Να ντρέπονται μόνο όσοι λένε πως δεν ήταν πέναλτι της ΑΕΚ

Να ντρέπονται μόνο όσοι λένε πως δεν ήταν πέναλτι της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Γκρανκάσας αγανακτεί με την προπαγάνδα για το πέναλτι του Αμραμπατ και αποκαθιστά την αλήθεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχεις το όργιο οργανωμένης αλητείας από πλευράς ερυθρόλευκου συστήματος, έχεις και την υποχρέωση που προσπαθούν να δημιουργήσουν στην ΑΕΚ… να απολογηθεί για το πέναλτι που έγινε στον Άμραμπατ. Με διπλό στόχο. Από την μία να υπηρετήσουν τον σκοπό τους γενικώς να παρουσιάσουν σκηνικό εύνοιας της ΑΕΚ κι από την άλλη να δημιουργήσουν κλίμα εν όψει του αγώνα της Κυριακής.

Σε αντίθεση με κάποιους από μας που τα βάζουν και με μερίδα του δικού μας κόσμου για το γεγονός πως έσπευσαν να μιλήσουν κι αυτοί για αχρείαστη εύνοια, εμείς δεν θα το κάνουμε. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ιδιαιτερότητες ή τουλάχιστον μια μερίδα του. Τα θέλουν όλα κάποιοι κι έτσι είναι με τους οπαδούς. Θέλουν και να φαίνεται πως έχουμε ηθικό πλεονέκτημα, αλλά θέλουν και να προστατεύεται αποτελεσματικά η ομάδα και φυσικά να κερδίζει. Δεν είναι κάτι που μπορεί να αναλυθεί. Είναι κρίμα ωστόσο ορισμένοι να δίνουν έδαφος στους αντιπάλους.

Όσον αφορά την ουσία, είναι μη διαπραγματεύσιμο πως υπήρξε πέναλτι κι από κει και πέρα υπάρχει μια σειρά στοιχείων που είναι εξοργιστικά.

Με τα πέναλτι που έχουμε δει να δίνονται φέτος, κυρίως αυτά που έχουμε συνηθίσει να χαρακτηρίζουμε «VARίσια», πραγματικά είναι παράλογο να μιλάμε καν για το πέναλτι που δόθηκε στα μαρκαρίσματα στον Άμραμπατ. Κι επιμένουμε στο «μαρκαρίσματα», επειδή είναι σαφέστατο πως δεν είχαμε μόνο ένα, αλλά τρία ξεχωριστά το καθένα από τα οποία θα μπορούσε από μόνο του να επιφέρει την εσχάτη των ποινών. Με εξέταση από το VAR ή χωρίς.

Αλλά θα απολογηθεί η ΑΕΚ γι’ αυτή την φάση, όταν πριν μερικά 24ωρα μόλις κρίθηκε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός με ένα πέναλτι σαν αυτό που είδαμε; Όταν έχει ακυρωθεί γκολ του Αστέρα Τρίπολης στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, για μια επαφή απλή που δεν συνιστούσε τίποτα το επιλήψιμο; Όταν ο ΠΑΟΚ έχει μειώσει το σκορ στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης με πέναλτι ανάλογο με αυτό που πήρε ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό;

Κι όχι, δεν μπαίνουμε στην κουβέντα του να κάνουμε απλά συγκρίσεις και να πούμε, αφού αυτοί έτσι κι εμείς έτσι. Γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν κάνουμε αυτό.

Αν με την χρήση του VAR εκεί που την έχουμε φτάσει στις περιπτώσεις του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ καταλήγουμε στο ότι υπήρξε παράβαση (για το γκολ του Αστέρα με τον Ολυμπιακό ας μην κάνουμε κουβέντα καν βέβαια, ήταν ακραίο σκάνδαλο) και πολλοί μάλιστα και μεταξύ μας έχουμε πει, ναι, ήταν πέναλτι, τότε βάσει ποιας λογικής μπορούμε να ανεχόμαστε να υπάρχει αμφισβήτηση για το πέναλτι στον Άμραμπατ;

Εδώ μιλάμε πλέον για επαφές που με την χρήση του VAR, κρίνεται πως είναι πειθαρχικά ελεγκτέες. Κι έχεις μια σειρά από τέτοιες που έχουν καθορίσει φέτος αποτελέσματα κρίσιμων αγώνων, κάποιοι από τους οποίους αφορούν άμεσα βαθμολογικά την ΑΕΚ. Και δεχόμαστε να μπούμε σε συζήτηση για το αν στον Άμραμπατ που δέχεται δύο διαδοχικά σπρωξίματα κι ένα πάτημα, έγινε ή όχι πέναλτι. Το ερώτημα είναι μόνο πως σε περίπτωση που ο Διαμαντόπουλος τον καλούσε για επανεξέταση, ο Κουτσιαύτης θα έβρισκε κάποιο επιχείρημα για να μη το δώσει. Δεν θα έβρισκε, εκτός αν δεν ήθελε να το δώσει.

Το συμπέρασμα είναι ένα και δεν μπορεί να τεθεί σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση. Η ΑΕΚ δεν πρέπει να ντρέπεται για τον τρόπο που προηγήθηκε. Με ένα πέναλτι, που ήταν. Πρέπει να ντρέπονται μόνο όσοι έχουν επικεντρώσει εκεί με σκοπιμότητα. Και στους ΑΕΚτζήδες που αρέσκονται στο να παίζουν τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου, δεν αναφερόμαστε εδώ. Είπαμε, αυτοί οπαδοί είναι(ναι και αυτοί), τα θέλουν όλα.

Ο Γκρανκάσας

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X