Απόλυτο «κάστρο» με πληρότητα 98% η «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena»

Απόλυτο «κάστρο» με πληρότητα 98% η «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena»
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχει μετατρέψει την «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena» σε κάστρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για πολλούς είναι δύσκολο να αντιληφθούν τη δυναμική που δίνει στην ΑΕΚ το νέο της γήπεδο. Προς το παρόν όποιος αντίπαλος έχει επισκεφτεί την «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» έχει… λυγίσει και κανένας απολύτως δεν έχει παραπονεθεί για αδικία ή για το επίπεδο της φιλοξενίας.

Η ΑΕΚ έχει φιλοξενήσει στο νέο της γήπεδο πέντε αντιπάλους, τέσσερις για το πρωτάθλημα και έναν για το Κύπελλο και έχουν υποκλιθεί όλοι! Την αρχή έκανε ο Ιωνικός ο οποίος ηττήθηκε με 4-1. Στη συνέχεια ήταν ο Ατρόμητος που ζόρισε όσο κανένας τους «κιτρινόμαυρους» αλλά τελικά λύγισε με 1-0. Ακολούθησε ο ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο, ωστόσο δεν μπόρεσε να αντισταθεί και έχασε με 2-0. Ο ΠΑΟΚ ήρθε με την ελπίδα ότι θα έκανε «ζημιά», ο Λουτσέσκου έδωσε τη δική του παράσταση, αλλά οι Θεσσαλονικείς τιμωρήθηκαν και έφυγαν και αυτή με την ήττα με σκορ 2-0 στις αποσκευές τους. Τελευταίο «θύμα», ήταν ο ΟΦΗ, ο οποίος γνώρισε και αυτός την ήττα με 3-0. Μάλιστα εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Βάλντας Νταμπράουσκας, ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ, στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η νίκη της ΑΕΚ ήταν απόλυτα δίκαιη, κόντρα σε όλους όσοι επιδιώκουν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Και το σημειώνουμε αυτό, διότι λόγω της απεργίας και με δεδομένο ότι δε θα δεχόταν ερωτήσεις, θα μπορούσε να ισχυριστεί, ό,τι ήθελε χωρίς να κληθεί να απαντήσει στο παραμικρό!

Πέντε ματς λοιπόν στο «Ναό», ισάριθμες νίκες με συνολικό απολογισμό τερμάτων 12 γκολ υπέρ και μόλις ένα κατά (και αυτό στα χασομέρια του αγώνα με τον Ιωνικό και ενώ το σκορ ήταν ήδη… 4-0).

Κάνει πάρτι σε εισιτήρια και μέσους όρους

Όλα τα προηγούμενα χρόνια όπου η ΑΕΚ αγωνιζόταν ξεριζωμένη στο ΟΑΚΑ, εκτός του ότι δεν είχε τη στήριξη του κόσμου ώστε να έχει μαζί της τον 12ο παίκτη, είχε και απώλειες βαθμών σε ματς με θεωρητικά εύκολους αντιπάλους. Και φέτος την «πάτησε» αγωνιζόμενη στη Ριζούπολη με το Βόλο. Στη Νέα Φιλαδέλφεια όμως όλα είναι διαφορετικά!

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αναδείξει το ότι η ΑΕΚ κόβει τα περισσότερα εισιτήρια και είναι πρώτη στη σχετική λίστα. Την Κυριακή, υπάρχει το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά ακόμα και soldout να κάνει ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ πίσω (και ας έδωσε η ΑΕΚ δύο ματς με Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη που έχει μικρότερη από τη μισή χωρητικότητα του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας).

Η ΑΕΚ έχει κόψει φέτος 147.454 εισιτήρια. Αυτά είναι 43.900 εισιτήρια από ότι ο δεύτερος Ολυμπιακός που έχει κόψει 103.554. Ο δε τρίτος Παναθηναϊκός έχει κόψει 84.378, ο τέταρτος ΠΑΟΚ 70.708 (δηλαδή λιγότερα από τα μισά). Ο μέσος όρος δε, σε αυτά τα ματς είναι: ΑΕΚ 24.576, Ολυμπιακός 17.259, Παναθηναϊκός 12.054 (λιγότερα από τα μισά της ΑΕΚ δηλαδή) και ΠΑΟΚ 11.785.

Πληρότητα 98% στο πρωτάθλημα!

Αυτό που είναι πραγματικά συγκλονιστικό, είναι το πόσο πολύ έχει «αγκαλιάσει» το νέο γήπεδο ο κόσμος της ΑΕΚ. Αυτό το σπίτι που του έλειψε για 19,5 χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ματς με τον ΟΦΗ που έγινε την Τετάρτη, ημέρα όπου ήταν προγραμματισμένη η γενική απεργία και δεν υπήρχε κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς, ούτε για να πας, αλλά ούτε και για να φύγεις από το γήπεδο, ο Δικέφαλος έκοψε 29.128 εισιτήρια! Το γήπεδο δηλαδή είχε πληρότητα σχεδόν 94% (93,6% για την ακρίβεια)!

Στα τέσσερα ματς που έχει δώσει η ΑΕΚ για το πρωτάθλημα έχει συνολικά διαθέσει 121.856 εισιτήρια, ο μέσος όρος της είναι 30.464 ανά αγώνα και πληρότητα η πληρότητα του «Ναού» αγγίζει το 98%!

Αλλά ακόμα και αν προσθέσει κανείς και το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο, όπου κόπηκαν 26.415 εισιτήρια, το σύνολο είναι 148.271, ο μέσος όρος 29.654 και η πληρότητα του γηπέδου ανέρχεται στο 95,3%!

Καμία ομάδα δεν έχει κόψει όσα εισιτήρια η ΑΕΚ στη χαμηλότερη επίδοσή της!

Για να κλείσουμε το θέμα με τον κόσμο της ΑΕΚ, αξίζει να αναφέρουμε το εξής. Η χαμηλότερη προσέλευση των οπαδών του Δικεφάλου φέτος στην «Αγιά-Σοφιά / Opap Arena» είναι τα 26.415 που έκοψε με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει κόψει περισσότερα εισιτήρια, ούτε καν σε ντέρμπι. Και αν ο Παναθηναϊκός δεδομένα δεν μπορεί λόγω της χωρητικότητας της Λεωφόρου, δεν το έχουν πετύχει ούτε ο Ολυμπιακός που έχει ανάλογο γήπεδο σε χωρητικότητα, ούτε ο ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» έκοψαν 25.100 εισιτήρια κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης (ενώ στην Ευρώπη «ταβάνιασαν» με τα 23.104 που έκοψαν κόντρα στη Φράιμπουργκ), ενώ η ομάδα της Τούμπας έφτασε τα 21.074 κόντρα στους «πράσινους». Πραγματικά, δύσκολοι καιροί για… συγκρίσεις!

Πηγή: Live Sport

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X