε να… απαντήσει, αλλά το σουτ του ήταν εντελώς εκτός στόχου. Η ΑΕΚ έδειχνε νευρική, με πολλά και εύκολα λάθη που έδιναν θάρρος στον ΟΣΦΠ να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο προς την περιοχή του Αθανασιάδη. Και στο 58’ έγινε μία φάση δύσκολη για την ΑΕΚ που κατέληξε σε γκολ, αλλά ακυρώθηκε ορθώς. Ο Εμβιλά εκτέλεσε φάουλ προς τον Μασούρα στα αριστερά, ο οποίος αμέσως τροφοδότησε τον Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος σκόραρε. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε μετά από εξέταση στο VAR για οφσάιντ του Μασούρα.

Στη μία ώρα αγώνα, ο Μίτσελ έβγαλε τον Μασούρα για να βάλει τον Ροντρίγκες, ενώ σε εκείνο το σημείο το ντέρμπι διεκόπη για την ατμόσφαιρα αφού τα καπνογόνα στο ακυρωθέν γκολ, δεν άφηναν ορατότητα σε κανέναν στο γήπεδο. Το ματς άρχισε μετά από περίπου 6 λεπτά και η ΑΕΚ είχε σημαντική διπλή ευκαιρία. Ο Λιβάι βγήκε σε πλάγιο τετ-α-τετ, προσπάθησε να κάνει το τσιμπητό πλασέ αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Μουκουντί σε άδειο τέρμα δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Στο 69’ είχαμε κακό γύρισμα του Ντόι, άλλη μια φορά που προλαβαίνει να διώξει ο Πασχαλάκης προ του Πινέδα. Στο 73’ σέντρα στο δεύτερο δοκάρι του Άβιλα, κακή έξοδος του Αθανασιάδη και ο Ρότα απομακρύνει σε κόρνερ.

Το ματς είχε ρυθμό, είχε ανοίξει και ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε πλέον όσο κλειστά έπαιξε στο α’ ημίχρονο. Στο 74’ ο ΟΣΦΠ είχε μία σπουδαία διπλή ευκαιρία, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ ανταποκρίθηκε στην δύσκολη κατάσταση. Ο Μπακαμπού γυρίζει στη μικρή περιοχή την μπάλα, πρώτα ο Σωκράτης και μετά ο Γκάρι εξ επαφής δεν καταφέρνουν να σκοράρουν! Πάνω σε Αθανασιάδη και Βίντα τα τελειώματα των γηπεδούχων και το 0-0 παρέμεινε. Αμέσως ο Αλμέιδα αντέδρασε και έβαλε τον Φαν Βέερτ αντί του Άμραμπατ. Ο Ολλανδός πήγε φορ και ο Γκαρσία δεξιά και έτσι δεν άλλαξε ο σχηματισμός των «κιτρινόμαυρων». Η Ένωση έδειξε να έχει αποκτήσει ξανά την ηρεμία της και την αυτοπεποίθηση της μετά τη διακοπή.

Στο 81’ ο Μίτσελ έβαλε Ελ Αραμπί και Βρουσάι (αντί Μπακαμπού και Μπιέλ), και ο Αλμέιδα τον Μάνταλο (αντί Πινέδα) για το τελευταίο κομμάτι του ντέρμπι. Στο 83’ ο Βρουσάι σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Η ΑΕΚ πήρε μέτρα στα τελευταία λεπτά και είχε και στημένα στη διάθεση της. Σε ένα από αυτά στο 86’ ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε από δεξιά, ο Μουκουντί πήδηξε πιο ψηλά από όλους, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν στην πορεία της μπάλας και μπλόκαρε. Στο 88’ ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Φαν Βέερτ στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ για ακόμη μία χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ. Αμέσως μετά ο Μίτσελ έβαλε Φορτούνη-Αγκιμπού αντί Χάμες-Αμβιλα για να ρίξει μία τελευταία ζαριά για τον ΟΣΦΠ στο ντέρμπι. Ο 4ος ρέφερι Κουμπαράκης έδειξε 9 λεπτά καθυστερήσεις, κάτι που έδινε χρόνο και στις δύο ομάδες για να διεκδικήσουν τη νίκη.

Και εκεί τελείωσε το ντέρμπι, αφού στις καθυστερήσεις καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε μεγάλη φάση. Εκτός από ένα σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 101′. Και το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη τελείωσε 0-0, με μεγάλη χαμένη την καλύτερη ΑΕΚ απόψε.

Ο MVP του Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι της ΑΕΚ ο καλύτερος. Ο Σέρβος ήταν από αριστερά ο μαέστρος της Ένωσης και συμμετείχε στις δύο μεγάλες φάσεις της ΑΕΚ στο α’ ημίχρονο, ενώ είχε και εξαιρετικά στημένα στο β’ ημίχρονο που έφτιαξαν φάσεις.

Το κλειδί του Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Οι μεγάλες χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ έχασε πολλά γκολ στο Καραϊσκάκη για ακόμη μία φορά φέτος και… πέταξε ακόμη δύο βαθμούς, σε αγώνα που ήταν πολύ καλύτερη.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0

Γκολ: –

Κίτρινες: 78’ Ρέαμπτσιουκ, 90’ Παπασταθόπουλος, 97′ Εμβιλά – 40’ Άμραμπατ, 72’ Μουκουντί, 85’ Αραούχο

Κόκκινες: –

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Άβιλα (89′ Αγκιμπού Καμαρά), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (61′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ (82′ Βρουσάι), Χάμες (89′ Φορτούνης), Μπακαμπού (82′ Αραμπί)

ΑΕΚ: Aθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (81′ Μάνταλος), Άμραμπατ (75′ Φαν Βερτ), Αραούχο, Γκαρσία

Τα γκολ του Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Η μετάδοση του Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X