ΑΕΚάρα κάνε αυτό που πρέπει στο Καραϊσκάκη! (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

ΑΕΚάρα κάνε αυτό που πρέπει στο Καραϊσκάκη! (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ θέλει νίκη για να κλείσει στόματα και να ξεφύγει στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό μέσα στο «σπίτι» του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με το μάτι να γυαλίζει και το πάθος που την χαρακτηρίζει η ΑΕΚ σήμερα ρίχνεται στη μεγάλη μάχη!

Η Ένωση αντιμετωπίζει σήμερα (19:30, Cosmote Sport 1, LIVE σχολιασμός enwsi.gr) τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 13η αγωνιστική της Super League, η οποία είναι και η τελευταία πριν την διακοπή του ενός -και κάτι- μήνα λόγω του Μουντιάλ του Κατάρ 2022.

Η ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη επέστρεψε στις νίκες (3-0) υποδεχόμενη τον ΟΦΗ, μετά το στραβοπάτημα στην έδρα του Αστέρα (1-1). Ωστόσο, το αποτέλεσμα της Τρίπολης (όπως φάνηκε και κόντρα στους Κρητικούς) δεν αναιρεί την εξαιρετική περίοδο που διάγει εδώ και καιρό και η οποία αντικατοπτρίζεται στο ποδόσφαιρο που παίζει η αρμάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Δικέφαλος θέλει το νικηφόρο αποτέλεσμα όσο τίποτα άλλο στο «Γ. Καραϊσκάκης» τόσο για να μειώσει (ή τουλάχιστον να διατηρήσει) τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (υποδέχεται νωρίτερα τον Ατρόμητο), όσο και για να… βροντοφωνάξει -και με το «διπλό» σ’ αυτήν τη δύσκολη έδρα όπου τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται- ότι φέτος μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες στο σημερινό παιχνίδι.

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι που ταλαιπωρείται από ίωση δεν κατάφερε να προλάβει και να είναι υγιής για το σημερινό παιχνίδι και θα επιστρέψει μετά το Μουντιάλ. Εκτός είναι φυσικά και οι προσφάτως χειρουργημένοι Νίκλας Ελίασον και Στίβεν Τσούμπερ.

Όσον αφορά στο πλάνο του Ματίας Αλμέιδα ο Αργεντινός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τον Αθανασιάδη κάτω από το τέρμα, τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Μοχαμάντι στην άμυνα με τον Γενς Γιόνσον σε θέση «6». Ο Δανός άσος δεν είναι στο 100%, ωστόσο φαίνεται πως θα ξεκινήσει σήμερα. Αν δεν τα καταφέρει έτοιμος να μπει στην 11άδα είναι ο Γαλανόπουλος.

Από εκεί και πέρα οι Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Αραούχο και Γκαρσία παραμένουν… ακούνητοι από τις θέσεις τους.

Στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται οι Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Αραούχο.

Το πλάνο του Ολυμπιακού

Οι «ερυθρόλευκοι» διανύουν περίοδο φόρμας, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν. Μετά από δύο σερί νίκες με Παναιτωλικό (0-2) και Λαμία (2-0) αλλά και την πολύ καλή εμφάνισή τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1-1) στη Λεωφόρο, μεσοβδόμαδα έφυγαν με το «διπλό» (0-1) από τη Λειβαδιά.

Σε ό, τι αφορά το απουσιολόγιο, οι γηπεδούχοι θα έχουν στη διάθεσή τους τον Γκάρι Ροντρίγκες, όχι όμως και τους Μαρσέλο και Βρσάλικο. Διαθέσιμοι απέναντι στην ΑΕΚ δεν θα είναι ούτε οι Μπα, Σισέ, Ουί Τζο Χουάνγκ, Αμπουμπακαρά Καμαρά, Κούντε και Ντε Λα Φουέντε.

Ολα δείχνουν ότι ο Μίτσελ θα ξεκινήσει με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Παπασταθόπουλο, Ντόι στο κέντρο της άμυνας, τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ αριστερά, ενώ η μοναδική θέση που «παιζόταν» ήταν αυτή στο δεξιό άκρο της αμυντικής γραμμής.

Με τον 59χρονο τεχνικό να μην είναι σίγουρος εάν ο Αβιλα είναι… ψυχολογικά έτοιμος και έχει ξεπεράσει την κακή επιλογή του κόντρα στον Παναθηναϊκό, η οποία έδωσε δικαίωμα στον Κέλετ να ανακαλύψει πέναλτι. Αλλά ο Ισπανός λογικά θα ξεκινήσει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μεσαία γραμμή, ο Γιαν Εμβιλά με τον Ινμπόμ Χουάνγκ θα είναι αυτοί που θα σηκώσουν το βάρος ανασταλτικά και δημιουργικά, με τον Χάμες Ροντρίγκες να παίρνει θέση μπροστά τους σε θέση «10». Στα δύο άκρα ο Μίτσελ αναμένεται να επιλέξει τους Μασούρα και Μπιέλ, με τον Σεντρίκ Μπακαμπού να επιλέγεται στην κορυφή της επίθεσης αντί του Ελ Αραμπί.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Αγκιμπού Καμαρά, Ανδρούτσος, Άβιλα, Μπακαμπού, Μπουχαλάκης, Μπόουλερ, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Ινμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Γκάρι Ροντρίγκες, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ρέτσος, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βρουσάι.

Οι διαιτητές του Ολυμπιακός – ΑΕΚ

  • Διαιτητής: Γκλεν Νάιμπεργκ (Σουηδία)
  • Α’ βοηθός: Μαχμπόντ Μπεϊγκί (Σουηδία)
  • Β’ βοηθός: Αντρέας Σόντερκβιστ (Σουηδία)
  • 4ος διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης
  • VAR: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)
  • AVAR: Μιχαήλ Παπαδάκης
  • Παρατηρητής: Γεώργιος Μπίκας

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X